אחד העצים היותר מדהימים

roli

New member
ואחד מתחרות

ד"א סאן תאי, יש אינפורמציה על מהם המדדים שבהם שופטים בונסאי בתחרויות?

סן תאי

New member
עץ מדהים

זהו באמת עץ מדהים, נראה לי כמו 'Blue spruce' כן בודאי שיש קריטריונים להערכת בונסאי והם מורכבים מאוד, אני לא מתיימר לשלוט בנושא אבל במעט שאני יודע אשמח לשתף אם זה מעניין.

roli

New member
בטח מעניין

רק לידע הכללי בתחום, ולאיך מתייחסים לבונסאי בסטנדרטים גבוהים.

סן תאי

New member
הבונסאי כיצירת אמנות

ברמות הגבוהות הבונסאי מקבל יחס בדומה ליצירות אמנות יקרות, המחירים בהתאם מגיעים למאות אלפי דולרים לעץ ויותר, יש כמובן ביטוח מיוחד . לאמן שיצר את העץ יש כמובן השלכה ישירה על ערכו. אני אערוך מאמר בנושא קריטריונים להערכת בונסאי ואפרסם בפורום.

מר שדה

New member
מדהים.

מדהים פשוט מדהים. איזה עץ זה אגב יש לך מושג בן כמה הוא ומאיפה התמונה? אתה לא מאמין אתמול אמא שלי ובעלה היו במיני ישראל והתמגנטו לבונסאי באופן אבסולוטי והחליטו שהם רוצים להתחיל לגדל ולנסות להתחיל לעשות את באופן מסחרי נסיתי להסביר להם שזה הרבה יותר מסובך אבל הם לא הקשיבו לי בכלל. הזית נראה לי לא מחזיק מעמד אני לא יודע מה לעשות כל יום אני מוריד לו עלה חולה נראה י שאנחנו צריכים להפגש שוב אולי לנסוע ביחד למשתלה או משהו למצוא דברים יפים

סן תאי

New member
בוא ניסע

אינני זוכר באיזה זן מדובר, אבל כן זכור לי שזהו עץ בן כ-500 שנים שערכו נאמד בכרבע מליון דולר. צר לי על הזית שלך, אם הוא משיר עלים זה כנראה אבוד, אני אשמח מאוד לנסוע ביחד למשתלה, בוא נתאם משהו, ואולי עוד מישהו מעוניין להצטרף?

מר שדה

New member
מצאתי עץ

הם לא נושרים אני תולש את העלים שהםפ נהיים חומים נראה לי שמצאתי עץ טוב הוא בוגר שגדל בכד יפה לאללה יש לו עלים רכים קטנים ירוק בהיר אני ישלח לך תמונה בקרוב בקשר למשתלה תודיע לי מתי נוח לך ונתאם אורי אתה יכול גם להתקשר 052635655

למעלה