אז עם מה אתם/ן מתמודדים/ות?

אז עם מה אתם/ן מתמודדים/ות?

מה עומד על הפרק? מה מונע מכם התקדמות, או חיים חפשיים יותר? מה עוצר את ההשלמה והקבלה העצמית שלכם/ן?
 

I s t a r

New member
לדעתי

איך שלא מסתכלים על זה- מגיעים ל2 תשובות עיקריות: פחד אשמה. לשאלה שלך שהיא מצוינת יש רבדים שונים של תשובות. אם תשאלי את זה בפורום הרזיה- את עלולה לקבל תשובות כמו: "השומן מונע ממני את כל אלה" מאנשים שבאמת מאמינים כך. אם תשאלי בפורום פיננסים- את עלולה לשמוע תשובה נוסח "מחסור בכסף מונע ממני את כל אלה" מאנשיפ באמת מאמינים בכך. אולם, האמת מתחת להכול היא ששומן, וכסף,ועבודה,ומערכות יחסים- הכול הם שיקוף של אמונות פנימיות מעמיקות יותר.אם יש בנו חלק (הילד הקטן) שמאמין במחסור,בנחיתותו, בחוסר הערך שלו- הוא יוכל לענות לך על השאלה הזו באלף תירוצים כמוזכרים למעלה. פחד ואשמה - ולכל אחד הסיבות שלו, הילד הקטןם שלו מבפנים שנואש עימו את אלה בצורות ופנים שונות ומשונות. מה שעוצר את ההתקדמות זה חוסר היכולת להפריד את עצמינו מהילדה הקטם והמפוחד הזה. נותנים לו את השליטה והמושכות ונכנעים בעיווןרם צייתני לפקודות שלו שנועדו בסך הכול להגן עליו-אולם בתכל'ס עוצרים את החיים מלקרות, מלהתרחש.
 

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif ותוספת קטנה

תבניות התנהגות. אנשים מגיבים בתבניות אליהן הם התרגלו. מישהו מתנהג אלי בגסות -> אני מתקיף חזרה/מתקפל/בולע את העלבון עם אוכל. הבעיה היא שלעתים קרובות מדי אנחנו מתוכנתים מדי, שבויים בהרגלים שלנו. לא תמיד עושים בחירה מושכלת, לפעמים אפילו לא ברור לנו שיש בפנינו בחירה, ברור לנו שאם קרה X הדרך היחידה להתמודד עם X זה Y. ברגע שנעצור, לא ניפול לתגובות אוטומטיות (שנובעות אולי מהפחד והאשמה שאישתר מדברת עליהם או סתם מהרגל) ונגיב בצורה מושכלת יפתחו בפנינו אפשרויות חדשות.
 
לא מסכימה איתך...

אני חושבת שיש התמודדויות אוביקטיביות שלא קשורות לאמונות הפנימיות המעמיקות שטמונות בתוך האדם. המשפט ש"הדליק" אותי בתשובה שלך קשור כמובן לכסף. אנחנו נקלענו למצב כלכלי די קשה אחרי החתונה. במובן מסוים אני מאמינה שאלוהים/הגורל לקח ממני את הפרעת האכילה בשלמות אבל הכניס אותי לבעיה לא פחות קשה. אני יכולה להגיד לך שאנחנו בקרוב עוברים דירה כי אין לנו כסף לשלם שכר דירה. יש לי תאומות להאכיל, לחתל, ולדאוג להן פיזית ורגשית. התחייבתי לזה בתור אמא כשנכנסתי להריון. אני לא מוצאת עבודה במקצוע שלי. אין לי תואר ראשון במחשבים ויש לי שתי תינוקות בבית. בכל מקום שאני מחפשת עבודה למרות 7 שנות הניסיון שלי אני נדחית על הסף ואפילו לא מוזמנת לראיון. בכל עבודה אחרת - פקידותית או תמיכה או שרות לקוחות אני מעבר לדרישות או שהשכר לא יכסה לי אפילו את המשפחתון לילדות. איפה כאן הפחד ? איפה כאן האשמה ? הקושי הוא אוביקטיבי טהור. הכסף מונע ממני להעניק לבנותי את כל מה שהייתי רוצה - במשחקים, בצעצועים, בבגדים למרות שאהבה יש להן בשפע. את צודקת שאני מרגישה נחותה. אנשים קונים כסאות אוכל וצעצועים באלפי שקלים ואני לא יכולה להרשות לעצמי. זה אוביקטיבי לחלוטין. אני לא מגבילה את עצמי כי אני רוצה, אני מגבילה את עצמי כי אני לא יכולה להרשות לעצמי את כל ה"לוקסוס" הזה. אני מנסה לחשוב אם אני הולכת בדרך שלך מה האמונה הפנימית שלי שתקעה אותי במצב הזה ואני לא מוצאת. מה מפריע לי להתקדם מבפנים ? יש לי את הבטחון, אני יודעת שאני טובה בעבודה, אבל עדיין הקורות חיים שלי נשארים בלי אף תשובה. לא אכפת לי לחשוף את זה כאן כי אני לא כותבת הרבה בפורומים, אני לא בקשר עם אנשים מהפורומים מעבר לקשר הוירטואלי וסביר להניח שעוד פחות מחודש אני "אמחק" מכאן לחלוטין, אנחנו עוברים דירה וכנראה מנתקים את האינטרנט, יש כאן המון פחד, אבל הפחד הוא לא הגורם או הסיבה הפחד הוא התוצאה. יכול להיות שפספסתי אותך ולא לזה בכלל התכוונת, אבל זה מפריע לי שאנשים חושבים שמחסור בכסף נחשב כמשהו שאנשים משתמשים בו כ"תירוץ" כדי לא להתקדם, כדי להתקע, כי אצלי לפחות זה לא ככה. אני תקועה בגלל הכסף ולא משתמשת בכסף כתירוץ להיתקע.
 
