אז ראיתי את הסרט...

OverMode

New member
אז ראיתי את הסרט...

קראתי את המאמרים שפה, ואת חלק מההודעות, אבל עדיין יש כמה דברים שלא ברורים לי. קודם כל אגיד שהסרט מאד משך ועניין אותי אבל לא ברור לי האם הרעיון הוא פשוט לשחרר רצון לעולם ושהיקום פשוט יקשיב וימלא את זה? האם מספיק "מחשבה"? בסרט גם נאמר שצריך להתמקד במה שאנחנו רוצים אבל באחת ההודעות שקראתי נאמר שלא לבקש את אותו הדבר שוב ושוב ושוב... אז איך מתמקדים במשהו מבלי לעצם לבקש אותו שוב ושוב? גם לא ברור לי איך מחשבה והרגשה מספיקים. הרי אם אני נורא רוצה עבודה, או מערכת יחסים, בלי לחפש את זה ולעשות פעולה זה לא יקרה לא משנה כמה אני רוצה או מרגיש את זה אם אשב בבית וארצה ואדמיין איך זה מרגיש לעבוד בעבודה, כל זה לא יעזור אם לא אצא החוצה ואחפש עבודה ואחפש משהו שמתאים לי. הרי בלי כישורים מתאימים לעבודה מסויימת אף אחד לא יקבל אותי האם אני טועה פה? או למשל...בסרטון יש דוגמאות של מכונית. איך הגיוני פשוט לדמיין ולהרגיש את מכונית חלומותיי? אלו לא דברים שנופלים מהשמיים. אם אעבוד קשה, אוכל להרוויח מספיק כסף כדי לקנות את המכונית שאני רוצה. אז מה פה הסוד?

שני דברים:

א. בסרט דווקא מודגש שחלק מהתפקיד שלך זה לתפוס את ההזדמנות כשהיא מגיעה. למשל אותו בחור שסיפר איך הוא דמיין שירוויח סכום דמיוני לגמרי, ואז עלה בו רעיון לכתוב איזה ספר. אם הוא לא היה כותב את אותו ספר אלא רק יושב ומדמיין, הוא כנראה לא היה מרוויח את אותו סכום. הרעיון הוא להתמקד בחשיבה חיובית במקביל לעשייה שלדעתך מובילה בכיוון. ב. לגבי האמירה "אם אעבוד קשה, אוכל להרוויח מספיק כסף כדי לקנות את המכונית שאני רוצה". אם כך אתה תחשוב, כך יהיה בשבילך. רק תזכור שזה יכול להיות אחרת. זה קפץ לי לעין כי בדיוק השבוע חברה טובה שלי קבלה במתנה מהמשפחה של חבר שלה כמה עשרות אלפי שקלים בשביל לקנות מכונית. וזה לא שמישהו מהם כזה מליאן. ככה סתם, בלי לעבוד קשה, אתה יודע.

OverMode

New member
אולי גם תוכלי להסביר לי

בסרט טוענים,שכל דבר שקורה לנו הוא בגללנו, אנחנו הבאנו אותו על עצמנו, כולל תאונות לא עלינו. איך אפשר לומר כזה דבר? איך אני אשם אם חו"ח עברתי תאונת דרכים, או גנבו ממני?

ע ו פ ר ה

New member
לשיקולך אם לקבל או לא

את מה שאני כותבת. יש בחירה של הנשמה שנעשית לפני שהיא נכנסת לגוף, כך שהבחירה נעשתה אפילו אם אנחנו לא מודעים לה. שמעתי פעם, שבדקו אנשים שעברו תאונות דרכים והיה הרבה כעס לפני שנכנסו לרכב. גם שגנבו ממך יש איזה שהוא הסכם נשמתי עם נשמתו של הגנב. זה איזה שהוא תיקון שבאת לעשות. סוף שבוע רגוע באהבה עופרה

זה לא עניין של אשמה, ולא כדאי לקחת את זה ככה.

אבל כן, גם את הדברים הרעים אנחנו מזמנים לחיים שלנו. אולי שמעת את הביטוי "אשר יגורתי בא לי"? זה בדיוק הסוד מהצד השלילי שלו. תשים לב שאיכשהו לרוב הדבר שאנחנו הכי מפחדים ממנו, זה מה שקורה בסוף. מצד שני, צריך לזכור שטוב ורע הם רק פרשנות שלנו. אחד חושב שזה שגנבו ממנו זה דבר רע, יושב ובוכה, השני ממציא מערכת מיגון נגד פריצות, עושה מזה מליונים, ויגיד לך שהגניבה זה הדבר הכי טוב שקרה לו. ככה שצריך גם לפרש נכון בדיעבד ולא רק לזָמֵן קדימה. לפעמים היקום עובד בצורה מיסתורית. מצד שלישי, לפעמים דברים רעים שקורים הם בגדר קריאת השכמה של היקום. אם כי אנשים שמשתמשים ב"סוד" כבר לא צריכים את זה בדרך כלל. בכל אופן, משהו רע שקורה זו הזדמנות לחשבון נפש ולבדיקה עצמית, שמא אתה מפספס משהו חשוב.

למעלה