אז... על מה כותבים היום ומחר, 9-10.1.09

אז... על מה כותבים היום ומחר, 9-10.1.09../images/Emo35.gif

כמו שבטח כבר שמעתם, פינת "על מה כותבים היום" חוזרת, והיא משודרגת מתמיד. לא רק שנספר לכם מה קרה לאורך ההסטוריה, גם נדגים איך רשימת אירועים שכזו יכולה לתת לכם השראה לכתוב יופי של רשומות - בבלוג החדש שהוקם במיוחד עבור הפינה הזו (אתמול פורסמה כבר רשומה לתאריך 9.1, והבוקר תפורסם רשומה לתאריך 10.1. נשתדל לעשות את זה יום לפני. מקובל?). מכיוון שהפינה המשודרגת נמצאת כרגע די בחיתוליה, נשמח לשמוע כל הערה, ביקורת, הצעת ייעול וכדומה. בנוסף, כמובן שנשמח לארח בבלוג רשומות שלכם, שנכתבו תחת השראה שקיבלתם מאירוע הסטורי כזה או אחר. יאללה. מה קרה ב-9.1? יום הולדת לחיים נחמן ביאליק, משוררנו הלאומי, לריצ`רד ניקסון, נשיא ארה"ב לשעבר, סימון דה בובאר, פילוסופית וסופרת פמיניסטית צרפתייה. יאללה, תתחילו לכתוב רשומות שירה ופמיניזם. האם יום אחד תהיה אישה בראשות המעצמה החזקה בעולם? האם פמיניסטיות כותבות שירה? האם ניקסון היה שוביניסט? הסכם שלום בין רוסיה וטורקיה, ולאחר כמה שנים גם הסכם שלום בין ברזיל לפרגוואי. לא לריב, ילדים. מצד שני, ארה"ב פולשת להונדורס (מה יש לה לחפש שם?), אז יאללה מכות, יאללה. כאילו שצריך השראה לכתוב על מלחמות בימים אלה. ב-2005 תושבי הרשות הפלסטינית הולכים לבחירות בפעם הראשונה אחרי מות עראפת. טוב, שוב, מי צריך את ההצעות שלי לכתוב משהו על הרשות הפלסטינית. היום גם המריאה מעבורת החלל "קולומביה" למשימתה בחלל. בעוד כמה ימים היא תנסה לחזור, וזה לא ייגמר טוב. מה דעתכם על חלום כיבוש החלל? האם נראה אי פעם אסטרונאוט ציוני בחלל? ארה"ב חוגגת את יום האפרסק! טעים! ספרו לנו על מתכונים עם פירות: עוגות תותים (עכשיו העונה! יאללה!), סלטי פירות וקומפוטים! האם יש לכם זכרון טעים מפרי כלשהו? אמא שלי אוהבת לספר על תקרית משעשעת שבה נפל לה סיר מלא ריבה על הראש כשהיא הייתה בת 10 או 11. שווה רשומה, נראה לי. ומה קרה ב-10.1? היום נולדו קדיש לוז (שהיה פעם שר חקלאות) ומקס רואץ` (מתופף אמריקני) - מה דעתכם על אנשים עם שמות מצחיקים של אגוז או מקק? ואולי אתם מכירים שמות מצחיקים אחרים? ומי קורא לבן שלו קדיש? או מקס...? היום יש גם יום הולדת לדב חנין, מי שכמעט לקח את ראשות עיריית תל אביב מתחת לאף של חולדאי. הצבעתם? ואיך זה שכבר שנים רבות לא הייתה ממשלה שסיימה את כהונתה בשקט, בלי פיזור מוקדם ובחירות לפני הזמן? ב-1996, ממש היום, חוסיין מלך ירדן קפץ להגיד שלום ולשאול אם יש לנו כוס סוכר לתת לו, כי הוא בדיוק נתקע בלי ויש לו אורחים לשבת. מה דעתכם על יחסי השכנות בין ישראל לירדן? בטח יותר טובים מהיחסים בין ישראל למצרים. האם יש לכם שכנים מעצבנים? האם אתם נוהגים לבקש כוס סוכר פה ושם? האם אתם מחזירים? וחוצמזה ארה"ב חוגגת את יום השוקולד המריר. אוהבים? או שעדיף שוקולד חלב? לבן? או שאתם בכלל אלרגיים ללקטוז? הכרתם פעם מישהו שהיה אלרגי למשהו? אני הכרתי מישהו שהיה אלרגי לשוקולד, ומישהו פעם ניסה לרצוח אותו בעזרת כיפ-כף. שווה רשומה, נראה לי.

וואלה, נכון! 10.1.09

מחר, 10.1, הוא יום ההולדת של שמואל וילוז`ני, הנחשב לאבי סצנת הסטנדאפ הישראלית, ומקים מועדון ה"קאמל קומדי קלאב", שממנו יצאו סטנדאפיסטים בולטים כגון שלום אסייג, שחר חסון, ישראל קטורזה ואמנים נוספים כגון אייל קיציס, אורנה בנאי, אלי ומריאנו ועוד. כשדגדג לי באצבעות לכתוב משהו, וקראתי על יום ההולדת של וילוז'ני, זה הביא אותי לכתוב על אפקט פסיכולוגי מעניין, שמשתמשים בו במופעי סטנדאפ וכן בפרסומות. אני די אוהב את מה שיצא לי. למעשה, למרות שהתכנון היה רק לכתוב רשומה לבלוג של פינת "על מה כותבים היום?", אני חושב שאני אפרסם אותה גם בבלוג האישי שלי...

למעלה