כהרגלנו בקודש ../images/Emo24.gif

חבל, אולי יכולנו ללמוד כולנו מהדיון שהיה מתפתח פה.
 
אני מסכימה איתך - החיים שבריריים

התמודדויות אוביקטיביות חיצוניות קיימות תמיד. אנחנו לא מבקשים לעצמנו אותן, מסיבות שונות הן מתרחשות ומצריכות מאיתנו למצוא כוחות נפש ולטפל בהן. ואין ספק שהן מביאות איתן גם תחושות של פחד אוביקטיבי, קיומי. מה שכן, במצב אוביקטיבי נתון, אנשים שונים יגיבו באופן שונה לחלוטין. יש שיתחפרו מתחת לשמיכה, או יעצמו את העיניים ולא ירצו לראות את האמת, ויש כאלו שיתפסו פיקוד על עצמם ומשפחתם, ייאזרו כוחות, ויתחילו לפעול כדי לצאת מהמצב שנקלעו אליו. באופן אישי הייתי כאן וגם כאן, ואני מעדיפה את הדרך השנייה. יש מצבים שהתמודדות אוביקטיבית הופכת לבעייה פנימית. למשל אכילה. אכילת יתר היא בעייה חיצונית בתחילתה, אבל לעתים היא הופכת לאכילה רגשית ולהתמכרות ואז היא עוברת מלהיות בעיה אסתטית חיצונית לבעיה פנימית עם הרבה השלכות. עוד דוגמא, בגלל שהתייחסת לכסף. מאז שאני זוכרת את עצמי, ההורים שלי היו בבעיות כלכליות. היו תקופות קצת יותר טובות, אבל בעיקרון תמיד לא היה מספיק. ההורים שלי הלכו וקרסו בנטל החובות, עד שהגיעו לסף פשיטת רגל. בדיעבד אני יודעת שהיה ניתן לפתור את הבעיה בדרך אוביקטיבית, במספר צעדים פשוטים ואמיצים אבל ההורים שלי לא רצו לשמוע. פחדו להסתכל למציאות בעיניים, חיו שנים על גבי שנים בתחושה שהנה אוטוטו הבעיה נפתרת, שילמו מחיר משפחתי כבד של פגיעה בילדים שלהם (נאלצנו לחיות כל הזמן בתחושת מחסור וזה כאב להם), ובסופו של דבר כמעט הגיעו לפשיטת רגל. במקרה הזה, כסף היה בעיה אוביקטיבית בתחילתה, שהפכה לבעיה פנימית. בסופו של דבר היא גם נפתרה תוך חצי שנה ברגע שההורים שלי הבינו שהגיעו לתחתית והסכימו להעביר לידינו את הטיפול בחובות שלהם. מה שאני בעצם אומרת בסופו של דבר, זה שהדברים הם לא שחור ולבן.
 
יש דברים שהם כן...

