אז...נולדו לנו או שאנחנו....

אז...נולדו לנו או שאנחנו....

ילדי אינדיגו, קריסטל, ריינבו.... ומה הלאה? מה עושים עם זה לדעתכם? מלבד להבין אותם,לתת להם ביטוי, לתמוך ולהעניק להם המון מה זה נותן לאנושות? מה המטרה? למישהו יש רעיון?

רותי 11

New member
לא צריך מעבר לזה

לטפח את הרגישות שלהם ולזרום איתם כמובן לעולם לא לשכוח שהם ילדים ושהם זקוקים לחיבוק החם שלנו

ילדי תארים?אני לא מבינה

הי, רציתי להבין בבקשה כמה דברים לגבי הסיפור הזה של ילדים עם תארים למינהם
איך יודעים איזה ילד הוא מה ? מה המסר שהם מבאים איתם ? למה כל כמה שנים יוצא תואר חדש לילדים? למה את מתכוונת טליה כשאת אומרת: להבין אותם לתת להם ביטי לתמוך ולהעניק ? האם לא כל ילד זקוק לזה ? האם כל ילד שנולד כיום יש לו תואר כולשהו או שגם נולדים ילדים רגילים? אני חייבת לומר שבתוך נושא הרוחניות הנושא הזה של הילדים הוא הדבר התמוה ביותר שפגשתי ,וכדי לומר את האמת כולה אני לא בטוחה שהתיקים האילו שהבוגרים מפילים על הילדים הם בראים לשלמות נפשם . האם ילד אינדיגו צריך לדעת שהוא הגיע כדי לפוצץ מערכות? האם ילד כריסטל וריינבו שאני לא יודעת מה הם ,צריכים לדעת את מטרתם? מה זה גורם להתפתחות התקינה שלהם, כל מערכת הציפיות הזו מהם? זה מוזר, את יודעת טליה , כי מעולם לא מצאתי את עצמי מטילה ספק או מתנגדת למשהו שקשור לרוחניות , תמיד הייתי מאד פתוחה ומוכנה לקבל הכל, כל עוד זה קשור לבחירות של אנשים בוגרים , אבל כאן , הם ילדים, הם רכים יש להם כל כך הרבה עיניינים להתמודד איתם ואני לא ממש יודעת במה עוזר או מפריע לילד לגדול בצורה כזו. את יודעת שכל ילדי הADHD שהם ילדים מופלאים וניפלאים עם יכולות אומנותיות וריגשיות מעל ומעבר, ולעיתים גם יכולת שיכלית מעל הממצע, כמה קשה לילד להיות ניבדל, שונה ? את יודעת מה ילדים כאילו עוברים במערכת ? זה מאד עצוב לראות את המורות מדברות עליהם בתור "טיפשים וסתומים" , זה כל כך מקומם אותי שאני כבר לא יושבת יותר בחדרי מורים כדי לא לשמוע את השטויות שהן מדברות על הילדים האילו, ובנוסף לילד כזה עם כל התמודדיות, יש לו הורים רוחניים שמספרים לו שבנוסף לקשיים הלימודיים והחברתיים שלו הוא גם ילד אינדיגו וכל מה שמתשמע לגבי זה, אני לא בטוחה שילד כזה צריך להתמודד גם עם הנושא הזה , אבל אני לא יודעת בעצם איך הורים מתמודדים עם זה ובעצם בכלל זה מה שבאתי לשאול
בכל אופן אני יודעת ששאלתי המון שאלות , אבל אשמח להבין יותר לעומק על הנושאים הללו , ולמה המבוגרים החליטו פתאום להעביר את תורת הרוחניות לידי הילדים ?מה קרה שם במעבר הזה ?ולמה? תודה רבה רבה על תשובותיכם שבת שלום ג'ודי

