אז עכשיו היא רואה אותך יותר ממני

אז עכשיו היא רואה אותך יותר ממני

ואני אותי אתה רואה רק לפי ימים קבועים ושבתות אמרה לי הפושפושית שלי---כמה מרירות כעס היא בקול שלה יש מרחק גיאוגרפי אני כיום בקריות היא ברחובות ונכון את הפושפושית של חברתי אני רואה יותר גם הן מהקריות שיחה בטלפון לא היתי מסוגל, אמרתי אני מת לראות אותך כל יום והנה אני בא אליך עכשיו ונדברעל כמה דברים חשובים לא אל תבוא אני יוצאת למסיבת יום הולדת ואין ליחשק עכשיו לדבר מה אני אגיד --השיחה הזרת היתה כבדה......

ח ד

New member
אוי, כמה מוכר....

זה אחד הדברים הכי קשים לעיכול ולהסבר בתהליך ההקמה של משפחה מורכבת. איך פיתאום להצליח לארוז את האהבה ואת הקשר בכלים חדשים, בתבניות, במנות של פעם ב-. אחת ל-. ואיך לשכנע ילד שלמרות זאת, ולמרות זה שיש ילדים שאתה רואה יותר, אתה ממשיך לאהוב אותו כמו קודם? ומה לעשות עם הגעגוע המתמיד הזה שלא עוזב אותך? וכן, זה כל כך מזכיר לי את שרוך שלי - שמצד אחד יכול לבוא בטענה מאוד דומה, ומצד שני ברור כיום שמול פגישה עם חבר, פגישה איתי בטלה בשישים. לפעמים אני שואל את עצמי אם כל המילים היפות ש"אפשר" ו"צריך" להגיד לילדים במצב כזה - אתה יודע - מילים "נכונות" של "עובדות החיים" "בגובה העיניים" ובטון של פסיכולוג - אם כל המילים האלה שוות משהו. אם הן באמת משכנעות מישהו.

יקיריי האבות העצובים

הביולוגים הנטושים כועסים,,,זאת הדרך שלהם להעניש וחבל,חבל כי כך הם מפסידים פעמיים. צריך ליזום פגישה שתשחרר מהם את הכעס ללא איום,לדעתי פשוט לתרגם אותם או לשקף אותם באופן מאד ברור,אני יודע שאתה כועס עלי ,ולתת דוגמאות,ומה שישאר לילד זה או לבכות או להגיד נכון,ולכם לחבק חזק ולהגיד אני אוהב ולא מוותר. ועוד מילה לגבי חברים המועדפים לא פעם,אם אנחנו מבינים שזאת דרך הענשה,לדעתי תגובה כמו ,אני מבין שקבעת עם חבר אבל אני לא מוותר על פגישה ביננו כי אני מתגעגע נורא,יכולה לעשות המון לילד. האקס שלי תמיד קיבל בהבנה את העונשים של הבנים ולכן המטרה של העונש לא הושגה מעולם,הם כבר בני עשרים ועדין כועסים ועושים מניפולציות.

