Lucifer LightBringer
Well-known member
לפי היהדות זה מצווה לפי הנצרות זה החטא הקדמון ולפי האיסלם?
את שניהם, כן? את הבועל והנבעל/ת.מותר רק אחרי הנישואין, מי שעושה לפני כן אפשר להרוג.
לא שאלתי על ערבים בהכרח, יש גם מוסלמים לא ערבים...לא יודע, ברור שזה מעוות ולא מוסרי וכיום יש ערבים שמבינים את זה.
אבל זה לפני שהם התחתנו, ולפי האיסלאם צריך להרוג את הבועל והנבעלת.יש דקויות בשאלות מוסריות שקשה לענות עליהן ולהכריע, אבל באופן כללי המגמה המוסרית ברורה: התחשבות ברצונות ובזכויות של האדם האחר. ליטול חיי נערה כי הייתה עם גבר שאהבה, לא נשמע לי מוסרי בכלל.
איך אתה יודע שאלוהים לא עוקב אחרי אנשים?ממש לא יפה מצדך להגיד ככה. יש הרבה אנשים טובים, גם ערבים, שהבינו שמעשים אכזריים והרג אדם אינם דבר מוסרי. חיי אדם מקודשים, ואכזריות היא לא הומנית ולא אמפתית. רוב האנשים טובים, אולי טיפשים אבל טובים. יש אנשים שמאמינים בדתות שונות לפי הבנתם ולפי הדרך שבה חשבו שצריך לקיימן. אלוהים לא עוקב אחרי אנשים. מטרת הדת להפוך את האדם ליותר מוסרי ורוחני. מצוות בין אדם לחברו חשובות יותר ממצוות בין אדם למקום. יש גם פנאטים שלא מבינים את המשמעות היפה של דתם ומקיימים אותה בדרך מעוותת וחבל. המדינה מענישה אותם. כמעט בכל תחום יש שמבינים אותו בדרך חיובית יותר ויש שבדרך שלילית יותר. כמו שטענתי למעלה, יש שאלות מוסריות בענייני דקויות לא ברורות אבל המגמה הכללית ברורה: אלטרואיזם הוא מחייב. גם חיות שמתנהגות לא במוסריות יש להעניש, לפחות כדי להגן על החברה מפניהן. האדם גילה את החובה להיות מוסרי ובכך הוא נעלה. חיות בדרך כלל פשוט מאלפים. נכון, גם המלחמה והציד אינם מוסריים, אבל הם כורח המציאות. מלחמה נועדה להגן על שטחים, וציד נועד לשרוד ולשמור על שרשרת המזון בטבע. לאדם יש מוח יותר מורכב מאשר לחיות כי הוא יצור יותר מתקדם, ולכן הוא מחשיב את עצמו יותר אבל גם כי ברור שירצה להגן על עצמו יותר מאשר על יצורים מסוג אחר.
אין לדעת שום דבר על אלוהים. הוא מופשט ונסתר. דתי חכם אמר לי, וגם אני מאמין שאלוהים לא עוקב אחרי אנשים כי הוא רעיון שמייצג את הטוב. צריך להשתמש בדת בחוכמה.איך אתה יודע שאלוהים לא עוקב אחרי אנשים?
עוקב או לא עוקב...אין לדעת שום דבר על אלוהים. הוא מופשט ונסתר. דתי חכם אמר לי, וגם אני מאמין שאלוהים לא עוקב אחרי אנשים כי הוא רעיון שמייצג את הטוב. צריך להשתמש בדת בחוכמה.
אלוהים אינו גורם רע ומאיים. הוא שומר על הטוב. משמעות הדת והאמונה לשמור על הטוב, על הרוחניות ועל המוסריות. מי שמקיים את הדת בפנאטיות לא מבין את חוכמתה. אלוהים הוא העצמה חשמלית אינסופית שממלאת את היקום, והיא שיצרה את החומרים ואת המודעויות. הוא הרוח והמצפון שמאחד בין כל המודעויות. כשאדם מתנהג בדרך מוסרית ורוחנית, ישפיע ממודעותו על האנרגיה החשמלית הכללית של היקום. במודעות התאים משפיעים זה על זה במידע שבהם ונוצרת צפיפות עם העצמה אינסופית. כך גם ביקום. במפץ הגדול הייתה האנרגיה החשמלית צפופה ודחוסה כמעט לרמת נקודה.עוקב או לא עוקב...
השאלה בעודגה נשארה?
איך אתם יודעים שהוא לא עוקב?
או למה אתם מאמינים שהוא לא עוקב?
הכוח החזק ביותר ביקום, לא יודע עליי ועליך דבר?
אז אולי הוא לא הכי חזק ביקום אם כך...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.