סקאלי7

New member
ואוווווווווו איזו התקפה ../images/Emo6.gif

ג'ודי תירגעי.... הכל בסדר... את התעודה של מאי כאשר קיבלה את התואר לא תליתי לה מעל המיטה
כל מידע בזמן שלו. הטריד אותי מעט המשפט :"שהתיקים האילו שהבוגרים מפילים על הילדים הם בראים לשלמות נפשם " מאי בגילה המופלג.... (3.5) ממש לא יודעת שהיא ילדת קריסטל, ואני בטוחה ללא כל ספק שהתכונות שהתברכה בהן רק יעזרו לה בעתיד, ולא יהוו מכשול לבריאות נפשית.... הרי אלו ילדים של אור. וברור שכללללל הילדים הם כאלה, אך למזלנו אנו מנסים להגיע לדרך טובה יותר ולכן "נשלחו" אלינו ילדים עם תכונות (או תארים אם את ממש מתעקשת) שיעזרו לאנושות כולה. ובתור אדם רוחני מאוד שבא מעולם התקשור, בכלל לא הפליא אותי שמאי בחרה בי. אני רק נזהרת יותר בדרך החיים שלי על מנת לתת לה את מה שהיא זקוקה לו. אין לי ציפיות ממנה כמו שאת מתכוונת בדברייך. (אגב, לשאלתך כיצד אנו יודעים? אצלי זה היה בתקשור) ונכון האבחנות קשות ומקוממות וכאן בעצם התפקיד שלנו כהורים לילדים אלו, להגן לעטוף ולהבין שהכל בסדר איתם. ההתפתחות שונה מילד לילד (את יודעת שהרבה ילדי קריסטל אובחנו כאוטיסטים???!!!) איך אנחנו מתמודדים עם זה? (דילגתי לסוף
) קוראים הרבהההההההההה
ואני לא חושבת שהחלטתי "להעביר" את תורת הרוחניות לבת שלי, אני פשוט חיה בה, ושוב... כנראה שזו הסיבה שמאי בחרה להיכנס בדלת שלי ולא בזו של השכנה....
בוקר אור

לא התקפה סקאלי ,אולי מתקפת שאלות../images/Emo6.gif

היי , סקאלי אני לא מתקיפה , אולי כל הנושא קצת מעיק עלי כי אני דואגת לילדים האלה, אני דואגת למה שקורה כששמים על ילד כזו תווית, כזה משקל , גם אם את לא מספרת לה את מהדהדת את זה בהתנהלות שלך , אני חושבת לאחר שקראתי אותך משמח אותי לדעת שההורים לא רצים לספר זאת לילדים שלהם. אני ממש לא התכוונתי שהתכונות שלה כילדת קיסטל , יהו מיכשול עבורה , אני בטוחה שזה יעזור לה בחיים ,או שלא , היא כמובן תיבחר את דרכה . למה שאני התכוונתי וכנראה טעיתי , זה שחשבתי שהורים רצים לספר לילדים שלהם על הדברים האלה , ומשמח אותי מאד לדעת שטעיתי בנושא זה , ואני מקווה שכל ההורים מתנהלים כמו שהסברת ולא רצים להסביר דברים לילד שאין ביכולתו להבין גם אם הוא נשמה עתיקה ומוארת . הרי ילד בסופו של דבר הוא ילד , נכון? ועדיין לא ענית על שאלתי למה נחוץ בתור הורה (את זו שענית אז אני שואלת אותך ), הסיווג הזה ?מעניין שילדי הקשב והריכוז הם אינדיגו ,האוטיסטים לפי דברייך הם קריסטל, והריינבו עדיין לא הבנתי מה הם , אולי הסיווג הזה מקל על ההורים להתמודד עם החריגות של ילדיהם? ואני מאמינה שלא כל הילדים הללו הם חריגים נכון? בטח יש ילדים רגילים עם תכונות כאילו ? ואז אני שואלת את עצמי למה נחוץ להורה של ילד רגיל לסווג אותו בתור ניבדל מהכלל? מה זה נותן להורה ? לאגו של ההורה ? אל תיקחי את זה בתור התקפה סקאלי , תיקחי את זה בתור שאלות שאולי יביאו אותך לתשובות , שהבחירה לסווג היא שלנו , אבל למה ? מצטערת אם הרגשת מותקפת, זה לא אישית נגדך כמובן ,זה בכלל כל סיפור הסיווגים האלו לא סוגר לי בראש שבת של אור ג'ודי

היי סקאלי,../images/Emo24.gif

מה הניע אותך לקחת את מאי
להילרית לבדוק אם היא קריסטלית? האם היתה סיבה מיוחדת? האם מקרה? איך נעשה האיבחון, האם את יכולה לספר?