blonda3

New member
../images/Emo140.gifאריה שואג שלום../images/Emo24.gif

באמת מצב לא קל ולא נוח לשניכם. (בת כמה הבת?) לא קל לילד קטן שההורה שלו גר במרחק פיזי גדול ממנו-עובדה....
ולא קל להיות הורה ש"דוחים" אותו....
אחת הסיבות שאני והגרוש שלי גרים וגרנו קרוב אחד לשני היתה הילדים.
אבל-לילדים יש באמת עיסוקים משלהם, ובגיל מסויים החברים שלהם הופכים להיות כמעט כל עולמם
, איתם הם מרגישים הכי טוב בעצם-כי איתם הם כביכול במצב טבעי....ו"נורמאלי"....(בלי גירושין)
החברים נותנים להם תחושת בטחון וחמימות ואולי השהייה במחיצתם מסיטה את הצער והכאב שיש להם מהפרידה של ההורים שלהם(אנחנו)
לכן-כשילד מעדיף להיות במחיצת חברים- אני בעד להניח לו.לתת לו לחיות את חייו ולא להפריע לו.
ילדיי הגדולים גרים היום אצל אביהם כי שם יותר נוח להם-נוח ומסודר מבחינה כלכלית וכו', הם בני עשר'ה ויום אחד כשהתלוננתי בפני הגרוש שלי שאני בקושי רואה אותם הוא ענה לי שגם הוא בקושי רואה אותם
,שאנחנו לא ממש מענינים אותם היום
, כי החברים שלהם יותר מעניינים אותם
שיש להם עיסוקים
ושטוב שכך
וכו'. אז-פעם כשהייתי מתקשרת לילדים שלי
והייתי מתחילה "לנדנד להם" הם היו ממש כועסים עליי ומתעצבנים
, קרה אפילו שהבן שלי טרק לי את הטלפון בפרצוף
ואני-נעלבתי כמובן
אבל כשהבנתי שזה לא עונש
וזה לא נגדי
אלא-שאלו הם חייו
-שטוב לו עם חבריו
התחלתי להניח לו,לא להפגע ממנו, רק לשאול לשלומו
, לוודא שהוא בסדר
, לאמר שאני אוהבת אותו
,והוא לימד אותי לעשות איתו שיחות קצרות ולא מעיקות.... יש אמנם תחושת ריחוק בגלל הנתק הפיזי, וזה כמובן כואב לפעמים אבל את עבודת השורשים שהיתה לבן
שלי להכין הוא בחר לעשות דווקא על הסבתא שלי ז"ל...
כשהילדים היו יותר קטנים-הם היו ישנים אצל שנינו כמעט באופן שווה-היו להם שני בתים וגרנו מאד קרוב אחד לשני.ואני חושבת שבבסיס זה תרם מאד לתושת הבטחון שלהם
(גם היום יש להם שני בתים-אבל אצלו הם מרגישים "יותרנוח"(מלשון נוחיות) כי יש לכל אחד חדר משלו, פרטיות וכו') עם הבת בגדולה אני מדברת יותר ב
ובתקופות שהיא לחוצה אני מניחה לה. (וכן-יש לזה מחיר....
) אריה-תנסה לחשוב על פתרונות יצירתיים שיאפשרו לך לראות את בתך יותר. אולי לנסוע אליה פעם נוספת באמצע השבוע אך ורק לביקור קצר ולחזור. ואם אין אפשרות או שזה לא יסתדר-אז לפעמים אני חושבת שיש אולי גם מה שנקרא-גורל...דרך חיים.... לא יודעת.... תמשיך לשתף. אל תרים ידיים. תנסה בכל זאת לשוחח יותר בטלפון, לא שיחה מעיקה, אלא רק שיחה שתתן לה להבין ולהרגיש שלמרות הכל-אתה עדיין אוהב אותה. אבל-מנסיון-ממרחק פיזי-קשה מאד לשכנע........ ואל תראה במה שהיא אומרת לך נסיון להעניש אותך אלא קבל הכל כפשוטו. בהצלחה

maof

New member
בלונדה סליחה שאני חולק על דעתך

לפי דעתי זה לא המרחק הפיזי שמשנה את הדברים.....אלה המסרים שהילד מקבל !!! יש גיל מסוים שהילדים מחפשים יותר את הקירבה של החברים .....וזה מרצון להיות "מקובל" להיות יותר עם החברה ......ובמצבים מסוימים להרגיש שרוצים אותם.....שאוהבים אותם........ הבת שלי בגיל 11 חיפשה והעדיפה להיות יותר עם החברות שלה....... היא העדיפה להיות רוב הזמן עם החברה שלה שההורים שלה חיים יחד "ולהרגיש את המשפחה" ההורים של הילדה (החברה)שהיא העדיפה להיות שם אני אישית לא אוהב .......ומעדיף שגם היא תיתרחק בגלל הסיבה היחידה שהיא.......... האבא יכול לומר לאישתו ליד הילדים (וגם אמר) תרימי את התחת מהכיסא ותחיני לי קפה........ לא אהבתי את סיגנון הדיבור בגלל זה העדפתי לישמור מרחק .......למרות שכלפי הוא היה בסדר דבר נוסף ברצוני לומר ......... אחת הסיבות שהילדים שלי לא מכירים עדין את בת זוגתי שאמא שלהם מכניסה להם לראש ..........שהחברות של אבא "זונות" ובאחד הימים שדברתי עם הבת שלי .......היא שאלה אותי...... אבא הילד של חברה שלך נימצא במוסד לעברינים ???? ולחברה שלי היתה ילדה בת 6 !!!!!!! בגלל זה לפי דעתי הכל עינין של מסרים שהילד מקבל וסופג מעוף

