אחד העם

gilad44

New member
אחד העם

מישהו מוכן להסביר לי על דעותיו של אחד העם ומדוע התנגד להרצל ולחובבי ציון?

אחד העם

אחד העם היה בעד התנועה הציונות הרוחנית ואמר שצריך קודם כל לחזור אל הדת ולהעלים את תופעת ההתבוללות שהיתה באירופה, קודם לטפל בדת להחזיר את היהודים בתשובה ורק אחר כך אחר החזרתם בתשובה אפשר יהיה להעלות אותם לא"י בלבד. אחד העם התנגד להרצל בגלל הצעת אוגנדה שהובאה לדיון בקונגרס הצינוי השישי ובו הרצל אמר שאוגנדה תשמש כ"מקלט לילה" ליהודים שסובלים בגלל האנטישמיות הגוברת באירופה אחד העם התנגד בגלל שלוש סיבות 1) אין ציון ללא ציונות. משמעות הדבר סטייה ממצע בזאל ובגידה ברעיון הציוני 2)הוא (וחובבי ציון) חששו ש"מקלט הלילה" יהפוך לפתרון קבע ובשלב מאוחר יותר היהודים לא יסכימו לעלות לא"י בגלל שהשקיעו באוגנדה את נכסיהם. 3) מחסור במשאבים לא מאפשר פעילות להקמת שני מרכזיםבעת ובעונה אחת (אוגנדה וא"י)

ידעתי שמישהו יוכל להוסיף על מה שאני

זכרתי, אבל יש לי הערות. למיטב זכרוני, אחד העם היה בעצם **מייסד** הציונות הרוחנית, והטיעון שלו התחיל הרבה לפני הצעת אוגנדה. זה התחיל במאמר המפורסם "לא זו הדרך", שבה הסביר שעקירה פיזית לארץ ישראל אינה מספיקה. אין טעם, הוא אמר, להביא את פולין (כלומר את דפוסי החיים מפולין) לכאן. צריך לעשות שינוי רוחני, או מה שהיו קוראים בימים טרופים אלה "סוויץ´ במוח". זה מה שהיה לי להוסיף.

GenghisK

New member
עוד

חשוב גם להזכיר שהוא היה בעד הקמת מרכז רוחני בארץ במקום עלייה מסיבית של יהודים ושהוא הקים את "בני משה". חוצמזה הוא התנגד לאוגנדה גם בגלל שכל מקום שאינו א"י לא יוכל למשוך את המוני היהודים.

נעדר

New member
רגע רגע רגע

1. אחד העם טען שהרצל אינו מתייחס לצרת היהדות כפי שהוא ניסח אותה. הרצל מנסה לפתור את הבעיה החיצונית (אנטישמיות ) ולא את הבעיה הפנימית (ניתוק ממורשת, השורשים הלאומיים וכדומה) ואז אומר אחד העם יופי הרצל תשיג לך מדינה אבל מי יבוא אליה שהרי אנשים אינם מחוברים ליהדותם וללאומיותם. 2. הרצל מתאר מדינה יהודית עם דפוסי חיים אירופאים ושוב לדעת אחד מתעלם מן הצד הרוחני-תרבותי של הציונית. לא תתכן תחיה לאומית לפי אחד העם בלי תחיה רוחנית תרבותית 3. לפי אחד העם שביקר בא"י היא כל כך שוממה והתנאים בה קשים שאין אפשרות לעלייה של רבים. 4. לדעת אחד העם הרצל מתעלם חלוטין מן הבעיה הערבית והוא תמהה על התמימות של הרצל. אחד העם טוען שהערבים אינם תמימים ויודעים יפה את שאיפת הציונות. נראה לי שיחסו לאוגנדה היא פחות מרכזית. לשיפוטכם. דרך אגב כאשר אתם מסבירים את הפתרון לפי אחד העם השתמשו בשני מושגים בעיה יהודית לפי אחד העם: א. צרת היהודים ב. צרת היהדות ג. הקשר בין צרת היהודים לצרת היהדות הפתרון לפי אחד העם א. הקמת מרכז רוחני בא"י ב. הכשרת הלבבות אחד העם רואה את צרת היהדות כקודמת לצרת היהודים כלומר קודם מתחייב הפתרון של הבעיה הראשונה. אחד העם גם רואה בצרת היהדות כיותר ניתנת לפתרון כי היא נשלטת ע"י העם היהודי מקווה שעזרתי

למעלה