סקאלי7

New member
היי קסמי אהבה ../images/Emo221.gif

התקשור הגיע אליי (משני אנשים שונים) לשאלות שמממש לא קשורות אליה אלא אליי. אפשר בהחלט לומר שזה "מקרה".

angelitush1

New member
תארים..וכתרים....

ג'ודי יקרה... התארים האלה...הם רק תארים מהקוסמוס... הם לא מחייבים דבר... כמובן שלא מכתירים ילד..ו"מפילים" עליו תיק .. ומבהירים לו מה מצופה ממנו כילד....קריסטל...קשת....וכוליי.. הידיעה היא עבורנו.. ומה היא נותנת??? הבנה בסיסית של מה זה ילד כזה....ולמה הוא כזה.. רגיש...חכם ביותר...אוהב......מלא חמלה....בוגר...... והרבה פעמים לצערי...גם שונה מהסביבה.. ולמה לצערי??כי בעניי שונות היא דבר נפלא.. אבל ילדים בולטים בתכונות אלה...קצת זרים לסביבה והילדים בגילם לא תמיד מכילים אותם.. את האהבה שבהם..את הבגרות שלהם..ולעיתים קשה להם חברתית.. הורים עם רגישות ויידע בנושא יכולים לעזור להם המון.

kikona126

New member
שונה מהסביבה זה דבר נפלא

(כמו שאמרת) השונות מגיעה על מנת שהסביבה תלמד להכיר אותה. לפני כשבוע התפתחה אצלנו שיחה מאוד מעניית בעבודה ואחת האמהות סיפרה שהלכה לדבר עם הגננת וביקשה ממנה שיעשו לילדים פעם בכמה זמן מפגש עם עוד ילדים מהפריפריה, וגם עם ילדים עם בעיות שמיעה, ראיה ועוד... היא סיפרה שהיא גרה בשכונה מאוד מבוססת, ומעוניינת שהילדה שלה לא תגדל בתוך הבועה של השכונה אלא תכיר גם מעבר, כדי שלא תגיע לגיל יותר מבוגר (מדובר בגיל 6 +-) ותתיחס לאחר כשונה, או תפחד ממנו בגלל תיוג שלו כשייך למעמד אחר. והגננת לא הסכימה לזה. אמרה שתיהיה התנגדות מצד ההורים האחרים (קבעה את זה עוד לפני שדיברה איתם) אני לא אוהבת את התיוג של ילדי קריסטל ילדי קשת ועוד בגלל שכל ילד הוא מיוחד בדרכו שלו, ילדים מיוחדים מאחר והם בונים את אישיות שלהם, והם יבנו אותה עם ה"מצרכים" שהם יקבלנו מסוכני החיברות שלהם (הורים גננות ועוד)

הי מלאכיתו'ש../images/Emo24.gif

זה מה שאני שואלת את עצמי , למה הקוסמוס והאם באמת הקוסמוס צריך לתת לילדיו תארים , זו בדיוק השאלה שלי . ואת בהחלט צודקת כשאת אומרת ששונות היא דבר ניפלא לבוגרים , אבל ממש לא ניפלא לילדים , הם בגיל הזה זקוקים לשייכות להרגיש, אני חלק מ.. אני כמו.. הדומות שלהם תיתן להם בעתיד את האפשרות להיות ניבדלים מ... ואני מסכימה איתך שהשונות גורמת להם עוול , ילדים יש להם אנטנות מאד מחודדות , והם ישר רואים מי לא כמוהם והם אכזרים בנידוי שלהם , אני עובדת עם קנטנים מגיל 3 ישר מהגיל הזה הם כבר עושים את ההבדלים , שלא לדבר על ככל שהם גודלים כמה הם מתרחקים ממי ששונה מהם. ומה אני אומרת בעצם ,שיש לטפח את הילדים הללו אם הם שונים במובנים מסויימים , אך לא לסווג ולהבדיל אותם עוד יותר מהאחרים, לתת להם להבין שהם אהובים עם כל מה שיש בהם , ולטפח את הכישרונות שלהם ,ואת היכולות שלהם, וכך הם ירגישו עם עצמם נוח יותר , ולא ניבדלים וגם הילדים האחרים לא ייתייגו אותם , אם ההורים מתייגים איך אפשר לצפות מהילדים שלא לתייג , הרי אנו מכירים את חוק המשיכה נכון? מקווה שהשבת תעבור עלינו בנעימים ג'ודי