blonda3

New member
מעופי-אנחנו לא חלוקים בדעותינו../images/Emo13.gif

להיפך. אולי לא הסברתי נכון את עצמי ואולי לא ממש העברתי את המסר. מה שניסיתי להעביר זה-שלילדים במיוחד בגיל הרך-מאד חשובה הקרבה הפיסית והנוכחות הכמעט יומיומית של ההורה, שזה מה שאנחנו ניסינו לתת ללדים שלנו כשהיו קטנים, וכשגדלו-הנוכחות הפיזית שלנו כבר אולי פחות חשובה, כי עובדה שהם מעדיפים את החברות והחברים שלהם על פנינו אבל עדיין כאשר העליתי בפני הבת שלי הבכורה את האפשרות שאני אזוז מכאן לעיר אחרת היא בהחלט הטילה וטו מוחלט כל כך וטענה-שעצם זה שהיא יודעת שאני כאן מרחק 5 דקות נסיעה ממנה-זה נותן לה את השקט ואת הבטחון
לגבי המסרים-זה עובד אולי בגיל העשרה, לא בגיל הצעיר. יש כאן בהחלט מה שנקרא"רחוק מהעין רחוק מהלב". אבל במקרה שלך כפי שאתה מתאר את גרושתך לעתיד יש פה מעבר להסתה....נשמע שאין פה בכלל השלמה שלה עם העזיבה שלך
, יש בה כעס
, מרירות
, אולי רצון לנקמה דרך הילדים",,
",ואולי גם איבוד שליטה על מה שהיא אומרת להם....
בתקווה שזה יעבור לה .
ליבי איתך.

בלי קשר לגיל

אני רוצה לחדד את נושא הכעס... השכן שלי בן 35,נשוי טוב + שתי בנות מדהימות כשהיה בן 5 הוריו התגרשו,30 שנה לא ראה את אבא שלו. לפני 5 שנים דופקים בדלת,האבא הגיע....השכן אמר לו בשתי מילים,או אני כאן או אתה,ויצא. אחר כך דיברנו על כך,השכן אמר לי שלעולם לא יסלח לו... זה כמובן דוגמה שלא שייכת לאף אחד כאן,אבל הכעס הולך עם הילדים לאורך השנים אם לא מוצאים אותו ומפרקים אותו.

עלמה 3

New member
מעוף, אני מסכימה איתך !

שזה גם תלוי בהעברת המסרים, יחד עם זה הם גדלים לתוך מציאות, שהם חשים- שדי, מספיק להיות בתוך- מלחמות אבא או אמא ואישתו וזוגתו וכל הבלה בלה הזה........ אז מחפשים להיות עם חברים, צופים, להיות במקום שאין שם את המלחמות האלה, ואני חושבת שלילדים מאד קשה להתמודד עם זה ולהיות השק איגרוף של ההורים וכלי להעברת מסרים. אז מעדיפים לבלות במקום אחר, ואצל החברה או החברה אפשר להוציא את הכעים יש מי שמקשיה להם ......... עלמה אך בכל מצב צריך להעביר מסר לידלים כמה שאוהבים וכמה הם רצויים.

blonda3

New member
../images/Emo13.gifעלמה נכון../images/Emo45.gif

ואיך כל תגובה ותגובה מוסיפה ומחדדת את הדברים..... אני מרוצה.

