אחד הטורים שאני יותר אוהבת לקרוא...

gao xing

New member
אחד הטורים שאני יותר אוהבת לקרוא...

זה הטור השבועי של איריס ז'ורלט "לא רק סושי" ב-YNET ,שמצליח לעורר בי כל פעם חשק לבשל ולנסות מאכלים יפניים חדשים. היום לתדהמתי גיליתי כי ביפן יש מאכל שזהה בצורתו ולדעתי גם באופן הכנתו ללחמניה המסורתית הסינית העונה לשם bao zi אני פשוט מאוהבת במאכל הזה ושמחה שיש לי מתכון לימים שבהם אעזוב את סין וארצה להפגין את כישורי המטבח הסיניים בפני חבריי הישראלים....
אגב, אפשר להכין סוגי מילוי שונים במקום בשר ובהתאם לטעם. בתאבון!
 

איידי

New member
ואני חשבתי..

שזו המצאה ויטנאמית. ועכשיו אני מבינה שזה קיים ביפן והמקור בכלל מסין. כאן זה נקרא BANH BAO, עולה 0.2 דולר וממולא בבשר חזיר ופטריות. אני אפילו לא מעלה בדעתי לנסות ולטעום.
 

gao xing

New member
למה לא לטעום?

אם בגלל כשרות אז אני מבינה. אין סיכוי שתמצאי כאלו ללא בשר? אני אישית צימחונית ואוכלת כאלו במילוי של סוגי פטריות ועשבים ירוקים - ממש מעולה!! אם יש טעם שאני אזכור ואתגעגע אליו זה טעמה של הלחמניה המשונה הזו. אחרי שטועמים כמה פעמים פשוט מתמכרים לזה!
 

איידי

New member
לא..כשרות לא הבעיה..

המראה..המירקם..פשוט לא מפתים לי את החיך. אני חייבת לציין שלפני שקראתי את הכתבה שצרפת, הייתי בטוחה שהלחמניה הזאת צריכה לעבור טיגון או אפיה... רק עכשיו(אחרי שנה וחצי מגורים פה) אני מבינה שאוכלים אותה ממש כך. אז תודה שחידשת לי.
 

gao xing

New member
../images/Emo13.gif

אמרתי לך- רק אחרי שמנסים מתאהבים. גם אני לא הבנתי מה הדבר החיוור הזה שמביאים לי לאכול מדיי בוקר....עד שהעזתי לטעום. בכל אופן, ממליצה לך לקרוא עוד כתבות במדור הזה. חלקן ממש מעוררת תיאבון.... וחלקן חלחלה של ממש (לדוגמת ה"נאטו" שעליו כתבה ב-15/9). אגב, מה את עושה בויאטנאם שנה וחצי.? אם מותר לשאול....
 

איידי

New member
מה אני עושה בויטנאם?

עובדת..
בעלי נשלח לכאן מטעם עבודתו והצטרפתי אליו. בעוד כשנה וחצי חוזרים הביתה ומחכה לכך בקוצר רוח. קשה קשה לי כאן.
 

gao xing

New member
עובדת בויטנאם...

זה מעניין! אני באופן אישי מחכה לרגע שיהיה לי קצת זמן פנוי מהעבודה לטייל באיזור- שמעתי שממש ממש יפה שם. אני בטוחה שהחיים כטייל שונים מאוד מחיים של זוג/משפחה ובכלל.....הבנתי שאתם כבר שנה וחצי מתגוררים שם אז אני מבינה את הגעגועים. אין שם קהילה ישראלית או קהילה של זרים? מה אופי החיים בויאטנאם?? אני אשמח לשמוע (אם בא לך לספר......
)
 

איידי

New member
אני שמחה שיש מישהו שמתעניין במקום

אני כמעט ולא נתקלת במטיילים ישראלים (בהשוואה לערים אסייתיות אחרות שביקרתי בהן). והקהילה היהודית כאן מאוד מאוד מצומצמת. יש הרבה מה לספר, ואני כרגע עסוקה בלארוז מזוודות (סופסוף חופשה בארץ) ובלתת תשומת לב לקטן. לכשאחזור מבטיחה לשפוך קצת אור מזוית ראיה שלי על המקום המרתק (למטייל) והלא פשוט (למתגורר). אז ביי בינתיים ומי שרוצה שאביא לו מהארץ נס-קפה, טבעול, חומוס, אבקת מרק וכו' יכול לרצות
 

gao xing

New member
אחכה לשמוע סיפורים כשתשובי....