kikona126

New member
אני חושבת

שהתיקים האלו שההורים מפילים על הילדים הם לשלמות נפשם של ההורים ולא של הילדים... לא אוהבת את כל נושא התיוג, וזה אכן נושא תיוג, בתוך עולם המיסטיקה, שחשבתי שאין בו תיוג....

תודה קיקיונה מרגישה כמוך בדיוק../images/Emo140.gif

במישפט קצר ונעים הצלחת להעביר את כל מה שאני חושבת וכנראה לא ממש הצלחת להעביר
אני ממש מודה לך על הסיכום של ריגשותיי לגבי העיניין הזה , גם אני כמוך מרגישה שזה משהו של ההורים . תודה ג'ודי

רותי 11

New member
אין קשר לתארים אלה הם תדרים

שאיתם הילדים מגיעים זה הכל זה שאנחנו עושים מזה "רעש" או מנסים לתייג את זה, לא קשור לקוסמוס. הילדים האלה מגיעים עם תדרים מסויימים כדי ל"השפיע" על הסביבה שנתפתח רוחנית הם לא רואים את זה ככה הם מבחינתם מתנהגים בטבעיות ובתמימות שלהם וכדאי להמשיך את זה ולא לבלבל להם את המוח באותם "תארים". כי כמו שציינת ילד הוא ילד ולא משנה מה התדר שלו הוא בא לעולם וזקוק לכל החום הבה והתמיכה שלנו

רותי../images/Emo24.gif

כתבת ש..."הילדים האלה מגיעים עם תדרים מסויימים כדי להשפיע על הסביבה שנתפתח רוחנית".... ואני חושבת שיש המון מבוגרים בעלי תדרים מיוחדים כאלה.... ובעצם, גם ילדים/מבוגרים עת תדרים אחרים, השונים מ"קריסטל,אינדיגו ריינבו וכו', משפיעים על הסביבה... ואולי, כל רעיון ה"ילדים המוארים" הוא איזושהי המצאה של קבוצת אנשים רוחניים/מיסטיים/מתקשרים להסב את תשומת ליבינו למסרים/תקשורים שהם קיבלו אולי , כך הם חושבים, נתפוס אותם יותר ברצינות כי הרי ברור שלא נוכל להשאר אדישים לאינפורמציה אודות ילדינו ובמיוחד זה יסחוף אם נרצה שילדינו יהיו שייכים לקבוצה מוארת זו או אחרת....
...וכל זה תהיות שאלו לי עכשיו...

רותי 11

New member
ברור שיש מבוגרים כאלה גם

אבל השאלה התייחסה לילדים לכן עניתי לגביהם

../images/Emo45.gifאהבתי...

כתבת שבתוך עולם המיסטיקה חשבת שאין תיוג... וכנראה שיש כדי להאדיר קבוצה אחת על רעותה וזה כבר התערבות האגו בתוך האור.... וכך מתחילה לה שרלטנות.... (ואני מתכוונת לעולם הרחב של תחום המיסטיקה, ולאו דווקא לנושא המדובר).

