אז נגן MP3 או אייפוד?

yifatushc

New member
אז נגן MP3 או אייפוד? ../images/Emo12.gif

קרוב שלי נוסע לארה"ב, ואני מעוניינת שיקנה לי אייפוד או נגן MP3. רציתי לשמוע את דעתכם הכנה, מה עדיף, מה כדאי, מה היתרונות והחסרונות של כל אחד, וכו'. כמה ג'יגה בד"כ מומלץ, וטווחי מחירים?... אני יודעת שנגן MP3 יכול להיות גם סתם קופסית קטנה תלויה על חוט (וכך מאוד מאוד נוח), לעומת האייפוד שהוא מכשיר יותר גדול. אשמח לכל עצה או דעה! תודה לעונים.
יפעת

yifatushc

New member
ובכל זאת, מישהו מוכן לייעץ?

מקפיצה. אשמח לכל עצה או דעה. יפעת

נדב8

New member
הת'רד הזה יוסיף עוד מאמר לרשימה...

יש מה שנקרא נגן אמ פי שלוש. נגן אמ פי שלוש זהו מכשיר אלקטרוני שמכיל בתוכו שירים, ב2 אופנים נפוצים ביותר: -זכרון פנימי -דיסק קשיח שוק נגני האמ פי שלוש מכיל, או מורכב על ידי חברות רבות, כמו: אפל, קריאטיב, אייריבר, אייאודיו ועוד... לכל חברה יש את מבחר הנגנים שלה שמכיל נגנים מ2 הסוגים זכרון פנימי ודיסק קשיח. לדוגמא ניקח את אפל: לאפל יש את מגוון נגני האמ פי שלוש שלה שאותם היא מכנה אייפוד. יש כמה סוגים של אייפוד כאלה שמבוססים על זכרון פנימי, כדוגמת האייפוד שאפל והאייפוד נאנו. וכאלו שמבוססים על דיסק קשיח כמו האייפוד פוטו ואייפוד מיני. דוגמא נוספת היא קריאטיב שגם לה יש את מבחר הנגנים שלה. כמו זן מיקרו, זן טאץ', מובו סלים הישן ועוד רבים. לכל נגן יש את היתרונות והחסרונות שלו. כשאומרים אייפוד, הכוונה היא לסוג של נגן אמ פי שלוש. יש כמה סוגים של אייפוד. והם לא שונים בתפקידם העיקרי משאר הנגנים בשוק. פשוט השם והפופולריות שהם צברו בארץ בתקופה האחרונה הקנתה להם כאילו סוג אחר של מוצרי אלקטרוניקה. את נגן האמ פי שלוש בוחרים על פי הצרכים האישיים של הרוכש והאפשרויות הכלכליות העומדות לפניו. נשמח אם תציגי לנו את 2 הדברים האלה שכוללים: נפח, מחיר, מה יהיה השימוש העיקרי בו (ספורט, טיסות, אוטובוס וכו...).

יאיר B

New member
../images/Emo45.gif מצטרף לנדב ועוד כמה תשובות

לשאלות שלך: 1. כמה ג'יגה מומלץ - זה רק את יודעת. אין אפשרות להמליץ בלי להכיר אותך טוב מאוד. כמה שירים את רוצה להכניס לנגן? זו גם פונקציה של מחיר: ככל שיש יותר נפח - העלות עולה. אני לא מכיר את טווחי המחירים בחו"ל. מצטער. 2. כמו שנדבר אמר: איפוד זה עוד סוג של נגן MP3. כדי שנדע טוב יותר מה להמליץ לך, צריך עוד פרטים על מה שאת רוצה שהנגן ידע לעשות. למשל: לשמוע רדיו, להקליט, להקרין תמונות ו/או סרטונים (למרות שזה לא מאוד שימושי), כמה הסטיל של הנגן חשוב לך, כמה מקום את צריכה. יש לציין שבקניה מחו"ל לא תהיה לך אחריות בארץ לשום נגן, מלבד לאיפוד (שיש לו אחריות בינלאומית). מציע לך ללכת לחנויות ולהתרשם מנגנים שיש שם, לדבר קצת עםה מוכרים ואם יש אפשרות לשמוע לראות את הממשק - להתנסות בו. זה ייתן לך כיוון. במובן שאם יש לך חברים/חברות שיש להם/ן נגן - את יכולה לבקש מהם שיראו לך אותו ויחוו את דעתם עליו.

yifatushc

New member
תודה רבה על המידע ../images/Emo140.gif, ו...

