אז שנת הלימודים נפתחה

אז שנת הלימודים נפתחה

ואחרי מה שמרגיש יובלות שלא נכנסתי לפה
אני רוצה לאחל לכל ילד וילד ממשפחת המאמצים שלנו המון המון הצלחה
שתהיה התאקלמות קלה ורגועה
שנת לימודים פשוטה ונעימה
עם המון כיף לילדים ונחת להורים

אנחנו עלינו לכיתה א (וכן ברבים כי אפילו סבא וסבתא הרגישו כך) וזו הרגשה שאי אפשר להעביר במילים
בוגר נבון אחראי רגיש ומרוגש עלה על ההסעה, נכנס לכיתה, התישב והתחיל את היום
אמא שלו הזילה המוןןןןןן דמעות. המוןןןןןן
ולמרות שזה עתה סיימתי להכין לו את המערכת למחר
עדיין קשה לי להאמין שאני אמא לתלמיד בבית ספר
אוחחח גוזלון שלי אהוב. עושה לי זיקוקים בכל יום מחדש

אבי351

New member
בשעה טובה ובהצלחה לכולם גם בני עלה

אתמול לכיתה א וגם לי דמעות ירדו מעיניי מהתרגשות מאחל אני לך ילד שלי חיים שלי את כל הטוב שבעולם ושתמשיך מדי יום לרגש אותי מחדש

אמאלבת

New member
שנת לימודים חדשה נפתחה

כשברקע איומי מלחמה, חיסון נגד מגיפה ואוטוטו שוב חופשה. מי יתן ושנת הלימודים תהיה טובה ומוצלחת לכל ילדינו.
בנותי החלו כתה ג' וגן חובה ועדיין, אני דומעת ומתרגשת כל תחילת שנה מחדש.
טליה בהצלחה רבה ליונתן.

ברכות לכולם

כניסה לכתה א היא "טקס מעבר " ראשון,ובעצם יש שם פרידה ממצב של אין -סוף זמן משחק.מתחילות מחוייבויות.
לפעמים תלבושת אחידה,להיות בזמן בכיתה בצילצול,להיות שקטים בשיעורים בזמנים שאינם עבודה עצמית,להכין שעורים כמובן.
נכון שהכל מלוטף,נכון שיש הקפדה גדולה על הדרגה בדרישות. אבל...אחרי שמתרגלים לילקוט החדש,לעטיפות הצבעוניות והיפות ,למחקים הריחניים....
אצל לא מעט ילדים "יורד האסימון" שזהו זה,אין דרך חזרה. המסלול הוא לגדול יותר ולהיות מחוייבים ונדרשים יותר.
ונכון שאולי אנחנו המבוגרים היינו בשניה הזאת מוכנים להתחלף איתם,לשבת לספסל הלימודים ,אפילו בכתה יותר גבוהה מ-א. אבל צריך להבין
[במסגרת זה שאנחנו שכחנו קצת איך זה להיות ילדים] שכתה א זה מאד שמח וביחד עם זה - לא כזה פשוט עבורם.
אני חושבת שהדבר שאנחנו יכולים לעשות כהורים,זה שכאשר עולה הרגשה נאכסית סביב הגדילה והמחוייבות -כדאי להשתתף איתם רגשית . "לפעמים היית רוצה שהגן ימשיך גם השנה.....נכון?"
["ולא -"מה קרה לך. השתגעת. שוב בגן? אתה הרי גדול שלי!"]. השתתפות מאד עוזרת.
המזל השנה הוא שחודש ספטמבר עמוס חגים וסאמת ההתרגלות תהיה הדרגתית במיוחד.
עוד מה שאני מאד ממליצה הוא להיזהר מלשבת על ידם בשעת השיעורים. הם מאד מתרגלים,ואחר כך קשה להם לפתח עצמאות בנוזא זה לאורך השנים.
ועוד בעניין עצמאות והרגלים- סידור ילקוט בערב לפני,הכנת בגדים למחר -כמה שיותר לבד,ועם שבחים על הצלחות...זה עדיף וגם נותן המון סיפוק לילד.

ואצלנו הבן שלי אמר כבר היום,יום שני לכתה ו'בקול מתפנק בבוקר-"אמא,אני יכול להישאר היום בבית?"

אבל אתמול אמר "אני חושב שעשיתי רושם טוב על המורה החדשה ,למרות שאני לא בטוח שאני אוהב אותה"

שנה טובה לכל התלמידים בכל הגילים!

fannyd

New member

גם השכנה שלי כבר כמה ימים מסתובבת סהרורית בניגוד גמור לבתה שלוקחת את המעבר לבית הספר בשיא הקוליות. ואנחנו קיבלנו הבוקר את ציוני הבגרות הראשונים.
שיהיה בהצלחה!

