אז נעבור ישר לשאלת מליון הדולר

אז נעבור ישר לשאלת מליון הדולר../images/Emo130.gif

וברצינות... השאלה שהכי מטרידה אותי היא שאלת האוכל. עד לפני שבוע, אלה כל הזמן עלתה בכמות האוכל עד שהגיעה לסביבות 160CC (אני מזכירה, אלה בת 6 שבועות) - ואכלה כל 3 שעות, כמו שעות שוויצרי (אם היינו הולכות לטייל אז היא גם משכה 5-6 שעות), עלתה נהדר במשקל (קילו ומאתיים מהלידה). והנה ביום שיש שעבר, פתאום רגרסייה, אוכלת כמות לא קבועה (בין 80 ל-200CC), וכשהיא אוכלת מעט היא רעבה אחרי שעה ... דיברתי עם אחות טיפת חלב והיא אומרת שכנראה כואבת לה הבטן (מה שנכון לפי כמות הפלוצים והגרעפצים
) ושאני "אלך איתה" - מה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה. מה דעתכן? אני מבינה שתינוק בן 6 שבועות לא מכניסים למשטר אוכל, ואני בטוח משליכה עליה את כל תסביכי האוכל שלי... אבל כל הזמן מטמטמים אותנו עם עניין החוקים האלה, "עשה ואל תעשה" וכולי (לפחות 3 שעות, להגדיל מרווחי זמן בלה, בלה...). אשמח לשמוע את דעתכן - מה שאומרים או אינטואיציה? ובכלל - לתת אוכל כשהתינוק רוצה?

ציפי ג

New member
לא הזנתי תינוק בגיל כזה מבקבוק

אבל אם אני משליכה מהנקה לבקבוק, בגיל 6 שבועות עוברים היונקים שינוי בדפוסי אכילה שלהם, ועל האם המינקת להתאים את עצמה ליונק. יכול להיות שגם בתך עוברת את מה שנקרא "קפיצת גדילה" והיא טרם החליטה מה הכמות שתשביע אותה, אז היא משחקת בכמויות. לא הייתי נותנת לה לבכות לאוכל. תני לה כמה שהיא רוצה, אבל אל תכיני לה כמות גדולה. תכיני לה 120, ואם היא תרצה עוד, תכיני עוד, ואם לא, אז לפחות לא תצטרכי לשפוך.

שלי בן חמישה שבועות ו...

יש לי את אותה בעיה איתו, אני מכינה לו כמות של 180, הוא לא מסיים אף פעם, (מסיים בערך 160), גם הוא עלה יפה במישקל (נולד 2.700 ושוקל כבר 4.100
). לפעמים קורה שהוא דורש אוכל אחרי שעתיים, ואז הוא לא מסיים את המנה ומה שקורה הוא שאני מוצאת את עצמי מאכילה אותו יום שלם. אבל למזלי זהו כבר הילד השלישי אז יש לי קצת נסיון, ואני יודעת שזה אמור לעבור. מה גם שבתקופה זו של חייהם הם סובלים מגזים (קוליק) ולכן יש את הבעייעתיות הזו עם האוכל. אגב, באיזה תאריך ילדת? ניתאי נולד ב-24.01.02

אני הזנתי בגיל כזה מבקבוק

כפיר אכל מבקבוק החל מגיל שבועיים, והיה לנו בדיוק אותו קטע. אז קודם כל קנינו "גליכל בייבי" שהוא סירופ טבעוני נגד גזים ועל כפיר הוא עבד יותר טוב מבייביזים ומנרס-הארווי ומגרפווטר, ושיפר את ההרגשה הכללית של כפיר בהרבה. בנוסף נתנו לכפיר בין הארוחות תה שומר, גם אם הוא אכל מעט בארוחה הקודמת, וככה הסתדרו לו השעות של האוכל, וגם לא היה לו עומס על הקיבה יותר מדי. הוא חזר לאכול בצורה סבירה ובהפסקות הרגילות עד גיל 8-10 שבועות. בהצלחה

מנסה הכל

גרייפווטר, גליכול... חברה שלי אמרה שהיא משמיעה קוות כמו בפאב אנגלי

שבי - אצל שגיגוש זה קרה לאחרונה.

