אז על מה מנפנפים
ביום העצמאות?

שתפו את כולם במטעמי יום העצמאות שלכם!

יום העצמאות בפתח והקרניבורים יוצאים לשטח, מצויידים במנגל, כלי בישול וכמובן – נתחי בשר משובח. אז מה תכינו השנה לחגיגות יום ההולדת של המדינה? מדור האוכל של אתר nrg מעוניין לפרסם כתבה שכולה מתכונים מקוריים, טעימים וארצישראלים ולשתף את קוראיו במתכונים שכולם פרי מטבחכם, גולשי תפוז.
אתם מוזמנים לשרשר לכאן את מתכונים מנצחים שלכם למתכוני יום העצמאות ("המתכון"). אנחנו באתר תפוז בשיתוף עם עורכי אתר nrg נבחר את המתכונים המוצלחים ביותר ונשלב אותם במדור שיפורסם. בסוף המתכון, אנא כתבו את שמכם המלא, אם ברצונכם כי נאזכר אותו בכתבה בסמוך למתכון.
הבהרה משפטית: מבלי לגרוע מן האמור בתקנון האתר בכתובת http://www.tapuz.co.il/general/takanon.asp ("התקנון"): 1. תפוז רשאית להעלות פעילות זו בפורומים נוספים על פי שיקול דעתה. 2. בהבאת המתכון כל גולש מתחייב כי המתכון הנו פרי יצירה מקורית שלו, ולא מועתק, מכל חומר אחר, ושהוא בעל כל זכויות הקניין הרוחני הרלוונטיות בו, וכי השימוש במתכון כמפורט בתקנון ובהודעה זו אינו פוגע בזכויות צד שלישי כלשהו או מפר באופן אחר כל דין, לרבות (מבלי לגרוע) כל זכות קניין רוחני של צד שלישי; 3. הגולש מאשר לתפוז, באופן בלתי חוזר ושאינו מוגבל בזמן, להשתמש במתכון (או בכל חלק ממנו) ובשמו המלא של הגולש (ככל שציין אותו), בין היתר לצורך יחסי ציבור ו/או לצורך מסחרי – פרסומי, ללא תמורה וללא כל הרשאה נוספת; יובהר כי ככל שהגולש לא ציין את שמו המלא, לא יאוזכר שמו ו/או כינויו, והמתכון, ככל שיבחר, יופיע כמתכון של "פורום קרינבורים – תאוות בשרים". 4. יובהר כי תפוז רשאית, אך אינה חייבת, על פי שיקול דעתה הבלעדי ומבלי שתהיה מחויבת לפרסם את נימוקיה, לבחור מתכון אחד או יותר לפרסום בכתבה הנ"ל. 5. יתכן וגולש אשר המתכון שלו יבחר על ידי תפוז, יתבקש לחתום על אישורים נוספים בטרם פרסום הכתבה. מחכים למתכונים שלכם
 
אז על מה מנפנפים ../images/Emo116.gif ביום העצמאות? ../images/Emo165.gif

יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק וחלקכם כבר בהכנות ובקיבובים. חלקו איתנו את המתכונים הכי טובים שלכם - מה אתם מכינים לכבוד המנגל? איזה מתכון גורם לכולם ללקק את השיפוד ולבקש עוד? שיפודים, קבבים, המבורגרים, צלעות, ספייריבס, מרינדות, הרטבים שבצד, האוכל של האוכל (שיהיה באופן סמלי), יש לכם טריק לסטייקים? שתפו
 

smadidi

New member
רוב הטיבול אצלי פשוט

של מלח גס ופלפל לבן גרוס ספירת מלאי צלעות סטקים פרגיות במשרה של סילאן פפריקה ורכז רימונים חלוואית סינטה לבקשת הילדה שלי קבבים נקנקיות בקר חזה עוף חתוך לקוביות עם בצל פלפל צילי טיפה דבש וקצת יין אדום שיפודי ירקות סלטים ולילדים תפוחי אדמה עם חמאה על האש או תירס חם כמובן עוגה לסיום עם קפה תה
 

gils33

New member
אני בא למנגל שלך../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

בשביל מה להכין חחחח
 

TAINTED SAINT

New member
רבעי עוף,קבבים ושיפודי הודו.../images/Emo116.gif../images/Emo102.gif

כנראה שננפנף מעל עופות,קבבים ושיפודי הודו. לפני שעה הייתי בחנות התבלינים הקבועה שלי והכינו לי את תערובת התבלינים האישית שאני משתמש בה להכנת מרינדה [בתוספת הרבה שום קצוץ,מלח,פלפל שחור ולבן,שמן ועוד כמה מרכיבים]. ליד אני אכין טחינה עם הרבה לימון ושום וסלט ירקות ירקרק לתפארת. כמה סוגי חמוצים מתוצרת בית וצ'אטני ממתינים במקרר...
 