KallaGLP

New member
אמנם אין לי אף אחד שעולה לא'

אך יש אחד שהתחיל לא מזמן קרוס קצינים, שניים שעלו לחטיבה ואחת שעלתה לכיתה ד'.
בהצלחה לכולם!

כיף לראות אותך שוב פה. בהצלחה לילדון! גם

אצלנו התחלה חדשה-השכבה של מקסימונת שהיתה עד כה בת 3 כתות אוחדה ל-2 כתות. אז מחלק מהחברים נפרדה ויש גם חדשים ויש גם מחנכת חדשה, מנהלת חדשה וסגן מנהל חדש. עם כל זאת, השיא עבור מקסימונת היה ללכת היום לבדה לראשונה לביה"ס. (היא דבקה בקמפיין של: ילד עד גיל 9 לא חוצה את הכביש לבד. מאחר ועוד יומיים היא בת 9 אז...) לבה של אמא פרפר קלות, אבל תוך הבנה שצריך להרפות קצת מהרצועה...
כל כתה היא התחלה חדשה. מאחלת לכל ילדי הגנים ובתי הספר של משפחות הפורום (וכן כן גם לחיילים ולסטודנטים החדשים שאוטוטו יתחילו...) ולהוריהם (שבוודאי נאנחים גם אנחת רווחה קלה על תום החופש ואוזרים כוחות לקראת ספטמבר רווי החופשות) שנה נהדרת של ידע, חברויות וחויות חדשות ובעיקר לכולנו, לאור כל השמועות שמתרוצצות בלי הרף סביב, שתהיה לכולנו שנה טובה-טובה, שקטה ושלווה!

China8

New member
בהצלחה לכל הגדולים והקטנים

בבתי הספר ובגנים.
הם גדלים כל כך מהר שזה מדהים. אצלנו עולים לגן חובה ובהחלט יכולה להבין את ההתרגשות של המעבר מגן לבית הספר. כמובן שעבורנו המחשבה על כך היא הרבה יותר מרגשת ואולי גם טראומתית מאשר לילדים. הם עוד לא יודעים מה מחכה להם

נוני 75

New member
חוזרים לגן ולבית הספר

האפרוח חזן לגן שלו (עדיין פרטי) אבל בשכבת גיל גדולה יותר (שנה הבאה גן עירייה -הללויה) רוב החברים שלו עזבו והגיעו חדשים, בסה"כ הכול אין שינוי דרמטי והוא הולך בשמחה לגן אבל אני יודעת שהוא עדיין נרגש כי הוא לא ישן בצהריים .לוקח לו זמן בנושא הזה להרגיש בנוח (מספיק שיש ילדים חדשים והזיזו את מיקום החדר)
אני התחלתי עבודה חדשה (שלום כיתה א') ואני מותשת. אני מרגישה שאני קצרת סבלנות לאפרוח :( ובתוך כל זה הוא בתהליך גמילה (מטיטולים -כן

ואף מילה על החגים.

שיהיה לכל האפרוחים הקטנים והגדולים והממש ענקיים שנת לימודים שמחה:)

liאת1

New member
בהצלחה לכולם בהתחלות החדשות

האפרוח שלי יצא מהחממה של המשפחתון לגן טרום טרום חובה. בנתיים הגננת נראית ומתוקה והגן נעים. היום הצלחתי להפרד לשעתיים וכשחזרתי מצאתי אותו משחק הבאה. כתה א נשמע לי רחוק מאוד, ממש של גדולים... .

tuttifrutti

New member
מזל טוב לכל העולים לכיתה א! ותענוג לראות אותך

טליה שוב!
איפה את?
הכל בסדר?

fatfat

New member
לכל ילדינו באשר הם שם

והסתגלות קלה לעולים לכיתה ', לחטיבת הביניים, לגן בוגרים וכו'.

אצלינו עלינו לכיתה ג', המחנכת התחלפה והשינוי העיקרי הוא שהכיתה דמתה יותר לבית כנסת עם עזרת נשים ובנפרד הגברים. הילדים שהגיעו בבוקר התיישבו לא עוד בקבוצות מעורבות אלא קבוות על פי המין. בתי הגיעה ושמרו לה מקום וכשראיתי את הקבוצה ברור לי שהיא תעשה הכל חוץ מללמוד
.

הקטנה עלתה ל= ב' ולא נרשמו שינויים דרמתיים, המחנכת ממשיכה ופרט לשתי תלמידות חדשות שהצטרפו הרכב הילדים לא השתנה. ואת היום הראשון ללימודים היא סיכמה במילה "מעייף".

למעלה