אז עכשיו מכירים אותי בשוק כזאת שמחפשת אפונה מוזרה

jen711

New member
אז עכשיו מכירים אותי בשוק כזאת שמחפשת אפונה מוזרה

עברתי ליד השוק בשלישי בערב ורציתי לקנות אפסרגוס ואפונת שלג.
רק אחד אמר לי שהיה לו אבל נגמר, 2 שאלו מה זה, לאחרים לא היה.
אמרתי לאימא בדיוק מי אמר שיש לו.
היא עברה וחיפשה בשוק וכולם זכרו שמישהי חיפשה לפני כמה ימים.
מתקשרת אלי, אומרת לי שיש פה איזה 4 סוגים ואין לה מושג מה אני רוצה.
אמרתי לה לשאול עובד. למה היא לא עשתה את זה לבד.
בדיוק איפה שאמרתי לה, הוא אמר שהוא מביא רק אם מזמינים.
היא הזמינה והוא לקח מקדמה של 10 ש"ח

מחר מקווה שיביא.

יש לי גם שאלת בישול:
1. הבנתי שצריך להוריד מהאספרגוס חלק מלמטה. כמה להוריד?
ממש קצת או שיש שם ממש חלק שצריך להוריד.
2. הבנתי שבאפונת שלג גם צריך להוריד איזה קצוות...
 
את האספרגוס שוברים בעדינות

מקווה שימכור לך אספרגוס צעיר עם גבעולים גמישים . הפטנט הוא לכופף את הגבעול ולשבור בנקודה בה נשבר מעצמו בין החלק הגמיש לחלק הקשה. באספרגוס טרי, זה בערך 5 ש"מ מהקצה התחתון.
אפונה סינית/שלג/צרפתית (כל אחד קורא לזה אחרת). מחזיקים את הקצה ממנו יוצא הגבעול (יש שם מעין "כתר ירוק בקצה אחד)., לנתק צד אחד שלו מהתרמיל וכשמושכים את הצד המחובר, יוצא "חוט" יחד אתו לכל אורך התרמיל. בד"כ אני עושה אותה פעולה גם לצד השני של התרמיל ומושכת "חוט" גם בצד השני. כשהאפונה מאוד טריה, אין צורך.
המתכון שחנהפ העלתה מבוסס על מתכון שלי. אני מתבלת עם פלפל לבן וסויה .מוסיפה גם מעט שמן שומשום ולרוב מגישה עם שבבי שקדים קלויים. כך זה נראה במחבת. וזה המתכון:
אספרגוס חלוט חליטה קצרה מאוד חתוך לקטעים. (הפעם הכנסתי למיקרו מכוסה, ללא תוספת מים ל 2 דקות ומייד למים קרים)
אפונת שלג.
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות.
שן שום כתושה.
קורט פלפל לבן.
3 כפות שמן צמחי.
2 כפות רוטב סויה.
זרזיף קל של שמן שומשום כהה.
מלח, טועמים ורק אם נחוץ.
הקפצה קלה בווק רק לחימום המרכיבים. לשמור שישארו פריכים ונגיסים. להתחיל בחימום השמן, הוספת פטריות ושן השום. אחר כך אספרגוס ורק בסוף האפונה. תיבול עירבוב וזהו.
אם רוצים, אפשר לפזר שבבי שקדים קלויים.

 

jen711

New member
יצא לי ממש טעים

והכל נעלם מהר מדיי(3 אנשים).
הייתי בטוחה שזה יספיק לכמה ימים.
האפונה יצאה עדיין קצת קריספית.
שבוע הבא אני אחליף את האפונה במשהו אחר ואעשה שוב.
אולי שעועית ירוקה.
ואחתוך את האספרגוס לחתיכות קצרות יותר.
ואוסיף שקדים פרוסים.
ממש אהבתי את התבשיל הזה ותודה גם לך וגם לחנהפ על המתכון

נ.ב. האספרגוס תמיד יקר או שהוא לא בעונה עכשיו?
 
שמחה שאהבתם והאספרגוס אכן יקר תמיד.

ממליצה על פרחי ברוקולי צעירים במקום האפונה או כרובית אלמוגים. בהצלחה.
 
נ

נווהשאנן

Guest
איזה שוק?

מקווה שלא בירושלים..מניסיון דברים כמו אספרגוס לא משיכים בשוק לפחות לא בירושלים. אלא בחנויות מתמחות כמו מקומות שמוכרים אורגני ודברים כאלה.
ומה השטויות האלה מקדמה?
 

jen711

New member
שוק ו באשדוד, יש שם הרבה חנויות ירקות/פירות

וכן, המקדמה מגוחכת לגמרי
 
נ

נווהשאנן

Guest
אה

אה.. חשבתי שהתכוונת לשוק שלנו בירושלים..
אולי השוק שלכם טוב יותר.. אצלנו זה אתר תיירות אחד גדול.
נו טוב לא מתים ממקדמה

אספרגוס זה ירק מלכותי את יודעת.. מקווה שתעניקי לו את הכבוד הראוי..
 

jen711

New member
לא משהו מיוחד, סתם שוק

פשוט יש שם הרבה דוכני ירקות/פירות אז אנחנו קונים בדרך כלל שם.
למה חשבת שאני דווקא מירושליים?
האספרגוס יצא טעים ואני אמשיך להכין אותו
 
למעלה