אז תגידו

מיכל328

New member
אז תגידו

אולי הנושא הזה עלה לפני שהצטרפתי לפורום אבל מי כאן מה? כלומר, אני וויקאנית... ומה אתם? פגאניזם זו הגדרה רחבה מאד.. סתם מעניין אותי לדעת... מיכל

gwizard

New member
Non-Fluffy Wiccan

Lawful Neutral Wizard/Fighter
)))

gwizard

New member
ואני מניח כי אתה המומחה לפלאפ ? ../images/Emo13.gif

שלום. אני מניח כי אתה לא חדש בפורום, אבל אני אגיד לך "ברוכים הבאים" בכל מקרה
ואם כבר, ההודעה על הפלאפ (עברית שפה קשה) הייתה מיועדת ללסטט.

מיכל328

New member
כן

אני יודעת מה המושג fluffy אומר באנגלית.. מה זאת אומרת במונחים פאגאניים? מיכל

gwizard

New member
פירוש במושגים וויקאניים

זה אומר להיות "צעיר". תחשבי על כל החברה שמחפשים לעקוף את חוק השילוש ותביני לבד

מיכל328

New member
זה לא שאני חייבת הגדרה

פשוט עניין אותי לדעת מה הגיוון שיש כאן בפורום.. ואין לי מושג מה זה פנטאיסט יודו פאגאני, אז אני אשמח אם תסביר לי.. בגלל זה שאלתי - כי אני רוצה ללמוד.. לא בשביל "הגדרות".. מיכל

זה קצת ארוך ומסובך,

אבל אני אנסה מאוד מאוד לתמצת: אני רואה את האלוהות בדרך פנתיאיסטית (אחת מהן, יש כמה וכמה זרמים וגישות בפנתיאיזם), מה שאומר שאני מאמין כי היקום בכללותו על כל מה שבו הוא-הוא האלוהות, וכל דבר ביקום הוא חלק ממנה. הפולחן שלי מושפע מפגניזם ומיהדות, ומקו התפר שביניהן. אני חוגג את העונות בארבעת חגי השמש (אבל לא כמו שהוויקאנים חוגגים אותם), את החגים היהודיים (אבל מתוך ראייה פגנית-פנתיאיסטית ולא בדרך היהודית בה הם נחגגים), ומצבים שונים בטבע - כגון גשם (איזה כיף היה ביורה!) ומצבי הירח. חוץ מזה אני עוסק באמנויות שונות, בין היתר כצורת פולחן (שירים שלי תוכלי למצוא במאמרי הפורום תחת "פואטיקה ושירה"). זהו בקיצור נמרץ.

מיכל328

New member
וואו

שאלה - זה משהו שאתה הגעת אליו לבד? כלומר אמונה שאתה בנית לעצמך כתוצאה מהאמונות שלך? או שיש זרם/דת פגאנית כזו ממש? נשמע מעניין מאד דווקא! ורגע - אתה מאמין באל אחד שהוא חלק ממשי של הטבע ושהו לא רק יצא אותו אלא גם נמצא בכל מקום? או שאתה מאמין במספר אלים? סורי על השאלות, זה פשוט מעניין אותי, לא שמעתי אף פעם על שילוב של יהדות ופאגאניזם! מיכל

ניסיון לתשובות

הפנתיאיזם קיים מאוד גם בלעדיי. אבל בתוך האמונה העצומה הזו יש המון זרמים, וכל מיני שיטות חלוקה. ההגדרה שלי של פנתיאיסט "יהודי-פגני" נוצרה על-ידי כנישה בפנתאיזם הפגני (שהוא אמונה קיימת, שהרבה מאמינים בה, אבל לאו-דווקא מגדירים עצמם ככאלה). יצרתי את ההגדרה הזאת כדי לתאר את הניואנסים של האמונה שלי, למרות שגם זו הגדרה מאוד גסה ו"הגדרתית". לאמונה הגעתי אחרי חיפוש ארוך שבמהלכו עברתי אתיאיזם, יהדות קבלית למשך תקופה קצרה ומאוד לא מעמיקה, וויקה גם-כן לזמן קצר (כשהתחלתי ללמוד על פגניזם, ובגלל שרוב החומר הוא וויקאני זו הייתה מעין ברירת-מחדל...), אח"כ התחלתי לשלב ב"וויקה" שלי אלמנטים יהודיים ושיניתי את שם האמונה ל"יודופגניזם" - לאחר מכן המשכתי ללמוד ולהתפתח ונוסף הפנתיאיזם. בעיקרון מדובר בפנתיאיזם פגני, בעל פולחן פגני-יהודי, לאחרונה עם זיקה לכנעניות.

Emilio Exavier

New member
אהלן חבריה!!!

מה המצב? קודם כל, עבר עליי שבוע גדנ"ע מהנה ביותר עם מפקדים שחיים בסרט וחושבים שאנחנו באמת בטירונות
. כרגע אני מעדכן את עצמי במה שקרה בפורום עד עכשיו, וההודעה של מיכל עניינה אותי מאוד כי נראה לי שאני הליווני היחיד בארץ (עוד מידע קטן על הדת בטאגליינס ב'מסעו של אמיל'). אם יש עוד ליווני אני אשמח לדעת עליו!!!

L e s t a t

New member
אהלן אמיל!!!

"קודם כל, עבר עליי שבוע גדנ"ע מהנה ביותר עם מפקדים שחיים בסרט וחושבים שאנחנו באמת בטירונות" נשמע אחלה
הזכרת לי שהגיוס שלי מתקרב (נו כבר, נו כבר).. "נראה לי שאני הליווני היחיד בארץ" האמת, אני חושב שאתה באמת הליווני היחיד בארץ.. אבל היי, אל תדאג - בעוד כ20 שנה הקהילה קצת תגדל ואולי יהיה עוד ליווני.. *אנחה*

למעלה