בלוביי

New member
ולי הודיעו לא להגיע בלי המוזדיי

אז ככה ערב יום עצמאות ,חברים קניה מרוכזת של הבשרים.בתכנון, שפודי פרגיות שפודי שאורמה קבבים צלעות נקניקיות חריפות כבדים ולבבות סטק אנטריקוט אישיות ,סלטים ועוגות. ואני המוזדיי,ולגלות סוד,למרות שלימדתי את כולם להכין, והן מכינות ...........עדיין,.......אני צריכה להכין. בונה על 10-12 ראשי שום לפחות. ביום העצמאות המינגול המשפחתי, שיפודי פרגיות עם מוזדיי טבעות נקניקיות עוף במשרה בצל, לימון,שמן זית,מלח ופלפל לילדים קבב רומני עם מוזדיי סטיק אנטריקוט מיושן למהדרין עם מוזדיי צלעות עגל חלב. עם..... ממרח שום מוז'די - שחר 17/08/08 08:56 מאת: בלוביי מוזדיי מתכון (חשוב להוסיף את החומץלקבלת הגוון מאת: בלובייו 10/08/08 | 10:42 והטעם המיוחד) ממרח שום 3 ראשי שום גדולים קלופים 2 כפיות גדושות מלח 11/2 כוס שמן (אולי קצת יותר.וואלה מה לעשות עם לפי התחושת בטן והעין,מה לעשות לא כל הראשים דומים) 34 כפות חומץ. להניח בכוס של הבלנדר יד את השום והמלח ולגרוס היטב.להמשיך עם הסטיק מופעל להוסיף את השמן בזרזיף דק להגבשות כמו מיונית.מוסיפים את כל השמן לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את החומץ ומערבלים דקה. ממרח שום מוז'די - שחר 17/08/08 08:56 מאת: בלוביי מוזדיי מתכון (חשוב להוסיף את החומץלקבלת הגוון מאת: בלובייו 10/08/08 | 10:42 והטעם המיוחד) ממרח שום 3 ראשי שום גדולים קלופים 2 כפיות גדושות מלח 1 כוס שמן (אולי קצת יותר.וואלה מה לעשות עם לפי התחושת בטן והעין,מה לעשות לא כל הראשים דומים) 3,4 כפות חומץ. להניח בכוס של הבלנדר יד את השום והמלח ולגרוס היטב.להמשיך עם הסטיק מופעל להוסיף את השמן בזרזיף דק להגבשות כמו מיונית.מוסיפים את כל השמן לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את החומץ ומערבלים דקה. ממרח שום מוז'די - שחר 17/08/08 08:56 מאת: בלוביי מוזדיי מתכון (חשוב להוסיף את החומץלקבלת הגוון מאת: בלובייו 10/08/08 | 10:42 והטעם המיוחד) ממרח שום 3 ראשי שום גדולים קלופים 2 כפיות גדושות מלח 1 כוס שמן (אולי קצת יותר.וואלה מה לעשות עם לפי התחושת בטן והעין,מה לעשות לא כל הראשים דומים) 3,4 כפות חומץ. להניח בכוס של הבלנדר יד את השום והמלח ולגרוס היטב.להמשיך עם הסטיק מופעל להוסיף את השמן בזרזיף דק להגבשות כמו מיונית.מוסיפים את כל השמן לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את החומץ ומערבלים דקה. בתאבון וחג שמח לכולם
 

ילדיהגן

New member
בלוביי שלום, יש לי שאלה בנוגע למוזדיי האלילי

שלך - אני מכינה אותו כבר הרבה זמן לפי המתכון שלך ואני מאוהבת בו. עכשיו השוק מוצף בשום טרי, לדעתך אפשר להשתמש בו לממרח או לדבוק ביבש? תודה
 

smadidi

New member
לא בלוביי אבל תשובה חלקית לפחות

השום הטרי הטעם שלו חריף יותר אז צריך לזכור זאת באופן עקרוני לא צריך להיות בעיה להכין גם משום טרי ועוד מעט תבוא בלובי יום טוב סמדי
 

בלוביי

New member
ובהשראת צלשף מוסיפה, ספריבס עגל

בתיבול,סויה, מוזדיי ,סילן ,סוכר חום ורכז רימונים.
 

אילנית12

New member
קבב עיראקי

לכל התמונות בבלוג http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1678716 קבב בנוסח עיראק /אילנית12 חומרים: כ 300 גרם בשר בקר טחון טרי רצוי עם מעט שומן כבש בערך כוס פטרוזליה קצוצה דק 1 בצל קטן קצוץ דק דק מלח,פלפל שחור 1 כפית תבלין "בהרת" לבישול שמתי גם 1 כפית תבלין לבשר(לא חייבים) הכנה: ללוש את כל החומרים ביד ליצור קציצות עגולות או ארוכות בשיפודי עץ ולהדק. אם החלטתם לשפד בשיפודי עץ ,רצוי להשרות אותם במים כחצי שעה כדי שהבשר לא ידבק אליהן ולא ישרפו. לשים במקרר ל8 שעות בערך או יותר (מכוסה) לצלות משני הצדדים.(לא לייבש) אני צליתי במנגל חשמלי ביתי.( עם רשת משומנת בשמן קנולה) בלוג מתכונים תפוז:"אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"(אילנית12) (דליה סמואל)
 
למעלה