אז... סיימתי!

shoham95

New member
אז... סיימתי!

ומגניב לי ואני מאושרת כי יאיי, העונה הזאת הפכה להיות ממש נפלאה!
את ארבעת הפרקים הראשונים אהבתי, ונהניתי מהם, אבל מפרק 5 זה נעשה פשוט נהדר ו- וואו לחלוטין. כי הפרקים הראשונים, עם כמה שהם היו טובים... הם לא היו וואו. הם לא היו "אע אני לא נושמת דוקטור הו די למה אני לא מסוגלת לנשום בפרקים שלךךךךך". ועכשיו כן! כלומר, לא הפרק של הכריסמס. אבל פרק 5, כן. ופרק-כריסמס היה מעולה גם הוא, גם אם לא מסעיר.

אז, כל מיני דברים שאני רוצה להגיד:

Smaller on the outside! הא! צחקתי בקול בקטע הזה
ובכלל, קלרה אדירה! וכל הסיפור שלה נראה מרתק לחלוטין! אני כבר ממש סקרנית ורוצה לדעת מה קורה איתה. והיא מגניבה. והיא כיפית. ואני אוהבת אותה! ויש לי תחושה שהעונה השביעית תהיה מצוינת! וכיף לי! ואני מתרגשת, למקרה שלא הבחנתם!

כמות הרפרנסים בפרק הזה גרמה לי לאושר עצום (בתור חולת רפרנסים) והיה לי ממש כיף ואיזה פרק נהדר וכיף לי. כבר אמרתי שכיף לי?

הדוקטור כבר לא מציל את העולם- מה?! רציתי לזרוק משהו על המסך בכל פעם שזה הוזכר. מה נסגר אתך דוקטור. כבר איבדת מלווים לפני. מה קרה שפתאום העולם כבר לא מעניין אותך? איפה ה"האנשים שבעולם הזה מאוד יקרים לי"?
ופונד. ידעתי שזה מה שהיא תגיד! ברגע שהירוקה (שכחתי מה השם שלה
) אמרה לה לשלוח הודעה של מילה אחת ישר חשבתי "פונד!" ועד שהיא אמרה את זה בעצמה אמרתי מיליון פעם בערך "פונד! פונד! פונד!" וזה היה אדיר.
אני שמחה, כמובן, שבסופו של דבר הוא חזר לעצמו. הוא היה נראה מאושר בסוף הפרק. קצת הרגשתי שהנה, מחזירים לי את הסדרה הישנה (לא הישנה באמת. הסדרה של ראסל. שהיא כבר ישנה). התחלתי להרגיש ככה כבר בפרק הרביעי (מכל מיני סיבות שלא קשורות לאיכות הפרק, אלא לדברים שהופיעו בפרק). זה התחזק (מאוד) בפרק החמישי. ועכשיו זה כבר מאוד חזק. יש לי ציפיות גבוהות מהעונה הזאת ואני מקווה לא להתאכזב.
אני לא ממש יודעת איך להסביר את התחושה הזאת- זאת פשוט תחושה. ואני מקווה שזה לפחות קצת נכון. או הרבה.

עוד כמה דברים לגבי הפרק הזה:
הסונטאר ממש הצחיק אותי, וגם הסילוריאנית וג'ני היו מעולות. הסיפור היה ממש מעניין ומרתק ומפחיד (ועוד פוביה לאוסף, פוביה מאנשי שלג. יופי מופאט!). אהבתי את הפרק מאוד מאוד.

פרק 5 היה כל כך נהדר ונפלא ומעולה ואע.
קודם כל, ריבר. בכל פרק אני מתאהבת בה מחדש. היא אדירה והיא מגניבה והיא מושלמת. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את הקשר שלה ושל הדוקטור, הוא מקסים (ומשעשע ביותר) בעיניי.
והיא נהדרת. היא פשוט נהדרת. כל מה שהיא עושה נפלא, כל מילה שהיא מוציאה מהפה נפלאה, כל דבר שקשור אליה נפלא. אני לא רוצה בכלל לחשוב על מה שהולך לקרות. אני מנסה להכחיש את זה. (וזה לא מצליח
)
איימי ורורי היו מקסימים. רורי... האיש שתמיד מת, מת שוב. והפעם באמת. ממש הצחיק אותי שאיימי שאלה אותו "אתה תקום לתחיה?" והוא ענה "מתי אני לא?"

