אז שר המשפטים התחלף...

אז שר המשפטים התחלף...

אמרו שהוציאו אותנו מהרשימה השחורה ויהיה בסדר רק עניין של זמן....
זה היה בערב פסח....
בתחילת החודש האחרון הודיעו ששר המשפטים הרוסי התחלף והוא רוצה לשנות שלושה סעיפים וזה נמצא פה בחתימות כבר שבועיים....
אז הכל כבר היה מזמן ....

מה עכשיו??????????? תיכף יולי ואז אוגוסט כמובן הם יוצאים לפגרה במשרדים הממשלתיים שם...

הי,מסטיק

קודם כל

ושנית- הסיפורים מאד שונים,אבל הרבה פעמים זהו מסלול ההמתנה- של תלאות.יוצאי דופן הם הסיפורים המטאוריים של קבלת הילד מהר וחלק.
אצלי בקיצור-
הוצאתי תעודת יושר לרומניה-רומניה נסגרה-הוצאת תעודת יושר אוקראינה-בבחירות התחלפה הפרסונה שממונה על משרד האימוצים הכללי ואוקראינה נסגרה יום אחד בבת אחת על כל מי שרצה לאמץ והיה יהודי ו/או ישראלי,כולל על אנשים שכבר ראו את הילד המיועד וחזרו בידיים ריקות הביתה- הוצאתי תעודת יושר למולדובה-מולדובה החליטה שהשערים סגורים עד שתקבל דו"ח לגבי 21 ילדים שאומצו לישראל בעבר,וכתיבת הדוח על ידי עובדות סוציאליות התמהמהה-היה שלג סביב בית הילדים ולא יכלו לבדוק-הוציאו צו במולדובה שרופאים מארצות מאמצות כמו ישראל לא יוכלו לבדוק בבתי הילדים את המועמדים והיה צורך לחפש רופאה מקומית- שוב שלג-מישהו נבדק עבורי ונמצא חולה- מישהו נוסף נבדק עבורי ונמצא חולה-מישהו שלישי נבדק עבורי ונמצא חולה- הרביעי הרטיט את ליבי בתמונה,לשמחתי הוא בריא וגם חייכן בדרך לא מצופה מהמקומות ההם-אני נוסעת אליו ,מתוודעת וכמובן מאשרת- ממתינה ונוסעת שוב- שופט בית הדין המחוזי מפזר את המשפט באמצע בתואנה של מסמכים לא מסודרים של השרות למען הילד במדינה שלו,מנסים לשלוח אותי להמתין בארץ ואני עומדת על כך שאחזור ארצה רק עם ילד-בחצי השני של המשפט כעבור שבוע בדלתיים סגורות ובאיסור נוכחותי השופט פוסל את האימוץ בתואנה שהילד "בריא מדי" וחייב ללכת לאימוץ מקומי,הוא כותב מכתב לאחד השרים החשובים בעניין,וגם לא רושם כלום על התיק כדי שייקשה עלינו לערער-עורך דין נחנח מנסה לכבוש את לב השופט- העמותה מתעשתת ,מפטרת את עורך הדין וממנה אחרת שבקיאה בהליכי פנייה לעליון וגם בהתנהלות בבית הדין העליון- אני נשארת שם חודשיים מתוחים מאד ומהססת להציג את עצמי לחמוד כאמא שלו,בתוך כך בהתחלה לא נותנים לי לבקר אותו כששמעו על פסילת האימוץ- העמותה עם עורכת הדין החדשה מכינה פנייה לעליון-כעבור כחודשיים הוא שלי,לא לפני הארכת המתנה כשיודעים מראש מספר פעמים שהרכב בין הדין למחרת לא ממש טוב לישראל - והילד לא שלי בתחושה עד שאנחנו יורדים בישראל מהמטוס ומסתיים הסיוט הזה- והוא חמוד וחכם במיוחד ויש לו תכניות להיות ראש ממשלה ,אבל אני לא יכולה להגיד שהסריטה בעקבות ההמתנה האיומה והנוראה לא זכורה לי- לראייה "המגילה" הזאת,שכמטפלת במשפחות מאומצות אני פוגשת גירסאות נוספות שלה לא פעם,ואני מסוגלת להבין את המשפחות גם מתוך הניסיון הכואב...

צריך- עצבים של ברזל,השלמה עם העובדה שחתמת עם העמותה אבל העמותה עצמה קשורה עם גורמים עלומים,שיכולים להסב הפתעות מהפתעות שונות שמשמען עיכובים במסע ההמתנה אל הילד.לצערי....שם הניק שלך מתאים לתחושה של התהליכים...שמתמשכים כמו מסטיק. חשוב מאד לא להפסיק את החיים,לא להיות רק 'על hold',ולזכור- התחייבו להביא לך ילדון,קשה מאד להתחייב על זמן,אבל זה בכל זאת יהיה בגילגול הזה....שתי העמותות הגדולות קיימות מ-1998 ויש להן בכל זאת ניסיון רב,גם בעיכובי הפגרות השביתות הבחירות השלגים הכבדים וחילופי השרים האחראים על האימוץ הבין ארצי.
פירטתי כדי שתהיה לך פרופורציה,בכל זאת ישנם גם סיפורים קלים משי,ובואי נקווה שזה "רק" שר המשפטים,במקרה שלך...

אבי351

New member
הפעם חייכנית היקרה זה נראה מצב הרבה פחות

טוב מתמיד והכי פחות אופטימי נראה שברוסיה עושים הכל לא לאפשר יותר לאמץ במיוחד ליחדניות

תודות

ערב טוב ושבוע טוב....

תודה רבה חייכנית על כל מה שכתבת .
זה לא האימוץ הראשון שלנו. זה השני נרשמנו לפני כמעט שנה וחצי וכלום. האימוץ הראשון היה קשה מהבחינה שזה חדש ובירוקרטיה וכו....
אבל מבחינת זמן היה מהיר פחות מעשרה חודשים מיום חתימת חוזה עם העמותה.

תהליך האימוץ שלי ארך שנה ועשרה חודשים

מאז החתימה בעמותה ועד ההגעה הביתה בשלום עם הילד.
מאחלת לך הכי מהר שאפשר. באמת בפז"ם של שנה וחצי כבר מתחילים"לטפס על הקירות".לא קל. חיבוק.

מחזיקה אצבעות עבורך שהדברים יתחילו לזוז מהר

והאימוץ יצא לפועל מה שיותר מהר.

למעלה