בינתיים אאחל לך חופשה נעימה
איזה כייף לך! אני בדיוק סוגרת בימים אלו שנה בסין ומלאה געגועים לישראל (על אף שטוב לי פה) ואין לי מושג מתי אבקר בארץ הקודש...... תעשי חיים!
 

Manty

New member
Well actually

The Japanese love Chinese food and despite the japanese names, I believe they come much closer to the original than the western chinese. Amoung the favorets are ramen, gyoza, chukadon etc.. By the way, the niku-man comes in only 2 forms: one with the niku (meat) the other - called unpan, has the sweat red bean paste in it. Japanese also love sweat beans, which usually are stuffed or coat mochi - sticky rice balls (yam, yum!!!), but here too you can get it in ice-cream (even at Buskin Robins' 31) together with pumpkin, grean tea, edamame and other bizzar flavors...​
 

gao xing

New member
תודה על הקישורים....

הזכרת לי מאכל שכל כך אהבתי....הגיוזה!
אומנם אני אוהבת את זה בגירסה המאודה ולא המטוגנת...והיום אני אצטרך למצוא תחליף לבשר (אולי טופו קשה???) אבל אני בהחלט מתכוונת להשתמש במתכון.
 

GnomeBubble

New member
טופו קשה!

מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה בארץ? אני כבר מתגעגע...
 

Tonjin

New member
קח טופו רגיל, שים אותו עם הקופסא

והמים במיקרו. 10 שניות בכל פעם, רוקן את הנוזלים שמצטברים כל פעם כזו ועצור כשהטופו מספיק קשה לטעמך.. בקשר לאוכל סיני ביפן - היפנים לקחו גם הרבה סוגים של אוכל (כמו חלקים נרחבים אחרים של התרבות שלהם) מסין כמו שמאנטי ציינה.. מעניין לראות שהיפנים כותבים "ראמן" בקאטאקנה (מערכת הכתב המיועדת לכתיבת שמות ומילים מושאלות משפות זרות", למרות שהם בודאי יכירו את הסימניות הסיניות של "רא-מיין), זה כלעצמו היה יכול להיות מובן אם לא היו בכל זאת משתמשים בקאנג'י בכדי לכתוב "גיוזה"...
 

lindens

New member
איך אני אוהבת גיוזה. יאמממממממממי

והמרקים היפניים, מתה עליהם. פה יש המון אוכל יפני ובזיל הזול, משתדלת לנצל כל רגע ואוכל אותו. אבל כמובן רק את הדברים היותר שמרניים, ולא את כל המוזרויות שהזכרנו בשרשור שלמטה..
 

boazbangkok

New member
גם כאן יש! גם כאן יש!

אז בהמשך לתגובה של הילד המפגר בכותרת, אני חייב לציין שכן, גם בתאילנד יש את הבאו, ובכמה וריאציות. את החזיר אני לא אוכל כי אני צמחוני, והשעועית החומה לא ממש מפתה, אבל יש להם גם כאלה עם ירקות פיקנטים חריפים וטעימים להפליא.(כמו שהתאילנדים יודעים ל"פקנט" כל דבר) אפשר למצוא את הלחמניות-פינוק האלה לא רק בציינה טאון אלה אילו בכל 7-11 ליד הבית. אני אשמח לשמוע אם מישהו ניסה את המתכון שבכתבה. אם זה באמת עובד, וכל כך קל להכנה כמו שזה נשמע, ניראה לי דבר חביב להפליא להוסיף לרפרטואר הבראנצ'ים פה על המרפסת :)
 
למעלה