והסוף היה עצוב. מאוד. מאוד. הפתיע אותי שבכיתי (לא כי לא אהבתי אותם. דווקא אהבתי אותם. בעיקר את רורי. אלא בגלל מאט שמפריע לי להתרגש בעונות האחרונות). אבל זה קרה. האחרית-דבר של איימי שברה אותי לחלוטין. והסוף שלהם מאוד עצוב (כן, הם חיו יחד, וזו איזשהי נחמה, אבל איזה מן חיים? הם חזרו לעבר, ואין להם שם כלום, והם רחוקים מכל מה שהם מכירים.. זה נוראי).

ובחזרה לפרק-
כולו היה אדיר. גם המלאכים, שחזרו להיות כמו שהכרנו אותם בבלינק (ולא כמו בעונה החמישית). בהתחלה התבאסתי שהחזירו אותם כי חשבתי ששוב הם יהיו כמו בעונה החמישית. אבל הם לא. וזה היה מעולה. אז אני שמחה שהחזירו אותם.
הוא היה מרתק ועצוב ומפתיע ומגניב ומעניין וכל מה שאני רוצה שיהיה בפרק של הדוקטור (חוץ מדיוויד טננט. אבל you can't always get what you want).

בקיצור, כיף לי. אני מרוצה מאוד. אני אוהבת את ריבר. אני מחכה שמאט יתחלף (הוא חמוד, והתרגלתי אליו, אבל... נקסט). אני כבר לא יכולה לחכות לפרק הבא. ואני לא מאמינה שסיימתי לצפות בכל הפרקים ששודרו

ailag

New member
הו, מזל טוב

ועזרת לי לחזק את הטענה שאמנם העונה הזאת היא קצת meh (כלומר 7א, כי את ב עוד לא ראינו והטריילר שלה מגניב) (כי יש בו את ג'נה) אבל בגדול היא סבבה, ואנשים מתייחסים אליה ממש רע פשוט כי חיכינו לה שנה והציפיות היו גבוהות מדי.

פרק 1, 5, 6 זה מופאט. ג'אסט סיינג. צריך לעשות שרק הוא - וגיימן - יכתבו פרקים..

קלרה נהדרת. שמת לב איך שתקנו כשאמרת שהיא צריכה להיות קומפניון :) ויפה שהגבת ככה אליה באסיילום.
לפני עונה 7 התפרסם שג'נה תהיה קומפניון החל מפרק חג-המולד, ולא אמרו כלום על פרק הדאלקים חוץ מפרטים על הדאלקים שיהיו שם. ואז לפני פרק 1 הזהירו לא להכנס לשום רשת חברתית מחמת ספוילרים ועשו לכולם הפתעה נעימה.. ואיזה אדיוט שראה את הפרק בשידור חי מיהר להעלות הודעה בלי סימון ספוילרים לקבוצה בפייסבוק בצורה שקופצת לי למסך גם כשאני לא שם :(
אבל בינתיים כל פיפס שג'נה בו הוא נהדר. רק שהיו רק שניים ורבע פיפסים.

חפשי את הראיון שהיה איתה כשהודיעו עליה (היה רק אחד, וידאו, די הרבה זמן). היה חשש שבגלל שהיא נראית טוב לא יהיה הרבה מעבר. ואז שאלו אותה מה היה כשהודיעו לה שהיא קיבלה את התפקיד.
"הייתי בחנות והחזקתי אבוקדו."
התקבלת!

פרק 6 רפרנסים - שיחקתי drinking game עם חברה על כל פעם שאומרים שם WHO בהקשר של "דוקטור הו". באמת.
(אם כי לא עם אלכוהול)

הדוקטור כבר לא מציל את העולם כי הוא בדיכאון בגלל הפונדים ומרגיש שהוא רק הורס דברים... היה לו את זה קצת גם ב CLOSING TIME מסיבות קצת שונות. והוא לבד. הוא איבד מלווים שהכיר לפני מאות שנים.. והוא לא יכול מעכשיו ועד עולם להיות אדיש למלווים שלו :/
גם את ראית אותו מאבד אנשים בעבר, ובכ"ז בכית בסוף פרק 5, לא?

