אני צמה...
אני מבית דתי וגרה ביישוב דתי.
יום כיפור הוא יום מאוד מיוחד בשבילי, אני מגיעה ליום כיפור אחרי שכל חודש אלול הלכתי לסליחות מידי לילה והשתדלתי לבקש סליחה מהקרובים אליי...
יש ביום בכיפור הזדמנות להתחלה חדשה מבחינתי כי אומרים שאלוהים סולח על כל החטאים שהם בין אדם למקום (כלומר דברים שהם ביני לבין ה'... אם פוגעים בחבר והוא לא סולח גם אלוהים לא סולח...) ואני מבלה את כל היום בבית הכנסת... בתפילות...
הצום לא כדי נועד להקל על מחשבות, כשרעבים תמיד קשה יותר, זה יותר נועד להתרחק מהחומריות ולהתקרב לרוחניות, זה העניין בכך שצמים ביום כיפור, אומרים שבני האדם מתעלים ומתקרבים לדרגת מלאך ביום הזה.
האם מפריע לי שיש כאלה שלא צמים?
האמת שכן, ואל תכעסו עלי לפני שקראתם הכל... אם הייתם מכירים אותי לעומק הייתם יודעים שאני מכבדת כל אדם, אין לי כוונה להחזיר אף אחד בתשובה, אני לא מסתכלת על אף אחד מלמעלה כאילו שאני צודקת ואתם טועים. ממש לא.
אבל רק על יום כיפור תמיד יש לי צביטה קטנה בלב כשאני שומעת על אנשים שלא צמים ביום כיפור, זה הדבר היחיד שגורם לי להצטער, למה? כי בדת זה יום קדוש, יותר משאר הימים, וזאת המסורת שיהודים הכי הקפידו עליה תמיד ולאורך אלפי שנים... אני מקווה שזה לא מתפרש בצורה לא נכונה ואין לי כוונה לפגוע באף אחד. באמת.
שנה טובה ומבורכת לכולם.