אחד כתב מכתב לראש הממשלה כנסו

ESPS

New member
מילה על שכר מינימום

פשוט כדאי לציין את זה.
רוב העובדים השכירים שמקבלים שכר מינימום, מקבלים שכר לפי שעות עבודה, ולא באופן חודשי. הרעיון הוא שאם יש חגים ( למשל ), או ימים שבהם לא הגעת מכל סיבה שהיא- אז לא ישלמו לך עבורם.
אם זה מעניין- אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא קיבלתי שכר חודשי גלובאלי. אלא רק שכר לפי שעות עבודה.

מעבר לזה - אני לא מתחבר לתוכן המכתב עצמו.

ESPS

New member
עונה

דבר ראשון, אני לא בחרתי בליכוד, אלא במפלגה אחרת של הקואליציה.
לא התחברתי למכתב הזה מכמה סיבות.
למשל- הבקשה להעלות את שכר המינימום ל 5 אלף שקל.
כבר ציינתי לגבי עצמי שמעולם לא קיבלתי שכר גלובלי חודשי, אלא רק שכר של שעות.
הייתי שמח לעבוד בשכר מינימום, ובלבד שתהיה לי וודאות תעסוקתית וזהו. שלא יפטרו אותי תוך חודש או חודשיים ( חלום באספמיה...).

מה הסיפור עם הזונות? אולי הבחור מתכוון למיסוי בתי עסק לא חוקיים?
אם זו הכוונה- אז קיים מיסוי כזה, רק שאין אכיפה. החוק קובע אכיפה גם על בתי עסק לא חוקיים. אז מה קשור לזה רה"מ? מכל מקום מדברים על זה כבר שנים ארוכות ואין התקדמות.

מסתננים מקבלים סל קליטה? מה זה הסיפור הזה..
אם הם לא יעבדו, הם יגוועו ברעב. כלומר- שהם לא יסכימו לזה.
צריך פשוט לגרש אותם. מכל מקום, הם עובדים בעבודות שישראלים לא רוצים לעבוד בהם ( בדר"כ ).
חוץ מזה, בדר"כ מדובר בעבודות של חב' קבלן קיקיוניות, חב' שמירה וניקיון שרק עושקות את העובד, וזורקות אותו אחרי זמן מה.
אז צריך לדרוש את סילוקם באופן נחוש, ולא לאסור עליהם עבודה ( זו לא הפרת זכות אדם? ).

מה זה "צעדים לטובת הציבור"? כללי מדי.

הסיפור עם החרדים שלא מתגייסים ומקבלים קצבאות- זה שערורייה מתמשכת ונצחית.
נתניהו לעולם לא יפר את הסטטוס קוו בחקיקה. לי אישית זה מאוד ברור ( הסיפור עם ש.מופז ).
הוא רק ימסמס את הזמן, וימתין לפסיקות חדשות של בג"צ, אם יהיו כאלה.

אני חושב שהמפתח זה דיבור על דיור. רושם המכתב דילג על זה, והחטיא את כל המטרה.
דיור זה הסעיף הכי בעייתי במדינה הזאת. וזה ב ד י ו ק, מה שהמוחים לעולם לא יקבלו.

בןאדם שמתקיים על קצבת נכות, או על שכר מינימום- לעולם לא ישיג דירה במדינה הזאת.
מכאן- שגם אין טעם של ממש בהעלאת שכר המינימום, וגם לא בהעלאת קצבאות.

מה עם הורדת מחירי המים?
מה עם הרפורמה בתחב"צ שהרסה לנו את החיים?
מה עם דיור ציבורי ( עמידר, חלמיש) לאלו שלעולם לא יוכלו לקנות דירה?
על כל אלו הוא דילג

SupermanZW

Well-known member
עכשיו יותר ברור

אתה מעולם לא קיבלת שכר גלובלי אלא שכר של שעות, אבל האם אינך חושב שמשתכרי שכר גלובלי מקופחים בכך שאינם מקבלים שכר בגין השעות הנוספות שהם עושים?

אי אפשר למסות בתי עסק בלתי חוקיים, כדי שאפשר יהיה לגבות מיסים מבתי זונות יש למסד את הזנות, מה דעתך על מיסוד הזנות?

נתניהו תמיד מוכר אותנו לחרדים ולכן אני לא מבין את מצביעיו, החרדים ממילא מצביעים רק למפלגות שלהם, מצביעי נתניהו הם חילונים טפשים.

אני מסכים שכותב המכתב דילג על נושאים רבים אך אני סבור שרצוי לקחת מדברים את הטענות המועילות, להתעלם מהשאר ולהוסיף דרישות נוספות למען הכלל.

ESPS

New member
עונה-

אין לי דיעה לגבי מיסוד הזנות...
אני פשוט מתנגד לתופעה הזאת באופן גורף, עם מיסוד או בלעדיו.