(אני אגב לא, וזה מרגיז. חבל לי. אבל הפרק היה היה איטי מדי, צפוי מדי ולא מספיק מעבר)

הוא גם לא סתם איבד מלווים. הוא איבד מהות שלמה שהוא היה "נעול" עליה. הסיפור של איימי הוא סיפור פיטר פן והתבגרות. הדוקטור רצה להיות פיטר פן של הילדה אמיליה ולקחת אותה להרפתקאות, והוא כל הזמן מפצה על ההחמצה הזאת (ועל איך שהוא "קלקל" אותה - "Amelia Pond before I got it all wrong") . ומפריעים לו שינויים של התבגרות. הפריעו לו הקמטים שלה סביב העיניים, וריבר אומרת מפורשות שאסור להראות לו שאת מתבגרת, הוא לא אוהב את זה.
אם תלכי לראות את הסרט של פיטר פן, וונדי שם היא באותו גיל שהיא היתה בפעם הראשונה שראית את הסרט וזה מה שהוא מצפה מהעולם.
במשך כל הסיפור איתה יש סיפורי ילד-מבוגר והתחלפויות תפקידים קצת, אבל היא מתבגרת, במיוחד על פי ההנחה הסמויה שהתבגרות קשורה לחתונה-קריירה-ילדים. מהבחינה הזאת היא מתבגרת גם בתוך הטארדיס כשהיא נכנסת להריון, והוא? אפילו לא קולט שזה אפשרי. ב GOOD MAN GOES TO WAR כזה כמו ילד קטן "הם עשו *מה* בטארדיס?"
הוא כל הזמן הזה מנסה למשוך אותה אחורה. The Eleventh Hour בסוף כשהיא לא רוצה לבוא: "I grew up." "Don't worry, we'll soon fix that." כי זה סיפור אגדה. שימי לב למתי שהם משתמשים ב"איימי" לעומת "אמיליה" ומתי שהם משתמשים ב"פונד" לעומת "וויליאמס". כשאיימי עומדת מול המלאך, למרות שבעבר הוא פעמיים "התאבד" איתה בשביל רורי, פתאום הוא נשאר - ודורש שהיא תשאר. משקר בשביל שהיא תשאר. עושה ריגשי. הוא נשאר כי אין לו קיום בלי הטארדיס וההרפתקאות. היא חייבת להשאר כי הוא לא מסוגל לעזוב את האגדה. מה המילים שהוא בוחר? Come along, Pond.

Never let him see the damage. And never, ever let him see you age. He doesn't like endings

אז זה לא רק שהוא איבד מלווה, הוא תקוע על סיפור אגדה מאוד ספציפי וזה פשוט נעלם לו.

ואני נורא אוהבת את זה אצל מופאט, שסיפור הוא לא רק אוסף אירועים, יש כוונה וקו מנחה שעוטף את הכל.

ריבר - ראית night and the doctor ד"א? (קטעי בונוס עונה 6)

חוץ מזה, אחרי פרק 5 מעריץ עשה את זה
http://bit.ly/YeuMmn
יצאה גם אחרית-דבר בסוג של אנימציה של הסטוריבורד
http://www.youtube.com/watch?v=XWU6XL9xI4k

והמשך הדיון מלפני כמה זמן על סלומון - בהודעה נפרדת.

אם את ממש רוצה יש את טורצ'ווד, יש את הפרקים הישנים משנות ה60-80 ויש את שרה ג'יין. אבל זה לא אותו הדבר..

shoham95

New member

הו, לגמרי. אם רק מופאט וגיימן היו כותבים פרקים זה היה נפלא. (אם כי יש שם עוד כמה כותבים מוכשרים)

האמת, שכחתי שהוא הכיר את איימי מאות שנים לפני (בניגוד למלוות האחרות) כך שהגיוני שהקשר שלו איתה יהיה מאוד מאוד חזק ולאבד אותה יהיה הרבה יותר קשה. ואהבתי את הניתוח של פיטר-פן. זה נכון ומעניין, וקצת עוזר לי לקבל את זה. (אם כי, לדעתי, זו עדיין לא סיבה מוצדקת ל-לא לרצות להציל יותר את כדור הארץ, שכל כך יקר לו.)
הדוקטור הזה (ה- 11) הוא כמו ילד קטן, וכשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא רוקע ברגליים ולא מוכן להמשיך הלאה- "לא רוצה!!!"
קלרה היא הממתק/צעצוע שמצליח להוציא גם את הילד הכי עקשן מהעקשנות שלו. פתאום הוא מקבל איזשהי תעלומה, מישהי מעניינת ומסקרנת שהוא לא מבין מה הסיפור שלה... אז הוא מוכן לצאת מה"אני לא מציל יותר את כדור הארץ!" ולהמשיך הלאה.
אני לא אגיד שאני אוהבת את זה, כי מבאס שהדוקטור הוא ילד קטן ועקשן, אבל לפחות זה משהו שכן מסתדר עם הדמות שלו. (גם אם לא משהו טוב
)