וד"א - הוא התחיל לאכול 180CC רק בשבוע האחרון והוא בן 5 חודשים (וכל שאר האוצרות פה כבר אוכלים כמות כזו בגיל חודש וחצי לערך...
). גם לי הוא עשה בדיוק מה שאת מתארת, ואני מצטרפת לדברי נילי. אין מה לעשות אלא לזרום איתם. לגבי תה השומר - כבר כתבתי לך. לנו הוא עזר עם הפליטות, סידר את הארוחות, וגם היובש שהיה לשגיא בלחיים נעלם (הודיה כל הזמן כותבת, ובצדק,שיובש בעור הגוף קשור לכמות הנוזלים, ואני כמו תלמידה טובה יישמתי וראיתי שהיא צודקת ב - 100%). בגיל שלה אין מה להכניס למשמעת. מתי שהיא רוצה - שתאכל. לנו, הגליכל עזר מאוד, ולא ניסינו משהו אחר. ולגבי המשטר - גם בגיל של שגיא אני לא חושבת שיש לי מה להלחם איתו. כשהוא רוצה, הוא אוכל, ואם לא, אז לא. בהצלחה, סיגל ונ.ב. - את באה למפגש?

jole

New member
אין הרבה מה לחדש רק לחזק ...

את מה שהבנות כתבו כאן. לכי עם הילד. והוא אוכל יפה מאד. יהונתן בן שלושה חודשים ואוכל 180CC ולפעמים באמצע היום הוא גומר 100-110 וזהו לא בא לו יותר. מרווחי הזמן שלו ממוצע של 4-4.5 שעות ובלילה אני שמחה להגיד כבר פתחנו פער של 6 שעות. אין חוקים וכל ילד הוא עולם בפני עצמו עם החוקים שלו. צריך רק להקשיב. בהצלחה.

odeia

New member
אצלי הילדה אכלה כל 6-7 שעות בהנקה

וגם עם בקבוק לא היו שעות וכמויות קבועות. תעזרי לה עם תה שומר/קמומיל, המון ידיים ועיסוי בטן נכון ותעזבי אותך משטויות של חוקי האכלה. מותר לה לעשות מה שהיא רוצה בגיל 6 שבועות

אני נותנת להדר מתי שהוא רוצה

גם לנו יש קטעים מוזרים כאלו, לפעמים הדר מתנהג כמו שעון שוויצרי סופר מדויק ואוכל כל שלוש שעות בלי להחסיר דקה! ולפעמים הוא רעב פעם בשעה.... וגם לגבי הכמויות - יש ימים שהוא גומר את ה160 כמעט בשלוק ויש ימים שהוא עושה טובה אם הוא אוכל 80. אבל אני נלחמת בפולניות שלי וזורמת איתו....

מנסיון שלי

בגיל כזה עדיין הנקתי אבל אורן בת שנה וחודש וחצי ואוכלת רק בין 120-160 CC כל פעם. מגיל חצי שנה היא לא עלתה את ה-160CC. לפעמים היא גומרת בקבוק שלם של 180CC. אני יכולה להגיד לך שבטיפת חלב אם הילד לא לפי הגרף אז אוי ואבוי. תשסמכי על האינטואיציה שלך, ילד זה לא גרף של ממוצעים. גם לנו לפעמים בא לאכול ולעמים לא ובכל פעם כמויות שונות. מה שכן הייתי ממליצה לך זה לנסות לא להאכיל אותה כל שעה כי אז את נכנסת למעגל סגור שהאוכל לא מספיק להתעכל ולכן היא אוכלת כמות קטנה שלא מספיקה לה כמעט. אורן אכלה כל שעתיים וחצי ולפעמים כל שלוש והיה יופי. למרות שהרופא אמר שהיא צריכה לאכול כל 4 שעות - אז מה אני אתן לה לצרוח מרעב??

למעלה