אז רילוקיישן בכלל משתלם?

• פותח הנושא YHN5
  • פורסם בתאריך

YHN5

New member
אז רילוקיישן בכלל משתלם?

ההודעה הזאת קצת המשכית להודעה הקודמת שפירסמתי לפני כמה ימים לגבי הוצאות בפסדינה קליפורניה

אז אחרי שהוספתי את ההערות שנתנו לי כאן, הוספתי גם המשך הפרשות בישראל (תשלום ביטוח בריאות פרטי בישראל, המשך הפרשה לפנסיה לשמירת זכויות, הוספתי קצת לשונות וגם הורדתי את חלקי ב401K). יצא פלוס מינוס 9,000 דולר הוצאות בחודש למשפחה פלוס תינוק.
מה שאומר 108,000 דולר בשנה...מהחישובים שעשיתי עולה שאצטרך להרוויח כ-150K דולר ברוטו בשנה

ממה שקראתי באינטרנט נראה שהצעות העבודה בתחום ההייטק הן כ-120-130K דולר בשנה (לא מדבר על בכירים יותר שמרוויחים יותר מכך)...והיות שהחיים בסיליקון ואלי יקרים יותר מפסדינה...איך אנשים סוגרים את החודש? יש מימון דיור מהעבודה וכו?
אני מפספס משהו במשוואה?

שאלה נוספת ברשותכם לגבי הוצאות, כמה להערכתם עלות הCO PAY להיריון בסגנון ישראלי (כל הבדיקות האפשריות...) בביטוח טוב?

boneguy

New member
שאלת מיליון הדולר

אני חושב שמי שעובר ממניעים כלכליים, צריך להרוויח הרבה כסף, ואפילו הרבה מאוד כסף, על מנת ש"ישתלם". לא יודע כמה המספרים שלך מדוייקים, וזה גם תלוי לכמה זמן עוברים. ככל שעוברים ליותר זמן, יש סיכוי שזה ישתלם.

לדוגמה, למה לשלם ביטוח בריאות פרטי, אם יש לך אחד בארה"ב? לא מבין למה אנשים מתעקשים לשלם כסף סתם. אם אני זוכר נכון אתם עוברים עם הצעת עבודה. עבודה לרוב כוללת ביטוח בריאות, שהוא לרוב לא זול. אז תשתמשו בו. בשביל מה להחזיק ביטוח פרטי בארץ. אם תזדקק ל- MRI תיסע לתל השומר, ותפעיל את הביטוח הפרטי היקר שלך רק כדי לא לחכות חצי שנה בתור, אלא רק שבוע וחצי ולבוא בשתיים בלילה? לך למחרת ליד הבית...

באופן אישי, אנחנו, ואני מניח שעוד כמה, עזבנו למרות הכסף. לא בזכותו. סביר שהיינו חיים טובים יותר בארץ. כמו כן עזבנו במטרה לראות איך זה, עם ידיעה ברורה שאם נאהב, נישאר. אהבנו

מי שבא בשביל להרוויח יותר כסף אכן חייב לעשות את החישוב שלך, ולגלות שגם פה הכל יקר. מאוד!

YHN5

New member
המניעים הם לא כלכליים לגמרי

בסופו של יום צריך לממן את העלויות המטורפות האלה של המחייה בארה"ב...וללכת בהנחה שאתה לא מצליח לממן את השוטף זאת בעיה מאוד גדולה. ונראה שכדי לממן את השוטף צריך להרוויח 150K

הסיבה להמשיך לשלם ביטוח פרטי זה לשמור זכויות, ז"א לחסוך חיתום רפואי מתי שחוזרים לארץ...לא כדי להשתמש ב-MRI בתל השומר

אני פחות עובר כדי לנסות לראות איך זה ואוליי להישאר, המטרה היא לחזור לארץ אחרי 3-4 שנים עם יותר ניסיון, אנגלית יותר טובה לי ולמשפחה וחוויה
הבעיה שעם חוויות לא קונים במכולת ולכן אצטרך לחזור גם עם חיסכון מסוים שיהיה לפחות שווה לקרנות השתלמות שהיינו חוסכים בארץ

boneguy

New member
כמו שאמרת

עם חוויות לא קונים במכולת.

