על סיאנסים
אז, כמו שהבטחתי, אני כאן, עם דעה שונה בנושא - שנוי במחלוקת - זה! אני לא יודעת מאיפה הגישה הכל-כך שלילית לגבי סיאנסים. ייתכן שיש בזה משהו, ייתכן שלפעמים "נמשכות" לסיאנס נשמות לא כ"כ חיוביות. אבל זה לא תמיד כך! ראו את ההתנסויות של ג´יין רוברטס - כאשר ה"רומן" שלה עם סת´ החל בסיאנס, כך גם סאנאיה רומן - עם אורין. להבדיל מן השתיים האלה ("להבדיל" משום שאינני מתיימרת להשוות בינינו) - לי אישית יש נסיון רב וחיובי מאוד (!) מסיאנסים. עסקתי בזה במשך מספר חודשים, לפני כמה שנים. למזלי הטוב "התגלגל" לסיאנס שלי (אותו ערכתי עם קבוצת חברים) - ישות מדריכה - ברמה גבוהה מאוד - ומה שהחל כסוג של "בידור" או סקרנות - הפך מהר מאוד לכיתת לימוד ממש! את המקום הרוחני הטוב אליו הגעתי - אני חייבת לאותה ישות! הוא העלה אותי, כמו את חברי האחרים, על הדרך הטובה, הנכונה והמאוזנת של התפתחות רוחנית המשולבת בחיי היום-יום שלנו. אשר לשאלתך - למה לא לערוך סיאנס לבד: תשובה פשוטה ביותר: אני מניחה שאת מעוניינת בקשר עם ישות "טובה" - מרמה גבוהה. על מנת ליצור קשר עם ישות כזו - סך כל האנרגיה האנושית שנמצאת מסביב לשולחן הסיאנס צריכה אף היא להיות ברמה גבוהה! וזה לא יושג אם תהיי לבד, פשוט כך! ישות מרמה גבוהה לא תגיע אליך, אם תהיי לבד - פשוט כדי להגן עליך! קשר שכזה (את לבד עם "אביזרי הסיאנס" מול ישות גבוהה) - עלול לגרום לך נזק פיסי רציני ביותר (זה כמו להכניס יד לשקע חשמלי חשוף - בעל מתח גבוה). יש לי השערה לגבי הסיבה לפחד שמנסים לזרוע מסביב לסיאנס, אבל זו רק השערה שלי! אני חושבת שזה קשור עם כל ההפחדות של הדת, וזה סוג של, מה שאני מכנה: "פוליטיזציה של הרוחניות". כלומר - הדת נשענת על עקרונות רוחניים נכונים, אמיתיים. אבל במהלך שנים רבות אנשים החליטו להפוך את העקרונות הללו למכשיר בעזרתו הם יכולים לצבור עוצמה, לשלוט על אנשים אחרים. איך עושים זאת? פשוט ע"י איומים והפחדות. "אסור לעשות זה, אסור לחשוב כך או אחרת"... אותם מאיימים ומפחידים למיניהם הבינו שאם אנשים יעסקו בסיאנסים - ילמדו בהתנסות ישירה ואישית מישויות כמה אמיתות על החיים שלנו ועל העולם שמעבר - יאבד אמצעי הפחד שהיה בידי אותם האנשים. ולסיום, רוצה לחלוק איתכם בשמחה, את 3 העקרונות החשובים שלמדתי מאותו מדריך רוחני, בסיאנסים שלי: 1. צריך לתת ולקבל (זה דבר שידוע ומוכר לכל מי שעוסק ברוחניות, אבל צריך באמת לעשות את זה ביום-יום, וללא "שיקולי רווח"). הנתינה והקבלה מעלות אותנו באנרגיה, ונתינה לקרובים ביותר היא "המתגמלת" ביותר, או במילים אחרות: "עניי עירך קודמים". 2. יש לסגור מעגלים - הכוונה כאן היא למערכות יחסים בעייתיות השואבות מאתנו אנרגיה. אם, למשל, אני כועסת על הורה, או על חבר קרוב, וכל אינטראקציה ביננו מעלה את רמת הכעס שלי, או אפילו מחשבה עליו/עליה - זה גוזל ממני אנרגיה. אנחנו צריכים לפתור מערכות יחסים כאלה - להגיע למצב שלא נכעס וכו´. (מדובר, כמובן, גם בכעסים שמקורם בעבר הרחוק ושעדיין מעוררים בנו תגובות רגשיות שליליות). 3. יש להישאר על האדמה - אדמה = החיים שלנו כאן, חיי היום-יום (לא לנסוע לטיבט, למשל, ולעשות מדיטציות כל היום, זה "לא חוכמה"). אלא, יש לשלב את הרוחניות לתוך החיים הרגילים שלנו.