יש דברים שהם כן שחור או לבן. בעניני כספים לפחות. או שאתה מצליח לגמור את החודש או שהמינוס בבנק הולך ומצטבר. ברור שלא טומנים את הראש בחול ואומרים זה מה יש. בגלל זה בדיוק אנחנו עוברים דירה כדי לצמצם את הכסף של השכירות, מאיפה שרק אפשר כבר חתכנו וזה מה שנשאר. לפעמים נדמה לי שלאנשים פשוט אין מושג עד כמה הכסף נזיל. את יודעת כמה עולה חבילת מטרנה ? 55 שקלים לאריזת חסכון. את יודעת לכמה זמן זה מספיק ? ליומיים וחצי כשיש לך תאומות. את יודעת כמה עולה חבילת טיטולים ? 50 שקלים במבצע. לכמה זמן זה מספיק ? 3-4 ימים. תמיד יש את האופציה של לבקש עזרה וגם עשינו את זה. זה הרבה יותר משפיל וכואב שביקשת והשיבו את פנייך ריקם וגם זה קרה. זה הרבה יותר מתסכל כשמבטיחים לעזור ולא מקיימים. הצעות תמיד יש אבל מכאן ועד שמישהו באמת יממש ויושיט לנו יד בענין הכלכלי הדרך רחוקה ואני מדברת על משפחה מאוד קרובה שגם יש לה מה לתת והיא לא חותכת בבשר החי בשביל זה. איפה כאן האפור ? שאני לא אקנה לילדות שלי מטרנה ? במה אני אאכיל אותן ? שאני לא אחתל אותן ? אין כאן מותרות, אין כאן דברים שלא צריכים ולא חייבים הכל לשם השרדות בלבד. אני אשמח לשמוע רעיונות לאפור אם יש.
 
בהודעתי לא התייחסתי באופן ספציפי

למצב האישי שתיארת, נראה לי שזה לא יהיה אחראי, כי אני לא מכירה את הפרטים המדוייקים. אני רק יודעת שכל עוד לא מאבדים את התקווה לצאת מהמצב, ומחליטים לפעול - אז ניתן לעשות את זה. מההודעות שלך זה ברור שאתם עושים כל מה שאתם מסוגלים, וזה לא מתקרב אפילו למצב שהיה אצל ההורים שלי, ובכל זאת, יכול להיות שאם תשבו ותנסו למצוא פתרונות יצירתיים אולי תוכלו לעשות עוד. דוגמאות: להרחיב את חיפוש העבודה ולא רק לתחום ההתמחות שלך במחשבים, אלא גם לעבודות נוספות, אפילו במסגרת ביתית. למשל, לטפל בעוד תינוק תמורת תשלום, לתת שיעורים פרטיים במחשבים, אולי אפילו להעביר סדנא לילדים בשעות אחה"צ, לארגן צהרון לילד או שניים בביתך למספר שעות אחרי בי"ס וכו'. לנסות לבדוק חלופות אפשריות לצמצום הוצאות (יש לי חברה למשל, שעברה לחיתולים רב פעמיים בגלל מחסור בכסף, והיא מאוד מרוצה וחוסכת כסף). מאחלת לך שתצאו בקרוב מהמצב שנקלעתם אליו, ושתוכלי בעתיד להסתכל עליו כנסיון מלמד ומעצב שהצלחת להתגבר עליו ולהתחזק ממנו.
 
אני מסכימה עם אילונה

בהחלט ישנה התמודדות מול פחד ו/או מול אשמה, אך אלה אינם גורמי יסוד הסוחפים תחתיהם את כל השאר. וגם אם פחד יכול להיות גורם עיקרי לחולל קושי בהתמודדות עם אירוע או דפוס מסויים (כי בהחלט בהחלט ישנם מצבים שהפחד או האשמה מנהלים), עדיין זה מאד מופשט, ויותר נוח לגעת בנושא שמעל פני השטח ודרך הנושא המסויים, להתמודד גם עם הפחד שהניע אותו.
 

I s t a r

New member
אין ספק שיותר נוח

לנגוע בנושא שנמצא מעל פני השטח ודרכו להתמודד עם הפחד הבסיסי והאשמה הבסיסית- כי אלה ניטעו בנו בשלבים כה מוקדמים שלהתמודד עימן ללא טריגר וללא הקטליזטור של המציאות שאנו יוצרים כל רגע, אינו אפשרי לרוב. אולם, ההיתקעות בהאשמת ה"מצב" - מבלי להביט כיצד הבאנו את עצמינו למצב הזה, מה בדיוק הניע אותנו להגיע אליו, היכן תודעת המחסור /מחלה/קושי /סבל שלנו ממשיכה ליצור את עצמה - היא לדעתי פספוס של הנקודה כולה.
 
צריך לבדוק את הדפוסים

ומדוע הגענו אליהם. זה נכון. אבל לא כל בעיה, או התקעות מביאה במקורה לפחד או אשמה. אינני אומרת שצריך להישאר מעל פני השטח, אלא להשתמש בו כקרקע לפעולה.
 