בנוסף, אם ברור לך ב- 100% שאתה חוזר עוד 3-4 שנים, אין כמעט סיכוי שזה ישתלם לך כלכלית. במקרה הטוב, תצא מאוזן. אלא אם אתה באמת בכיר ויש לך וואחד משכורת.

בנוסף לעלויות המטורפות, יש את הוצאות המעבר. אצלך זה פעמיים. מדובר על אלפים של אלפים של דולרים.

לבסוף, אספר לך שגם עם הכנסה נמוכה בחצי מהמספר שציינת (כמעט שליש) אפשר לשרוד פה. דגש על לשרוד, ולא לחיות ברמה של "רילוקיישניסט" טיפוסי. פחות מ- 10% מהאמריקאים מרוויחים את הסכומים האלה.

ע מזרחי

New member
אתה צריך לפחות עוד 15%

ה-401K לא שווה ערך לתכניות הפנסיה בישראל, ואדם חייב להפריש כל חודש לטובת העתיד.

YHN5

New member
אני מפריש 6% והמעסיק משווה, מה הכוונה ב15%?

ilanvag

New member
זה אומר שאתה מפריש לפנסיה (יחד עם המעסיק) פחות מ-*חצי* ממה

שמפרישים בארץ.

בתיאוריה, אם מה שאתה כותב הוא נכון*, אזי אתה והמעסיק ביחד מפרישים 12% מהמשכורת ברוטו שלך.

* כתבתי "בתיאוריה", כי יש לי ספק רב לגבי הפרשה של 6% מצד המעסיק. יש הפרשות שכאלו, למשל בכמה מוסדות אקדמאים, או בחברות היי-טק מאוד ספציפיות ועשירות - אבל זה מאוד נדיר. ההפרשה המקובלת אצל מעסיקים היא בגובה של 3%, ממש לא 6% (לפחות בתחום ההיי-טק, בו אני עובד; וגם אז, לעתים קרובות יש תקרות מסוימות וכדומה, כך שבחברות מסוימות זו הפרשה קטנה עוד יותר; מכיר את זה באופן אישי, כי זה מה שהיה בחברת הענק שעבדתי בה לפני כמה שנים).

אבל, וזהו הקאטש - אם תבדוק מהן ההפרשות המקובלות בישראל, בתחום ההיי-טק, אתה תגלה שהמציאות שונה מאוד**:
* קרן פנסיה: אם אני זוכר נכון, מדובר כיום בכ-18.5% הפרשות, שמתחלקות בין העובד למעביד, כאשר הרוב (12.5%) זה על חשבון המעביד - הפקדות מעביד ומרכיב הפיצויים.
* קרן השתלמות: שוב, אם אני זוכר נכון, מדובר בכ-10% הפרשות, כאשר שוב חלק המעביד (7.5%) גדול יותר מחלק העובד (2.5%).

** נכון שלקרן השתלמות יש תקרה מסוימת, וייתכן שיש גם "משחקים" עם הפרשות לקרן הפנסיה (שכר בסיס + בונוסים וכדומה), אבל לפחות מהניסיון האישי שלי, יש דברים דומים גם בתחום ההיי-טק.

אז מה היה לנו כאן? הפרשות בישראל שהן בגובה של 28.5% מהמשכורת, ורובן על חשבון המעסיק; לעומת הפרשות של *אולי* 12% בינך לבין המעסיק... או כמו שכתבתי בכותרת - פחות מחצי.

רוב הישראלים לא חושבים על הפרשות פנסיוניות בארץ ולא מכניסים את זה לחישוב המשכורת, כי הם לא "רואים בעיניים" את סכומי הכסף שהמעסיק מפריש - זה לא כסף שנכנס לחשבון העו"ש... רואים את זה באמת רק בפנסיה, או למי שטורח להתעמק בדוחות השנתיים והרבעוניים ששולחות קרן הפנסיה וקרן ההשתלמות (וכמה מבינינו באמת מסתכלים על הדוחות הללו...). והכי גרוע זה אלו שמנצלים את קרן ההשתלמות, פעם ב-7 שנים, בשביל לרכוש רכב חדש או לצאת לנסיעה בזבזנית לחו"ל, ולשרוף כסף יקר שאפשר וצריך לחסוך לפנסיה - אבל אני סוטה, אז נחזור לעיקר.