לגבי מיסוי בתי עסק בלתי חוקיים- אין שום צורך שבית העסק יהיה חוקי.
כל בית עסק בארץ חייב במס ( בתי בושת, קזינו, תחנות לממכר סמים ). אבל אין אכיפה... או שהאכיפה, לוקה בחסר.
סע' 232 לפקודת מס הכנסה- עובד מס הכנסה לא יידרש לגלות סוד...
https://www.google.co.il/search?q=2...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
הקיצור- אין שום צורך בשינוי של החוק. זה כל מה שאני אומר.
אי חוקיות של בית עסק, ממש לא מהווה "חסינות" מפני גביית מס הכנסה, מע"מ וכיוב'. זאת גם הסיבה שבעת דיווח על הכנסות לא חוקיות, אתה מקבל חיסיון, וראייה כזאת, איננה קבילה בבית המשפט. הכל כדי שתשלם מס הכנסה ללא חשש שמא תסתבך בכתב אישום פלילי על מסחר בסמים, שידול לזנות וכיוב'.
למשל אם סחטת באיומים, וקיבלת סכום כסף, אתה אמור לדווח על כך ולשלם מס הכנסה.
https://www.google.co.il/search?hl=....0.0.0.142.695.3j5.8.0...0.0...1c.1z7JJ-92Cjc
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3404243,00.html

ESPS

New member
תאר לך שהייתה אכיפה לגבי כל עסק לא חוקי

תאר לך שגנב היה מתייצב בלשכת מס הכנסה ומצהיר "אתמול שדדתי תחנת דלק, והשלל היה...".
למדינה היה יותר כסף.
הגנב מצדו, היה נהנה מחובת הסודיות שחלה על פקיד מס ההכנסה.

אבל הטריק זה כנראה גם לפעול באופן לא חוקי, וגם להעלים מס. למרות שזה לא חייב ללכת יד ביד.
זה רק שאם בית העסק שלך לא חוקי, אז יש לך עניין גם המשטרה, עוד לפני שהעלמת מס. זה כל ההבדל.

ביני לבין עצמי, אני די בטוח שגם תחת אכיפה מלאה של מיסוי, הממשלה הייתה יוצרת ממש את אותו המשבר, ופועלת באותו אופן ממש, כדי למנוע את הגירעון הצפוי.

ESPS

New member
ברשות המיסים- לא רוצים להסתבך עם המאפיה

כנראה שברשות המסים הם לא רוצים להסתבך עם אנשים מסוכנים, או שהם קיבלו שוחד מכל מיני עבריינים כדי להעלים עין.

גם מבקר המדינה התייחס לאי אכיפה של מס הכנסה מהכנסות לא חוקיות.
"...על פי הביקורת שנערכה עלה כי לגביית המס ממקורות בלתי חוקיים ישנו פוטנציאל של אלפי אנשים ואילו ברשות הוצאו שומות לכמה עשרות בלבד ולגבי רובן אף לא נגבו המסים".
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3404243,00.html

baudrate

New member
אפשר במסגרת הדיון הפלילי להוסיף גם תביעה

נגד העלמת מיסים. אבל אם במילא מחרימים את הרכוש שנצבר במסגרת העסק הלא חוקי
זה עדיף.

SupermanZW

Well-known member
וכך גורמים באופן אקטיבי להעלמות מיסים ולפשיעה

מתוחכמת יותר.

מוטב להיות חכמים מאשר צודקים.

SupermanZW

Well-known member
לא, אפשר גם לדאוג לאכיפה חכמה יותר

כזו שתפריד לחלוטין בין המיסים לבין הפעילות העסקית, כלומר שיהיו ביקורות שיחפשו עסקים לא חוקיים אך לפקידי שומה אסור יהיה לגלות מידע על עסקים בלתי חוקיים, כמו כן התביעות בגין העלמות מיסים ופעילות בלתי חוקית יהיו נפרדות לחלוטין ולא יהיה ניתן למקבל עונשים, כך גם לעסקים בלתי חוקיים לא ישתלם להעלים מיסים וכאשר יתפסו זה לא יהיה עקב תשלום מיסים.

baudrate

New member
מה חכם יותר בזה?

הנזק בפעילות פלילית גדול לא פחות אם לא יותר מאשר הנזק בהעלמת מס.

SupermanZW

Well-known member
מה שחכם יותר הוא שכך ממקסמים גם את גביית המס

וגם את המלחמה בעסקים הבלתי חוקיים, במצב הקיים אין סיכוי לגבות מס מעסקים בלתי חוקיים.

baudrate

New member
בודאי שלא.

אם הפשע משתלם אז הוא ימשיך להתקיים. לכן צריכים להחרים את פירות המעשים הלא חוקיים,
וגם לשלוח לכלא את מבצעיהם.

SupermanZW

Well-known member
המלחמה בפשע צריכה להתבצע במקביל ובנפרד מגביית

המיסים מעסקים בלתי חוקיים כדי שלא להעניש את שומרי החוק בתשלום מיסים גם עבור הפושעים.

ESPS

New member
זה כבר קיים

מי שמשלם מס אמת על הכנסה לא חוקית, נהנה מסודיות של מס ההכנסה.
סע' 231 - 234 לפקודת מס הכנסה.
זאת בדיוק ההפרדה שאתה מדבר עליה.
תשלום מס אמת על הכנסה לא חוקית, לא ישמש ראיה להוכחת אשמה בעבירה פלילית אחרת.
מס הכנסה לא נאבק בעסקים לא חוקיים.

ESPS

New member
לא הבנתי

לפקיד שומה אסור למסור מידע על שומה של אף אחד בעולם- גם לא לבימ"ש, אלא אם כן מדובר בתביעת מס הכנסה.

SupermanZW

Well-known member
שים לב בבקשה

כתבת "סע' 232 לפקודת מס הכנסה- עובד מס הכנסה לא יידרש לגלות סוד...", לא יידרש=לא חייב, אך זה לא אומר שאסור לו, משמע מותר לו, על כן הנישום יעדיף להתחמק ממס שמא יתחשק לעובד מס ההכנסה להלשין שהעסק לא חוקי.

למעלה