לגבי מה שאני מחפשת בדיוק: אין לי צורך בהמון שירים, אבל אני תוהה האם 4 ג'יגה לדוגמא (1000 שירים?), יספיקו. השימוש העיקרי הוא בעיקר לספורט ונסיעות אוטובוסיות לאוניברסיטה. לא טיסות, לא אופני הרים, ולא טריאטלון מטורף...
לשמוע רדיו ולהקליט פחות מעניין אותי, כנ"ל הקרנת סרטונים. חייבת לציין שממה שבררתי עד כה, האייפוד NANO הכי קורץ לי- הן מבחינת הגודל הקומפקטי (כך הבנתי....האמנם?), והן שימושו כ"כלי העברת קבצים" (בלי קשר לשירים), והבנתי שבו יש מסך צבעוני ושאפשר להכניס תמונות (וזה די מגניב, סתם בשביל הקטע). המחיר זה נושא די רגיש, אבל לפי מה שראיתי באתרים, בכל מקרה המחיר שלו זול יותר בארה"ב מאשר בארץ, ומשם אני יכולה לקנות אותו. בקיצור, מה דעתכם? ללכת על ה-NANO או שמא כדאי לבדוק כיוונים נוספים? יפעת

יאיר B

New member
NANO

לספורט אנחנו ממליצים תמיד על פלאש (אין חלקים נעים וזה יותר בטוח). אם את קונה בארה"ב - זה יצא יותר זול מאשר בארץ. גם תהיה לו אחריות בארץ (איפודים הם הנגנים היחידים שיש להם אחריות בינלאומית בישראל - רק לשמור טוב את הקבלות מהחנות בארה"ב). הנאנו הוא הנגן פלאש הכי גדול כרגע שקיים. אם את יכולה להסתפק בפחות, אז ב-2GB תוכלי לקנות IAUDIO (בארץ ובחו"ל - לא יודע כמה הוא עולה בארה"ב) ונגנים של 1GB יש הרבה: איריבר, קריאייטיב, איאודיו ועוד כל מני. ושוב אנחנו מגיעים לנושא הקיבולת. גם אני נוסע לאוניברסיטה מדי בוקר ואני יכול לספר לך שאני יותר ממסתפק בזן מיקרו 4GB שלי (נגן דיסקשיח - לא טוב לספורט). הנאנו יכול להיות בחירה טובה: הוא קטן, חמוד, חדשני, פלאש, צבעוני והוא איפוד!

matke

New member
תיגד

באיאודיו זכור לי שיש בעיה בחלק מהזיכרון? זה נכון או שאני סתם אידיוט?

matke

New member
אז זה אחד וחצי../images/Emo3.gif

יש עוד כמה נגנים כאלה....

yifatushc

New member
מה זה בדיוק "פלאש"?

ולמה הכוונה ב"אין חלקים נעים"? ותודה על התשובות!
יפעת

stardust19

New member
פלאש כשמו כן הוא- הבזק

זיכרון פלאש בנוי על שי טכנולוגיות שקיימו היום בשוק ועיקרן הוא שניתן להעביר מידע על הזיכרון בהבזק, כלומר במכה אחת. זהו זיכרון חשמלי וכשיכרון חשמלי אין בו שום חלק מכני; מכאן גם משמעת התשובה לשאלה השנייה- חלקים נעים אלו הם חלקים מכניים שנעים , כגון הסיכה של הדיסק קשיח, הדיסק קשיח עצמו וכד'...ד"א- אחלה פורום יש לך, דיי נחמד אני חושב שאני אתחיל לבקר בו לעיתים תכופות כי אני מת על שוקולד בעצמי

matke

New member
שלום!

את מנהלת פורום שוקלד
? איפוד הוא נגן MP3 ועם תתני עוד פרטים נוכל ליעץ לך מה לקנות
(עוד פרטים משהו כמו: נפח,רדיו,הקלטה מה חשוב לך שיהיה בובלה בלה בלה)

למעלה