בקיצור, מה שכתבתי פה זה דבר ידוע לכל מי שנמצא פה בפורום, כי אנחנו כותבים על זה לעתים קרובות - ההפרשות ל-401K, גם למי שמפריש את המכסימום האפשרי (כיום 18K בשנה), הן בדיחה. לגביך, אני מבין שאתה לא מתקרב אפילו להפריש את המכסימום השנתי, כי כתבת שאתה מפריש רק 6%... אז אלא אם אתה מרוויח 300K בשנה, אתה רחוק מלהפריש את המכסימום האפשרי... סביר יותר להניח שאתה מפריש חצי מזה, אולי אפילו פחות.

ולכן, נסיים רק בשאלה אחת - עשית חשבון לגבי הסכום שאתה צריך לחסוך עד הפנסיה, על מנת שתוכל להתקיים ממנו באופן סביר?

כי לפי מה שכתבת - התשובה הדי-ברורה היא "לא", או שיש לך איזושהי טעות מהותית בחישוב (או אולי אתה בן למשפחה מאוד עשירה, ובונה על הירושה...).

אגב, כתבתי בפירוט יתר כי התשובה הזו מיועדת לא רק לעינייך, אלא לעוד רבים שקוראים פה בפורום.

YHN5

New member
אני הבנתי שזה 6% מהמעסיק אצלנו

ייתכן שאני טועה ואכן זה שווה בדיקה
פנסיה זה 18% כולל הפיצויים בארץ.. וכן השתלמות זה סה"כ 10% לפי מה שאמרת

אסכם את זה - הפרשות בארץ על חשבון מעסיק כ7.5+10 (עד לתקרה של 15K ש"ח בחודש לקרן השתלמות) ועל חשבונך 2.5+7

בתוך התזרים הצפוי שעשיתי לשהייה שלי בארה"ב כן לקחתי בחשבון חיסכון מהשוטף והוא אמור לכפר על רוב החיסכון שהייתי חוסך בקרן ההשתלמות

אני דרך אגב מכיר את הנושא טוב, אבל בסופו של יום מעריך שהשהייה שלי תהיה 3-4 שנים וברור לי שבשנים הספציפיות האלה כן ככהנ אחסוך פחות ממה שהייתי חוסך בארץ

יש אין סוף דברים שצריך לשקלל בסיפור הזה, למשל שהתפקיד שמוצע לי הוא קידום למרות מה שאני עושה עכשיו בחברה והיה לוקח לי עוד 2-3 שנים להגיע לתפקיד דומה בארץ. כך שאחזור לארץ אפשר להניח שארוויח יותר ממה שהייתי מרוויח אם הייתי ממשיך בתפקיד הנוכחי בארץ

KallaGLP

New member
לתקופה כזו קצרה צריך לקחת בחשבון

שתצטרך לשלם הפרשי מס הכנסה + ביטוח לאומי בישראל על כל התקופה + הוצאות מעבר לשני הכיוונים (גם אם יש חבילת רילוקיישן נדיבה תמיד יש הרבה הוצאות נוספות).

YHN5

New member
יש מענק מעבר + מכולה דו כיוונית

אני מניח שהמענק לא מכסה הכל, אבל כמה להערכתך זה מענק סביר להגעה לשם?

לגבי מיסוי בישראל אני הבנתי שהיועץ של החברה מעריך את הסיכון עד ל-3 שנים, למרות שאני מכיר שזה יותר מ-3 שנים

KallaGLP

New member
ראשית, שים לב שיש הבדל גדול בין מה

שאפשר להגדיר כחבילת רילוקיישן טובה או סבירה ביחס לחבילות בחברות אחרות, לבין זה שהחבילה הזו תספיק כדי לממן את המעבר. אין ועוד לא שמעתי עד כה, על חבילת רילוקיישן שכיסתה את כל הוצאות המעבר: קניית כלי רכב, רהיטים, מימון של הפרש ההוצאות על דיור באזורים יקרים ועוד. תמיד בפועל יוצא שמוציאים בעקבות המעבר הרבה כסף מעבר למה שהיה כלול בחבילה.
קשה לי מאוד להגיד לך אובייקטיבית בכללי איך מגדירים "חבילת רילוקיישן סבירה", כי עשינו רילוקיישן רק פעם אחת וזה לא שאני מומחית לעניין. מה שאני יכולה לעשות הוא להעתיק לפה תוכן של הודעה שכתבתי בזמנו, שמפרט את חבילת הרילוקיישן שאנחנו קיבלנו, שממה שהבנתי היא נחשבת לנדיבה מאוד (ועדיין היו לנו הרבה הוצאות נוספות מהכיס):