ellendili

New member
צפייה חוזרת בעונה 5

אז אזרתי אומץ לצפות בעונות של מאט שוב. לקח לי הרבה זמן כי בסה"כ חווית הצפייה הראשונה בעונות האלה הייתה נתונה בצל כבד של אבל והדחקה ואע, מי זה האיש הזה שקורא לעצמו הדוקטור ואני רוצה את דיוויד חזרה
.
אבל!
כרגע סיימתי את פרק 4 שהיה ממש כיף. ז"א.. לא ממש... כי הקטע המטופש של המלאכים שוברי המפרקות ומנהלי הדיונים עדיין מעצבן
. אבל בסה"כ פרק טוב. בעיקר ההתחלה. כי ריבר. כל משפט שלה מעלה לי חיוך. והיחס שלה לאיימי שפתאום מקבל משמעות. והרפרנס שיש בעונה 6 לפרק הזה. והקשר הנבנה עם הדוקטור. ו-יש דבר אחד שפשוט לא שמים במלכודת. אני.

ובאופן כללי, אני חייבת להגיד שבצפייה שנייה עונה 5 יותר טובה משזכרתי!
פרק 1-2 ממש ממש חמודים.
איימי הקטנה מעולה. הדוקטור... טוב, עכשיו כשאני כבר לא בשוק מהעזיבה של דיוויד, אני יכולה להעריך אותו הרבה יותר. הוא מצחיק ובד-אס שכזה. הלו, איים דה דוקטור. בייסיקלי.. ראן
.

ופרק 2 לחלוטין מקסים ומרגש. ואפילו איימי טובה שם.
וכבר הרבה פחות מפריעים לי השינויים באופי של הדוקטור, אני יכולה להבין את ההגיון מאחוריהם. עדיין יש דברים מציקים, אבל באמת שזו חוויה הרבה יותר טובה הפעם.

בין הדברים שבכל זאת מציקים נמנה הסדק הרשע
. נו... מופאט... באמאשך. אולי די עם זה?? הבנו. סדק. כן. הוא חשוב. סבבה. די לדחוף לי אותו לפרצוף. אני לא מפגרת. הבנתי גם בפעם הראשונה!.
ואיימי. אוח. בצפייה הזאת אני מחבבת אותה עוד פחות
.

אבל בגדול- אני נהנת הרבה יותר משציפיתי. אז כיף
.

symptoms

New member
לא נראה לי שעונה 5 זה ספוילר.

אבל ליתר בטחון
לעונה 5.

צפיות חוזרות זה כזה כיף. ואני מאמינה שזה גם מספק חווית ציפיה אחרת ובאופן כללי מאפשר להעריך את העונה יותר.

הפרק הראשון הוא נורא כיפי ונחמד, הוא מציג לנו את הדוקטור החדש, את איימי ואת הסיפור הכללי של העונה וכל זה עם סיפור מסגרת לא רע.
את פרק 2 אני ממש מחבבת, בעיקר את הקטע של הדקלום.
על פרק שלוש עדיף לא לדבר

ריבר
לפרקים עם ריבר יש יתרון כפול, קודם כל ריבר נמצאת בהם ודבר שני, רק מופאט כותב פרקים עם ריבר והפרקים שלו תמיד מוצלחים.

כיף שאת נהנית
.

רעות

shoham95

New member
אני חושבת

שהדבר שהכי הקשה עלינו לקבל את מאט היה שהוא בא אחרי דיוויד. אז הגיוני שבצפייה שנייה, אחרי שכבר מתרגלים אליו, יותר קל לקבל אותו.
ובכל זאת... תתחלף כבר

ו- יאיי! אמרתי לך שעונה 5 לא גרועה!

symptoms

New member
לכל מה ששודר.

אוי ריבר ריבר
בפרקים שהיא מופיעה בהם לא כל כך אכפת לי מהדוקטור
.
פרק 5 היה מקסים בעיני. וגם מאוד עצוב, לאו דווקא בגלל הסוף, הוא היה עצוב בכל המהות שלו, בשיחות של ריבר עם איימי, באינטרקציה שלה עם הדוקטור. הכל. אבל הוא היה מעולה. והקטע שהם רבים בספר, אוי זה היה נהדר.

אגב, הוציאו אודיו בוק של הספר של מלודי מאלון שאלכס מקריאה
http://www.youtube.com/watch?v=glzDIXYolVk

שזה מגניב לאללה.

פרק 6 היה נחמד, בעיקר יחסית לפרקי כריסטמס שאני לא כזה אוהבת\ קלרה אדירה, הסיפור שלה מענין ואני כבר מחכה לראות מה יהיה בהמשך.

רעות

למעלה