אמונות כובלות

ש: דעתם של האחרים חשובה, אז חשוב לרצות את הסביבה. לעמוד במוסכמות חברתיות -..כדי שנהיה ראויים להיות אהובים. עקרונות שמצפים שנמלא במערכות היחסים. חוששים לפרוץ את הגבולות ולהיות "שונים" כי - "מה יגידו או יחשבו עלינו", מחפשים "אישורים" מהחברה כדי להיות טובים יותר. הכל ניטע מהמציאות שלתוכה נולדנו, כמו מרדף גם אחרי הישגים כלכליים או חברתיים שנחשבים ומוכתבים בחברה שלנו כנורמה. אז כל אלו גורמים להפנים רגשות של תסכול, כעס ודכאונות שאיננו כפי שהיינו צריכים להיות. אז - התיקון לא מתחולל מבחוץ (!) אלא בפנים. מה שאומר לשאוף למצוא השלמה וקבלה עצמית שציינת להבונת, מפני שכשיש את אלו, וישנה גם הערכה עצמית ואנו מקבלים את עצמנו כפי שאנו - אנחנו סוללים את הדרך שלנו ומגשימים את עצמנו, חיים עם יתר חיוכים ונפרדים מרגשות של מרירות או כעס (שמעוללים הרבה רע נפשית וגופנית)..
 
רוצה להוסיף ולחדד עוד קצת.. מהי

ההתמודדות הכי לא קלה מבחינת הרגשותיכם שעומדת בחייכם על הפרק כרגע? יכולה להיות אף פיזית-נפשית (גידול ילדים למשל?) (חשבתי עליך אילונה..) איך אתם מרגישים? מה עובר עליכם? איך אתם מנסים להתמודד? דליה
 
זה הכל ביחד...

כמו שכבר כתבתי זאת עייפות פיזית ורגשית כאחד. מצד אחד זה 24 שעות של עבודה בלתי פוסקת. אחת מתעוררת, אחת נרדמת, אחת רוצה לאכול וגם השניה בו זמנית, לראשונה צריך להחליף חיתול ומיד השניה אחריה. הכל כפול, הכל כל כך עמוס. ומה לעשות ולאמא יש רק שתי ידיים ושני רגליים ושתיהן רוצות כל הזמן על הידיים ? אין לישון ביום ואין לישון בלילה. החיים זה בלגן אחד גדול, יש ימים של עייפות שאני פשוט נרדמת איתם על הידיים עם הבקבוק כשהן עוד אוכלות. לפעמים זה נראה לי טירוף, איך אפשר לגדל שתיים בו זמנית ? להעניק לשתיהן את הכל ? אהבה יש בשפע, אבל לא תמיד יש את היכולת להיות עם שתיהן באותה הדקה כדי למלא את הצורך שלהן שהוא כל כך מיידי ודחוף. כשיש לך תינוק אחד, הוא ישן - את ישנה, כאן אין לי הפסקה ולו לדקה, אפילו לאכול לפעמים אני לא מספיקה. וזה משתלב גם עם הענין הכלכלי. כי אני רוצה לתת להן הכל, כמו לילדים אחרים, לתת להם משחקים במאות שקלים, לתת להם בגדים יפים, לתת להם ולתת להם ולתת להם ואין לי. הלחץ הנפשי הוא אדיר. גם כשהן ישנות את השעתיים בלילה ביחד אני לפעמים לא מצליחה להרדם, שוכבת בעיניים פתוחות ומנסה למצוא פתרון לכל התסבוכת הזאת. אני מאמינה שיהיה בסדר בסוף. זאת תקופה קשה והיא תעבור. הן תגדלנה ודברים ישתפרו. אבל בינתיים זה קשה.
 
אילונה ../images/Emo39.gif

אילונה, קראתי את הרעיונות שהעלתה יעל ארבל שנשמעים מאד טובים. ממש כרגע בשליפה מהמותן רציתי לספר לך על פורום "למען קהילה" כאן בתפוז, לא נכנסתי לקרוא עד הפרטים הרבה כמה ואיזו סוג עזרה הם נותנים, אבל אולי יש משהו שהם יכולים לסייע, את מכירה את הפורום? מלבד כסף, אולי בגיוס מצרכים שונים לקטנות וכד' ובסביבה הקרובה לך יש נערה שהיתה מוכנה לטייל עם הקטנות אחה"צ קצת כדי שתוכלי לישון. חוסר שינה חושבת הוא מוקד ה בעייתי לקושי בתפקוד בכל אספקט, אין מה לדבר כמעט בלעדיו
חזקי ואמצייי
 
למעלה