*מימון של הוצאות מעבר כגון כרטיסי טיסה, משלוח מכולה (כולל אריזה ופריקה, וכולל משלוח אווירי נפרד של חלק מהדברים שהכי דחוף לקבל).
*מימון של ביקור מקדים של כשבוע, עם ליווי צמוד של יועצת במקום, שהסיעה אותנו לפתוח חשבון בנק, להוציא SSN, להכיר קצת אזורים, רשתות גדולות לקניות וכמובן לחפש בתים בשכירות (כולל רשימה של איזה דברים כדאי לבדוק כששוכרים בית). אחרי שהגענו סופית היא גם לקחה אותנו למשרד הרישוי להוציא תעודת זהות מקומית ולהתחיל בתהליך הוצאת רשיון הנהיגה.
*מימון של יעוץ מס בארץ ובארה"ב (לא תחליף ליעוץ פרטני, אבל בכל זאת משהו)
*לנו מימנו גם מיילים ושיחות טלפון עם חברת רילוקיישן בארה"ב, שממנה קיבלנו מידע מפורט למדי על החיים בעמק (בתי ספר, אפשרות תעסוקה לבן זוג ועוד)
*מגורים זמניים על חשבון החברה עד להגעת המכולה (אצלנו לקח יותר מ-3 חודשים, אם כי במגורים הזמניים גרנו בפועל חודש בלבד, עד שסידרנו את הבית השכור, אך זה היה מבחירתנו).
*מימון ארוחות בחוץ או רכישות בסופר במהלך התקופה הזו.
*מימון שכירת רכב לתקופה של 3 חודשים.
*מענק רילוקיישן של 10K (בנוסף לבונוס מכובד שנכנס למשכורת).
*התחלה מיידית של הוצאת גרין קארד על חשבון החברה - היינו עם גרין קארד תוך בערך שנה מהמעבר למרות עיכובים בצד שלנו (מסמך חיוני שלקח לנו המון זמן למצוא).

ron1222

New member
בהחלט

כשמשכללים בחישוב לא רק כסף אלא גם חוויה, קריירה, למידה וצמיחה אישית.
לגבי כסף, זה כבר חישוב לא פשוט ובהחלט צריך להרויח כמו בכיר בהי טק, או לפחות ששני בני הזוג יעבדו ויקבלו משכורת טובה.

YHN5

New member
בני זוג

אצלי למזלי אשתי תוכל תיאורטית לעבוד כי יהיה לה GC

איך זה עובד עם בני זוג שבויזת רילוקיישן רגילה, יכולים לעבוד?

ilanvag

New member
רק לתקן לך עוד קונספציה שגויה,

ויש לך כמה שכאלה בהודעה שלך - אתה מניח שעבור תפקיד ספציפי בהיי-טק, נקרא לו "תפקיד X" לצורך העניין, יש משכורת קבועה ונתונה בכל ארה"ב (כי אתה משווה בין פסדינה לבין סיליקון ואלי). זה ממש לא עובד כך.

עבור אותו "תפקיד X", חברות ישלמו יותר (וגם הרבה יותר) במקומות יקרים בהם יוקר המחיה בשמיים ולכן גם המשכורות יותר גבוהות, והרבה פחות במקומות יותר זולים.

שוב, מתוך ניסיון אישי, ועבודה בחברת ענק רב-לאומית כיום (ובאחת אחרת לפני כן), אני יכול לומר לך שעבור אותו תפקיד ספציפי, מקבלים באזור בוסטון סכום שנקרא לו Y. עבור אותו תפקיד בדיוק, ובאותה חברה בדיוק, המשכורת בסיליקון ואלי תהיה גבוהה בלפחות 20% (ולעתים קרובות גם הרבה יותר), ואילו באזור זול יותר כמו RTP, או נניח אטלנטה או דאלאס, המשכורת תהיה נמוכה בלפחות 20% לעומת אותו Y (ולעתים נמוכה עוד יותר). כלומר, על אותו תפקיד נתון, יש פער של יותר מאשר 50% במשכורת בין מקומות זולים לתעסוקה, לבין מקום יקר כמו הסיליקון ואלי.

