אחד

דז

New member
אחד

החוזק שלך , הוא בידע של מה שאתה יכול לראות , סביר להניח שתתרכז בחוזק הזה בטלויזיה , או בספר של רם אורן ,אולי בטעמים של שוקולד , מקום עבודה נוח , זוגיות , זהו תמצית החיים . מה שאתה יכול לראות ולאשר זה אתה , שם גם אם תשגה תצדוק במשהו , וזה כי אתה הוא אתה , ועולמך נבנה לפי המחשבה שלך , אם תנחה אותה נכון תיצור איתה אמת . היקום שלך סובב אותך , כול דבר שנכנס ליקום שלך נקלט דרכך , ונוגע בך , יש לך מגע בהכול ובהכול אתה יכול לשחק . לרוב אתה לא משחק בהכול וגומר מרגיש רע בהרבה דברים , וזה כי אתה לא נכנס לעולם על הכסא שלך , כסא השולט , אתה נכנס מהצד , בתור אדם מבולבל , עצלן לפעמים , מנסה להכניס עוד ולא מסתכל על מה שאתה מכניס זה הופך אותך משעמם . אתה לא צרייך את רם אורן , או החדשות של ערוץ 22 בעולם שלך , לא בהדגשה שאתה מכניס אותם . שאלת את עצמך לפעמים למה הכנסת אותם לשם ? , מה גורם לך לקרוא . מה מניע אותך לדבר , והסבר מדעי על מיתרי קול ורישתית העין הוא לא התשובה . מה התשובה , למה אתה קורא אותי עכשו ? , למה אני כותבת את זה , למה אתה פה , למה אתה יושב בבית , למה אתה חיי .

דזי...

שאלה טובה... כנראה שהתשובה היא שאני קוראת אותך סתם משעמום! לא... עכשיו ברצינות.... לא לכל דבר שעושים בחיים יש סיבה! למה אני קוראת? לא יודעת! מה מניע אותי לדבר? גם לא יודעת, למה אני קוראת עכשיו? נכון.. לא יודעת , למה אני חיה??? באמת באמת באמת שלא יודעת!!!!! אבל טוב לי ככה לחיות בבועה הקטנה שלי עם הדברים החומריים שלי, עם הספר של רם אורן ועם הטעם של הבונבוניירה בפה שלי...שאני הכנסתי לעולם שלי... טוב לי לדעת מה קורה בעולם... וממש טוב לי עם הזוגיות שלי... טוב לי ואם טוב אז למה לשאול שאלות??????. אני נותנת לחיים לקחת אותי לאן שהם רוצים.... וממשיכה איתם! כדאי לך לנסות אחותי! באמת שווה!

שבילים

New member
יפה שאלת...

אני חושבת שזה פשוט טבע האדם. לחפש משמעות (אפילו ידוע לי שיש ספר שנקרא: האדם מחפש משמעות). באותה מידה אפשר לשאול מדוע אנשים חוזרים בתשובה, למה צעירים אחרי הצבא נוסעים להודו... פשוט מחפשים משמעות. ולמה אני עכשיו כאן? כי אני רוצה לשחק. פילוסופיה בשבילי זה משחק. משחק עם המחשבה, אולי גם עם הדמיון. ופילוסופיה זה גם סוג של אומנות. כי כמו בכל אומנות, זו דרך להתבטא.

Erez K

New member
השאלה ששאלת

היא בעצם שאלת משמעות החיים. אני מסכים לדעתך. כיוון שלחיים אין משמעות (או שאנו לא מכירים אותה) אז כל עצם החיים הוא אבסורד: 1. איך דבר כל כך מופלא ומיוחד קרה? -דבר כמו החיים דורש משמעות 2. אם אין משמעות אז למה לנו לחיות?

למעלה