זהו באמת עץ מדהים, נראה לי כמו 'Blue spruce' כן בודאי שיש קריטריונים להערכת בונסאי והם מורכבים מאוד, אני לא מתיימר לשלוט בנושא אבל במעט שאני יודע אשמח לשתף אם זה מעניין.
ברמות הגבוהות הבונסאי מקבל יחס בדומה ליצירות אמנות יקרות, המחירים בהתאם מגיעים למאות אלפי דולרים לעץ ויותר, יש כמובן ביטוח מיוחד . לאמן שיצר את העץ יש כמובן השלכה ישירה על ערכו. אני אערוך מאמר בנושא קריטריונים להערכת בונסאי ואפרסם בפורום.
מדהים פשוט מדהים. איזה עץ זה אגב יש לך מושג בן כמה הוא ומאיפה התמונה? אתה לא מאמין אתמול אמא שלי ובעלה היו במיני ישראל והתמגנטו לבונסאי באופן אבסולוטי והחליטו שהם רוצים להתחיל לגדל ולנסות להתחיל לעשות את באופן מסחרי נסיתי להסביר להם שזה הרבה יותר מסובך אבל הם לא הקשיבו לי בכלל. הזית נראה לי לא מחזיק מעמד אני לא יודע מה לעשות כל יום אני מוריד לו עלה חולה נראה י שאנחנו צריכים להפגש שוב אולי לנסוע ביחד למשתלה או משהו למצוא דברים יפים
אינני זוכר באיזה זן מדובר, אבל כן זכור לי שזהו עץ בן כ-500 שנים שערכו נאמד בכרבע מליון דולר. צר לי על הזית שלך, אם הוא משיר עלים זה כנראה אבוד, אני אשמח מאוד לנסוע ביחד למשתלה, בוא נתאם משהו, ואולי עוד מישהו מעוניין להצטרף?
הם לא נושרים אני תולש את העלים שהםפ נהיים חומים נראה לי שמצאתי עץ טוב הוא בוגר שגדל בכד יפה לאללה יש לו עלים רכים קטנים ירוק בהיר אני ישלח לך תמונה בקרוב בקשר למשתלה תודיע לי מתי נוח לך ונתאם אורי אתה יכול גם להתקשר 052635655