לא מכיר את המחירים בפסדינה (או בכלל ב-LA), אבל אני מניח שהם איפשהו באמצע, בטח לא בתחום הגבוה, אבל גם לא בתחום המאוד נמוך... כלומר מי שמקבל 120-130K עבור "תפקיד X" באזור LA, אמור לקבל 150K ויותר בסיליקון ואלי.

סתם בתור דוגמה שאני מכיר אישית - הבוס הקודם שלי, בחברה הקודמת, עבד במשך שנים ארוכות במטה העולמי של החברה, אשר ממוקם באזור בוסטון (והנה חשפתי מי החברה...). הוא התחתן פעם שנייה, ועבר לגור עם אשתו בצפון קרוליינה, בסמוך למשפחתה - גם שם יש לאותה חברה סניף די גדול (כמו גם בהרבה מקומות אחרים בארה"ב). הוא המשיך להגיע לאזור בוסטון לפגישות, פעם בכמה שבועות. באחת מהן, על כוס קפה, הוא שיתף שבעקבות המעבר לצפון קרוליינה, רמת החיים שלו זינקה בצורה מטורפת, כי עלות המחיה בצפון קרוליינה נמוכה באופן משמעותי לעומת זו שבאזור בוסטון (וכמובן שהוא נשאר עם משכורת "בוסטונית" בעקבות המעבר, שכן ההבדלים ברמת המשכורות רלבנטיים רק כאשר מדובר בגיוס ראשוני באותו אזור; לא מקצצים משכורת תוך כדי העסקה למי שעובר לגור באזור יותר זול, כמו גם שלא בהכרח מעלים משכורת, ולפחות לא בצורה מספיקה, למי שעובר לגור באזור יותר יקר.)

YHN5

New member
ברורה לי הטענה שלך

מכיר את הסוגיה וברור לי שהשכר בניו יורק לא זהה לשכר במינסוטה לאותו תפקיד באותה חברה

אני אשמח לדעת איפה עוד יש לי הנחות שגויות כיוון שבסופו של דבר אני אשמח ללמוד ומאוד חשוב לי לקבל את ההחלטה שלי על סמך כמה שיותר מידע

debby12

New member
מנהל
2 מחשבות

1) לגבי עלות קו-פיי להריון עם הכי הרבה בדיקות בסגנון ישראלי: בביטוחים יש בד"כ תקרת קו-פיי שנתית. בביטוח טוב זה יכול להיות לדעתי עד תקרת מקסימום של 5000 למשפחה דולר בשנה. אבל שים לב שזה לשנה קלנדרית, כך שאם ההריון מתפרש על שתי שנים קלנדריות - זה יכול להיות כפול

ולדעתי אתה מתכוון לdeductible ותקרת התשלום ל co-insurance (קו-פיי זה השם להשתתפות שלך בתור רופא רגיל)

2) לדעתי אם תיסע - לא תחזור (מבחירה). רק קח את זה בחשבון. אני מכירה מעט אנשים שבחרו לחזור כשלא היו אילוצים שהכריחו אותם

YHN5

New member
תודה רבה בנוגע לתשובה

לא יודע מה ההגדרות המדויקות של הביטוחים הרפואיים, אבל הכוונה מה ייצא לי מהכיס:) אני מניח שאנחנו מדברים על אותו דבר

בנוגע להערה השניה
האם 1000% שאחזור למרות שככה אני חושב, כנראה שלא
ארה"ב פחות מושכת אותי, אוליי כי יש לי אזרחות אז אני מרגיש שתמיד אני יכול לגור שם ולכן זה פחות מפתה אותי ואני פחות "מתלהב" מהעניין...
אני בסופו של דבר רואה את זה כחוויה לכמה שנים ולא יותר מזה

debby12

New member
מנהל
אכן - התכוונתי ל"מה יוצא לך מהכיס"

ולדעתי זה מקסימום של 5000 דולר בשנה למשפחה.

לגבי הסעיף השני, אני חושבת ש"קשה לחזור אחורה" אחרי כמה שנים כי השקט/שלווה/ירוק/נוחות ממכרים, ושבאופן כללי המספרים הסטטיסטיים תומכים בתחושת הבטן הזו. אבל כמובן שאין 100% לשום כיוון

למעלה