אז סוף סוף הזמנתי בייביסיטר ויצאתי לדייט...

אמאנחל

Member
מנהל
כאן נמחקה הודעה בגלל לשון בוטה

אספרסו2

New member
תרשי לי לתקן אותך

כמי שגר שנים רבות באירופה,גבר ייתן כאן לאישה לשלם והיא לא רואה בכך משהו יוצא דופן.דווקא הגבר המזרח תיכוני לא ייתן לאישה לשלם.

jessie7

New member
לא צריך לקום וללכת

אבל גבר שמבקש ממני 9 ש"ח עבור השתיה, זה ממש לא משחק לטובתו.

a morph

New member
מה? למה?

מה כל כך לא הגיוני ומקומם בלהתחלק חצי-חצי בתשלום, בוודאי בדייט ראשון?
אם זה יקר לגברת, כנראה שזה יקר גם לאדון.
אלא אם כן האדון מיליונר, וגם אז אני לא בטוחה שזה מחייב אותו תמיד לשלם על כולם.
אני חושבת שהרבה יותר בריא לשני בני הזוג הפוטנציאליים להיכנס לזוגיות מנקודת מוצא שיוויונית.

מרגנית2

New member
תודה יולי...

היא דחתה את הבחור בסוף.... בחור מקסים מקסים..... היא עדיין בקטע של לא רוצה אף אחד...

a morph

New member
מעניין

גם לי הייתה "שריטה" כזאת של לא להיות חייבת לאף אחד.

הקדפתי גם תמיד להגיע לדייטים בכוחות עצמי, בין היתר גם כדי שלא יווצר מצב שזה ממש "לא" אבל אני תקועה איתו באוטו, וזה קרה לי כטירונית דייטים....
הבחור האחרון שיצאתי איתו (לפני שהחלטתי לעבוד ישר עם חומר הגלם) ממש התעקש לשלם, בכל דייט ודייט.
וזה לא היה מקובל עליי, גם מטעמי הוגנות וגם כי הרגשתי כל הזמן שלא זורם לי איתו.

jessie7

New member
גבר הזוי

וזה לקשור ליחידנית או לא, הייתי מצפה שלפחות בדייט ראשון גבר זה שישלם, לי היה מקרה שנתבקשתי ע"י בחור הזוי לשלם 9 ש"ח עבור השתיה שלי , אבל זה לא קשור. עכשיו לעניינינו- בהיותי צעירונת אולי בת 24 יצאתי לדייט, זו הייתה שבת ולקחתי מונית, כאשר הגעתי למקום הבחור הלא פחות הזוי צעק לי דרך החלון של הרכב שלא מתאים לו ולקחתי מונית בחזרה. מאז למדתי לקח , עד שלא מתפתח קשר , אני לא משקיעה- לא לוקחת מונית, לא מותרת על עיסוקים פרטיים ועושה דייט קצר של שעה. וזה הרבה יותר יעיל.

3מרגו

New member
מה יותר הזוי

בעבר הראשון שהגיע אלי בכוחות עצמו (כש הבכור היה בן שנה) ישר ציין "אני מחפש חזה יותר גדול".
בזה הדייט הסתיים.
די מהר הבנתי שהעסק הזה לא בשבילי.אלא אם לעשות הגדלת חזה?ממש.

אנדי75

New member
נראה לי הכי טבעי לחלוק חצי חצי את החשבון

אני כבר לא זוכרת מה זה דייטים
, אבל זוכרת שנהגתי להוציא ארנק ולא חכיתי שהנושא יעלה. לפעמים נתבקשתי שלא לשלם.
&nbsp
כל הכבוד על הדייט!

יולי 7

New member
תראי...

הדייט הזה עלה לך כל כך הרבה עוד לפני שהוא התחיל
אז נכון שעל פניו זה נשמע קטנוני אבל אולי שווה בפעם הבאה למזער את כל ההוצאות מסביב? לקבוע במקום שלא תצטרכי מונית, לקצר את הדייט כדי שהבייביסיטר תעלה פחות.
תכלס לשלם חצי חצי זה פיירי לגמרי. יוקר המחיה עובד לשני הצדדים...
לא הבנתי איך הוא הבהיר שאת צריכה לשלם, אבל אם המשכתם משם עוד קצת אז מניחה שזה לא היה בוטה
בקיצור לא הייתי פוסלת על הסף רק בגלל זה. אם מדובר בקמצן חולני, תגלי את זה מהר מאוד ואז זה כבר סיפור אחר
כל הכבוד לך שחזרת לדייטים ושיהיה בהצלחה רבה!

פרח3333

New member
מסכימה עם מזעור עלויות...

אני בדייטים הראשונים (וגם בפגישות עם חברות) מעדיפה תמיד לצאת למקום קרוב, אפילו אם אפשר מקום שהולכים ברגל, למזער את זמן הנסיעה/חיפוש חניה, כדי לנצל כמה שיותר "זמן בייביסיטר" במפגש.
ככה היה עם הדייט האחרון, נפגשנו ליד הבית שלי וצעדנו לפאב קרוב. בהמשך הסתבר לי שהוא ממש בקטע של מקומות שווים יותר בתל-אביב, אבל אז כבר הסכמתי לעלות איתו לאופנוע וזמן הנסיעה/חניה הוא ממש זניח, מה שמאפשר לסגור "יציאה" למסעדה על שעתיים-שלוש שעות בייביסיטר.

אני לא חושבת שהגבר חייב לשלם בדייט הראשון

ותמיד אני אוציא את הארנק יחד איתו. אם הוא יגיד עזבי, אני משלם, אגיד תודה ואם לא אז לא נורא.
זה כן סוג של turn off אבל ממש בקטנה.
אני חושבת שאם היה לכם דייט טוב והיה על מה לדבר והייתה כימיה אז אל תשללי בגלל זה. יכול להיות שהבחור יוצא ליותר מדייט אחד בשבוע ואז זה כבר הופך לעסק יקר וזכותו לשלם על עצמו בלבד.
תני הזדמנות, לא הרבה בחורים היו מחכים חודש לדייט עם מישהי ועוד מוצאים על מה לדבר במשך 4 שעות.
בהצלחה

הזמנים משתנים

אני מבינה את המשאלה שישלמו עלייך: זה בעיקר אומר שמצאתי חן בעיני הדייט, והוא נדיב ומשקיע. וכשהוא לא משלם, יש צביטה.
אבל הזמנים משתנים.
כל תרבות הלשלם על שוביניסטית להחריד. פעם עוד הייתה לה הצדקה קלה (קלה בלבד) - כי הבחור בדרך כלל היה מבוגר מהבחורה, ועם פוטנציאל השתכרות גבוה יותר. אני חושבת גם שנערים עבדו יותר מנערות, כך שהיה להם יותר כסף כיס.
אבל היום את לא נערה, את אישה, עצמאית, בעלת משפחה, מפרנסת.
למה שישלמו עלייך?
ואני חושבת שבנסיבות המיוחדות האלה אי התשלום הוא גם מסר: אני מעוניין בחברה לא במישהי שתפיל עליי את החיים שלה. היא צריכה לקחת אחריות על החיים שלה: על כך שיש לה ילד ואין לה גרוש (ולכן היא צריכה לקחת בייביסיטר), על כך שאין לה מכונית (ולכן צריכה לשלם למונית). זה העולם שלה, ואף אחד לא צריך לקחת את זה על עצמו, ודאי שלא בפגישה ראשונה.
זה לא כמו תרבות הדייטיניג של גיל 20-30.

למעלה