עידכון

למחרת הגעתי בולינג,בורגר רנץ, ישיבה בבית קפה אני קפה הפוך היא מילקשיים (איזה קיבולת יש לה כשי אוכלים בחוץ?!) בשיחה הזכרתי לה את ההערה שלה מה שזה עשה לי וכמה היא חשובה ואני מתגעגע ..בקיצור דיברתי להגיון שלה ,לרגש שלה ממש בגובה העיניים יש לציין שהיא התענינה בציונים שלה איזה חדריש לה האם היא מכירה את בריטני ספירס וכו' -אמרתע לה שאני לא ממש מכיר אותה ואת התחביבים שלה עדין ומי שמענינת אותי זה אמא שלה בקיצור חייב לומר שבסופה של שיחה היא מעין תיסכול על ההתפתלות שהרגשתי בהצתדקויות שלי ,בהסברים ובהפגנת הכוח החדשה שהיא פתאום גילתה לא יודע לשים על זה את האצבע אבל בהחלט מניפולטיביות ואו ניצול רגשותיי כלפיה -לא יודע אם אני מצליח להעביר את התחושה אבל זה בערך--

אריה יקר

אני מקווה שהבנתי אותך טוב. אני מרגישה שאתה ישבת מול אישה יקרה לך ולא היתה לכם שפה משותפת. אני מרגישה שהשיחה לא היתה בגובה העיניים ,אתה רצית לשתף אותה ברגשות שלך אך לא קיבלת ממנה בחזרה רגש. אם אתה מרגיש שהיא מנצלת את רגשותיך לדעתי אולי עדיף שתקח לך זמן למחשבה ולהבנת הרגשות שלך . אני חייבת להודות לא אהבתי את מה שקיבלת ממנה בתמורה לרגשות שלך. מקווה שלא פגעתי כי זאת לא כוונתי.

סליחה אריה

לא יודעת מה קפץ לי פתאום ,אני הבנתי שישבת עם בת זוגתך. אני לוקחת הכל בחזרה ומבקשת מעין או מחד למחוק את תגובתי....אני מקווה שהם ישובו לפני בוא הקיץ.......וימחקו

קיצור תולדות...

הגירושין אמורים להתרחש בין שני בני אדם בוגרים (כואבים, כועסים ,פגועים רגישיםועוד ועוד....)לילדיהם המשותפים הם חייבים לדאוג ביחד. כאן מתחיל ונגמר כל סיפור. הילדים לא בחרו כאן ויש לעשות את המיטב כדי שהם לא יפגעו. אני תמיד טענתי שהסיבה שיש לנו (לי) כבוד היא כדי שנוכל למחול עליו.צריך להידבר עם ההורה בכל מחיר. כי כשאנו עושים משהו למען ילדנו לא אנו במרכז. אלא הם . כשילדים מבינים שההורים התגרשו - אך לא מהם -הם כואבים אבל נרגעים. כל זה לא קשור לכך שבגיל ההתבגרות קבוצת התמיכה של הילדים הם בני גילם.וזה לא קשור בהחלטות שלנו. אלא בתהליכים שהם עוברים. צריך להקפיד ולהפריד: יש דברים שהם פרי החלטות שלנו ויש המון דברים שבהם אנו צופים מן הצד(כשאנו יודעים). בגיל הזה בכלל הילדים רוצים אוויר נקי. מישהו זוכר את עצמו בגיל הזה צמוד להוריו?

עלמה 3

New member
סביבה ,

מה זאת אומרת הם "חייבים" לדאוג ביחד. מה עושים כשאין ביחד, וכל אחד סוחב לכיוון אחר ? (ההורים) אנילא זוכרת את עצמי בגיל ההתבגרות צמודה להורי, אבל אין מקום להשוואה, ילדים להורים גרושים נמצאים ברוב הזמן במתח מצטבר.... מבחינתם, הם חשים כי עברו אירוע שהוא לא נורמלי, חשים חוסר ביטחון, לא רצויים, נטושים.... עלמה

למעלה