אז ראיתי אתמול את פרק סיום העונה

אז ראיתי אתמול את פרק סיום העונה

ומשהו ממש עצבן אותי.
כל העונה הם דיברו על למצוא את הסופר כדי "שהנבלים יקבלו סוף טוב". ומה קרה בסוף? הנבלים פשוט הפכו לטובים והטובים לנבלים! זה הכל! העולם "התהפך", אבל בצורה ממש חסרת יצירתיות! הסופר לא כתב סיפור חדש- הוא פשוט קרא לדמות של שלגייה רג'ינה, לדמות של רג'ינה שלגייה, והחליף את השחקניות! לזה חיכינו עונה שלמה? זה בדיוק אותו סיפור!! ואגב, אף אחת מהן, לא נבלית בעבר ולא נבלית בהווה, לא קיבלו שום סוף טוב. שתיהן היו במצב די גרוע.
ורמפל לא קיבל את הסוף הטוב שלו בתור נבל- הוא פשוט הפך לטוב. הוא היה יכול להחליט להיות טוב גם בלי למצוא את הסופר! זה ממש מעצבן אותי! מכל הדברים שהפריעו לי בסדרה נראה לי שזה היה הדבר הכי חסר מעוף והכי גרוע שהם עשו. ועוד בתור פרק סיום שבדרך כלל הם הכי טובים בעונה...

אביטל186

New member
את צודקת בהחלט.

יש כאן דיון ארוך מאוד על פרק הסיום. קודם כל זה היה קשה להבנה.. זה היה פרק קצת מורכב שדרש חשיבה כדי להבין איך דברים קרו ולמה, ובאמת מה הקטע? בסהכ הטובים נהיו רעים. ורעים טובים אבל לא כולם. רובין נשאר אותו הדבר, רגינה נשארה טובה כמו שהיא עכשיו, סנואו לא רק שהיא רעה היא גם אומללה. אני חושבת שהמסר הוא שלהיות טוב מוביל אותך להיות מאושר. והכוונה שלהם קצת יותר מורכבת מזה. אני חושבת שיש כאן כעס פנימי של הנבלים שהם מוכרחים להיות רעים וגללי המשחק הם שרעים מפסידים. מן גורל שמוביל את הרעים לא להיות שמחים בחייהם. מה שהסופר עשה הוא רצה להשים את הטובים במקום הזה. שהם יהו רעים ויספגו את התוצאות העצובות. ואילו הרעים יזכו להיות טובים ללא מאמץ, ללא הקרבה, והגורל הטוב כאילו ירדוף אחריהם. הסופר אומר בסוף שהוא רצה פעם אחת להיות גיבור! לא שברור לי איפה בכל חייו הוא לא היה כזה, או למה הוא רתח ככ. כאילו במסתרי ליבם, לנבלים יש נקודת אור שרוצה לגדול, והם רוצים להיות טובים. את מרבית הנבלים מציגים ככאלו שבחרו לא נכון והפכו למפלצות בגלל תסבוכי עבר שלא מוצדקים. אבל התחילו כטובין אחרי הכל. מלבד קרואלה.. נראה לי הם התיימרו לפתור או להסביר את סוגיית הטוב והרוע האוניברסלית... לא ממש הלך להם אבל ניסו.

Y. Welis

New member
הוותיקים שכאן למדו לוותר, ולצפות למעט...

מקבלים מה שיש. אם יש מעבר לצפוי - שמחים. אם לא - גם טוב.

אביטל186

New member
הי נחמד לראותך כאן...

לצערי הרב, אתה צודק. אני כבר לא מצפה לסיפור בנוי היטב וחזק וכבר השלמתי עם זה שיש חורים ויש דברים לא מובנים ולא מוסברים וככה זה. :-(

למעלה