אז נועה בביוף, *חיוך*

אז נועה בביוף, *חיוך*

אני מחכה לדיסק הזה כבר הרבה זמן. והשבוע קניתי 4 דיסקים [3 במכה ואז עוד אחד], כולם רוק ישראלי [איזה כיף :)] והיום את האחרון מביניהם שהוא שלה, שמצאתי בודד בטאואר רקורדס וחטפתי מהמדף מהר
כולם פה יודעים שהיא עשתה את דיסק בלייבל של ג'ואנה ניוסם? אני מקווה שמי שאמר לי את זה לא המציא ושאני לא מתבלבלת כי אני מעופפת לאחרונה, אבל אני כמעט בטוחה! [וזה ממש מגניב :|]
נורא מוצא חן בעיניי, הקטע של דיסקים שמתחילים בpreludeים. ומה שאני אוהבת בנועה זה את המוזרות המעודנת של השירים שלה.. והפתיחה היא גם כזו. מן כינור שקט אבל צורם בדיוק ברמות המוזרות הנכונות, ואז מתחזק ונהיה יותר מסעיר ומוביל אותך ישר לשיר הבא...
a song for me. Note: אני לא אתעמק יותר מדי במסרים שאחורי מילים או משהו, כי האמת שעם כל ההערכה לנועה אני לא לגמרי סגורה עד כמה אני שלמה עם האנגלית שלה, או בכלל של כמה וכמה ישראלים שבוחרים באנגלית... כאילו, אנגלית באמת מושלמת בשבילה, בשביל השירה שלה והשירים שלה, אבל לפעמים הטקסטים נשמעים לא כל כך טבעיים כשלא כתב אותם דובר השפה... ---בכל אופן, מה שאני בעיקר אוהבת בשיר הזה הוא את המעברים המעניינים במלודיה ואת ההרמוניות וקולות הרקע [והאמת שזה מה שאני בד"כ אוהבת בשירים של נועה...
]
ואז בא my indian queen. שיר כ"כ מרגש, במוזיקה, במילים, בהכל ביחד. הוא פשוט עושה לך משהו. הייתי כ"כ עצובה כשהיא הורידה אותו מהמייספייס שלה, ואיזה כיף שאפשר לחרוש אותו עכשיו שוב... זה שיר עם מנגינה הרבה יותר שמחה מהרבה מהשירים באלבום, אמנם כהרגלה של נועה שקט, אבל אולי פחות כבד ויותר מתוק-מתוק, ועדיין ממש ממש מרגש.
השיר הרביעי הוא marching band. שיר מעולה. יש חוכמה במילים שלו, עם כל הקטע של השפה והכל. מאוד אהבתי אותן. הכינורות בו יפים ממש, וגם שאר הכלים - עושים את המנגינה המיוחדת עוד יותר מיוחדת.
מיד אחריו, loving you. פחות עושה לי את זה מהשירים שלפניו... אפילו קצת משעמם אותי
אבל כרגיל, הקול של נועה מהמם. ואני נורא אוהבת את השילובים של הכלים באלבום הזה.
אבל אז, one song. וואיייי איזה שיר. אחד האהובים עליי של נועה ולא רק. הוא פשוט כל כך יפה. עמית ארז עושה לשיר הזה פלאים. עם הקול והאצבעות שלו על הגיטרה.. :)) ונועה, הקול שלה כ"כ מהמם בעצבות של השיר הזה, והמנגינה והכל ביחד כמעט שובר אותך. קשה להסביר - צריך לשמוע. אוח. איזה שיר מדהים.
והשיר השביעי הוא at your death היפהפה. הקטע האדיר עם נועה הוא שהשיר מתחיל עם נגינה ואז הקול שלה הוא כמעט כמו עוד כלי נוסף. ברור שהקול שלנו הוא כלי ובלה בלה אבל הקול של נועה זה באמת סוג של כלי מיוחד לאללה. ו-אני נורא אוהבת בשירים שלה ובייחוד בשיר הזה - אני שומעת את זה בו ממש טוב.. את איך שלפעמים המוזיקה נכנסת חזק, אז מפסיקה ואז חוזרת, את איך שהקצב מתחלף בזמנים שונים, וגם כאילו, לא בטוחה איך לקרוא לזה אבל... הבסיס של המלודיות. את כל האלטרנטיביות הזאת. אני כל כך מתחברת לזה.
אחריו בא שיר יפה שלא הכרתי. cotton strings. שיר מתוק מתוק מבחינה מלודית. פחות משמח מבחינת מילים
ואז midtown fair הנהדר. שוב, אשכרה שיר מאתגר מבחינה מלודית .אישית, זה מה שאני כ"כ אוהבת בנועה. וגם כאן, הקול הנפלא שלה. והכלים, בעיקר בפזמון, - פשוט נפלא.
השיר העשירי הוא this years parade. שקט מאוד, המנגינה נדמית לי עצובה וחורפית שכזאת
בעיקר היא וגיטרה. מרגיע אך עצוב [וגם קצת חוזר על עצמו באיזשהו מקום..] - גורם לי לחשוב שממש צדקתי - זה באמת - בצורה הטובה של זה - מהמון בחינות, דיסק ממש טוב ללכת איתו לישון...
ואם כבר שינה אז השיר שלפני האחרון נקרא before sleep. השיר הזה פשוט מדהים, משמיעה אחת, אולי שתיים. ולא הכרתי אותו בכ-לל קודם. מהשורה הראשונה ["I burn bridges as quickly as I burn myself"] התאהבתי והמשכתי לאהוב עוד יותר, ממש ממש, לאורך השיר. איך זה שאפפעם לא שמעתי אותו קודם??? -משהו בו מזכיר לי קצת את נוליטה של קרן אן, למי שמכיר - משהו בהרמוניה הקולית, משהו בעצבות.
והשיר האחרון. them that are writing these songs. אקפלה, בהרמוניה עם עצמה
כיאה לשיר אחרון של זמרת עם כזה קול מלאך. הייתי ממש כועסת אם היא לא היתה מסיימת עם כזה, דוגרי
. והוא יפהפה. מלודיה שקטה, אבל לא פשוטה מדי. בדיוק מרגשת מספיק, אפילו קצת יותר ממספיק. ומילים יפהפיות, אפשר לומר שדיי מדוייקות לשיר אחרון בדיסק ראשון. ולסיכום... אני הולכת להרדם עם הדיסק הזה הרבה, אני חושבת. וברצינות. הקול המדהימדהים כל ההרמוניות האלה [שזה כזה כיף, בתור מי שממש מתגעגעת למקהלה שלה בתיכון |ילדת-כאפות|
וגם בכלל], שילובי הכלים המגניבים, המלודיות המאתגרות מוזיקלית, והיכולת להזיז משהו שם בפנים... [ולהרגיע לפני השינה
אבל לא בכל השירים, ראו הוזהרתם!!!] - כל זאת ועוד... כיף לי עם הדיסק הזה עכשיו.

למעלה