ג'ודי../images/Emo24.gif

השאלות הועלו כדי ליצור דיון מעניין, וזה מה שקורה.... גם אני לא אוהבת לתייג את הילדים כי כולם מיוחדים בעיניי (גם אנחנו שכבר לא עוד ילדים ...בגיל כרונולוגי....) וכולם נולדים עם יכולות רוחניות ומיסטיות!!! שאלתי את עצמי, איזו סוג של ילדים ימציאו עכשיו?.... ומי רשאי להמציא סוג של "ילד מואר"?
ואני לא מבטלת חלילה את היכולות המפולאות שיש לילדי האינדיגו/קריסטל וכו' רק חושבת שלא בהכרח צריך להגדיר אותם בכותרות.... איזה עולם הם ייצרו לנו? אנושות מתוקנת יותר? אנושות מוארת, אכפתית יותר?....
איך באמת הורים צריכים להתמודד עם ילדיהם המופלאים שחוקרים ושואלים ואין להם תשובות? העלית טענה עצובה מאוד על מערכת החינוך שאינה מסוגלת להתמודד עם השונה והמיוחד ואולי ההורה מתמודד עם הקשיים שהעלית באמצעות הכותרת "ילד מואר ומיוחד".... כי אחרי הכל, לכל אם ואב יש ילד הכי חכם והכי מיוחד בעולם!!!
אולי המודעות שלנו המבוגרים, ליכולות המופלאות של הילדים תוסיף לבטחון העצמי של הילדים בכך שנקשיב להם, נקבל את דבריהם, לא נבטל כלאחר יד את המחשבות שלהם, הרעיונות שלהם, הדמיונות שלהם... אני באופן אישי נותנת מקום ליכולות של ילדיי בכך שאני מקשיבה ושואלת, מתעניינת מנסה להבין מאין הגיע הידע שלהם מקבלת את החדשות והמסרים שלהם. ואני לא!!ממלאה טפסי הגרלה,טוטו, לוטו למינהם....בזכות היכולות שלהם.... אני לא לוחצת עליהם שיתקשרו עוד, ושיפתחו את כישוריהם אני נותנת לתהליך הטבעי שלהם ושל הייעוד שלהם לנתב את עצמם לאן שהם צריכים להגיע....

תודה טליה../images/Emo24.gif

אני שמחה לשמוע על הדרך היפה שאת הולכת עם ילדייך טליה , מרגש אותי לקרוא כל מני דברים על הילדים האלה , אבל ניראה לי שמה שקורהזה שכל הילדים ,ינו כאלה או בצורה אחרת מחוברים , אבל זה תלוי בהורים ובחינוך מה הם משאירים ומה הם מדחיקים , לי למשל היו הורים מאד לא רוחניים , אז ניראה לי שאני את שלי הדחקתי והתחלתי להוציא את היכולות כשהייתי מספיק בטוחה בסביבות גיל 13, ילדים שנותנים להם לגיטימציה פשוט ממשיכים לפתח את היכולות במקום להדחיק וכנראה בדור שלנו הדחיקו. אתאר לך שיחה קצרה בין בעלי לבין תלמיד שלו : עודד מורה לגיטרה וכל התלמידים שלו יודעים שהוא משוגע על פיות דרקונים וכל היצורים המיסטייים, פעם אחת עודד היה אצל תלמיד מסויים ובאה אליו אורחת , והילד סיפר לאורחת שעודד מאמין בפיות ועוד... הילדה פתחה את עייניה לרווחה ושאלה באמת? עודד אמר שכן ואזהיא שאלה אותו, אז למה לא רואים אותם , עודד ענה לה כי הם בעולם אחר , היא אמרה משהו שכנראה שמעה מהוריה ובגלל זה כבר לא רואה פיות יותר , כן בעולם הדימיון , עודד אמר לה שלא שזה לא עולם הדימיון זה פשוט עולם אחר, אז היא שוב התעקשה עולם הדימיון נכון , ומכיוון שעודד לא רצה לשבור את מילת הורייה בסוף הוא נאלץ להסכים ואמר כן . אבל זה בדיוק העיניין הכל קשור במי חינך אותנו , כי לכל ילד יש חבר דימיוני בגיל 3 שזה בעצם כנראה המלאך השומר, וההורים בדרך כלל משתיקים את זה על ידי הוא לא קיים , ואז גם הילד מפסיק לראות. תודה על הדיון המרתק ג'ודי

למעלה