אחד מההורים -אלצהיימר-מה עושים?

שלום לך אברהם-לב

אתה יכול ללכת אחורנית עם הפורום יש לך מאגר ענק על ההתמודדות עם האלצהיימר חוץ מזה יש לך באתר של אלצהיימר כתבות ומאמרים וכו', יש גם ספרים כמו - 36 שעות ביממה, ספר שאתה יכול ללמוד ממנו הרבה.
 

אירילה

New member
ברוך הבא לפורום אברהם לב

התמודדות עם מחלת האלצהיימר דורשת רבה כוחות נפשיים מכוחות פיזים ,כפי שאריאלה כתבה ,טוב תעשה אם תיכנס לקישורי הפורום ,שם תמצא שפע קישורים ומאמרים על המחלה ,תלמד את הכתוב במיוחד מה מותר ומה אסור ביחס לחולה , עבור על דיוני הפורום שם תמצא בוודאי דברים הדומים אצל החולה מההורים. אתן לך את הטיפ הראשון והוא - לזרום עם החולה ,מעתה החולה ,כל מה שיאמר ויעשה הכל בא מהמחלה ,קשה לקבל זאת בהתחלה ,אבל תפנים מעכשיו ,החולה השתנה ,הוא לא אשם ,זו היא המחלה. אל תשאל : אתה לא זוכר?מה,שכחת?מה קרה לך?. אחד הכלים שעוזרים לך להתמודד עם המחלהאצלך ההורה הוא הליכה לקבוצת תמיכה במקום מגוריך ,קבוצות התמיכה בארץ מופעלות ע"י עמותת אלצהיימר ומחלות דומות בישראל ולשם כך עליך להיות חבר בה ,בקישורי הפורום תמצא את אתר העמותה. האמן לי אברהם ,קבוצות התמיכה הן הדגל המוביל ויעזרו לכם מאוד בהתמודדות היומיומית עם מחלת יקירכם. כאן בפורום כולנו באותה הסירה והמשותף לנו הוא מחלת יקירנו ,כאן תקבל את מלוא התמיכה והעזרה המירבית מגולשים רבים אשר לצערינו מטפלים ביקיריהם החולים במחלת האלצהיימר ,כאן רבים פורקים את תסכוליהם ,מקבלים עצות ונותנים עצות במקביל ,כל אחד עפ"י נסיונו והמשותף כאם כאמור הוא רב. שיהיה לכם רק טוב גרשון/מנהל הפורום
 

ronnyw

New member
לאברהם לב.

כמו תמיד, כשמגיע מישהו חדש, אני מתחילה ב- "חבל שאתה איתנו"... שנית - מחזקת ידי קודמי - מציעה לך פשוט לקרוא את מסרי הפורום הזה לאחור. קח ת'זמן, עיין בחצי שנה-שנה של מסרים שנרשמו בדם לב הכותבים. אמנם יש הרבה מסרים של כתיבה בין איש לאיש (יותר נכון בין אישה לרעותה), אבל תמצא גם המון חומר על המחלה, התקדמותה, טיפים מה כדאי ומה לא, מחשבות, התלבטויות וכו'. אני אישית נעזרתי מאוד בפגישות עם בני משפחה של חולים (מה שקרוי קבוצות תמיכה). פתאום הבנתי שכל המוזרויות של אמא שלי (שנראו לי הזויות לחלוטין) הן חלק מהמחלה ומאפיינות אותה. למדתי איך כדאי להגיב, ואיך לא לקחת ללב אם לא הצלחתי להגיב נכון... עליך להערך נפשית (לזה התייחס גם אירילה), אדמיניסטרטיבית (אולי אפוטרופסות, אולי הסדרת ענייניו הכספיים של אביך, אולי פניה לביטוח הלאומי להסדרת מה שקרוי "קצבת סיעוד") ולוגיסטית (למנוע יציאה לבד, שמא יאבד, לוודא לקיחת תרופות סדירה, אביזרים מתאימים בבית ועוד). הכל, כמובן, תלוי בקצב התקדמות המחלה ובמצבו הפרטי של החולה שלך - מצב המחלה והתופעות, גר לבד או לא, בעל משפחה או לא, בעל יכולת כספית או לא וכו'. וכמובן - כפי שהוזכר, יש ספרים מצוינים. אנחנו כאן לשאלות ספציפיות - כולנו עמוק בפנים עם הרבה נסיון (לצערנו...).
 
למעלה