אחה"צ טובים, כולם עייפים מהחג...

יוליקה

Member
מנהל
אחה"צ טובים, כולם עייפים מהחג...

לקח לי יומיים לחסל את הבלגן מהאירוח...
3 מדיחים, שצריך להפעיל ואח"כ לסדר את הכלים בארונות
שטיפת רצפה,להחזיר את כל החפצים למקומם...
העיקר פיניתי חפצים שהנכדה התינוקת מפילה...
ביום כיפור תבוא בתי והנכד לשהות אצלנו... עם האופניים שלו...

tamarsharoni

New member
אני אירחתי את בני ובני משפחתו , בשני ערבי החג .

מכיוון שאנו גרים באותה העיר הם באו לסעודת החג ונסעו מאוחר , X 2 . משום מה השנה שכחנו לתאם הכנות וגם הוא וגם אני הכנו הכל . את השאריות חילקנו בין 2 המשפחות , ואני לפחות , הקפאתי הרבה בשר סלטים מבושלים עוגת דבש ופאי תפוחים . אם מישהי מעונינת במתכון טעים וקל הכנה לעוגת דבש , אשמח לחלוק .
שנה טובה וחתימה טובה לכווווווווווווווולם .
&nbsp
ובאשר לקשיש ישיש של שחרזדה .
ובכן מישיש ? מי שהוא בן [נא לקרוא את המילה מישיש הפוך , מהסוף להתחלה] .
אבל זו תשובה ממש לשם הקוריוז בלבד. אני ממש לא מסכימה עם ההגדרה הזו . אדרבה , לפני מספר ימים קראתי בעתון שישיש בן 64 נפצע קשה בתאונת דרכים, ותהייתי מה היו כותבים אם זו היתה תאונה לאדם בגילי/גילנו ? כי אני ממש לא מרגישה עצמי קשישה , ישישה , באה בימים ובודאי לא זקנה . לכל היותר מבוגרת .
שנה טובה והרבה בריאות , תמר .

אצלנו הבלגן כל השנה

למרות שאנחנו רק שניים, אני המסודר והיא, הסדר משגע אותה.

לא מחזירה שום דבר למקום, כולל מהמקרר. לא רוחצת כלים (אני משתמש בחד-פעמי כי אין לי כח לעמוד ליד הכיור) וכשהעוזרת מגיעה פעם בשבועיים, הכיור מלא בכל הסירים והמחבתות שיש בבית (היא מבשלת רק לעצמה, אחרת, היא משאירה לי את הכלים לשטוף. מנהג מגונה: להשאיר בקופסה או סיר טיפה של משהו כדי שאני אשטוף. אז זה נגמר).

הפתרון שלי-
על השינאה לסדר אני לא יכול להשתלט, אבל קניתי לי כלים לשימושי בלבד ולה אסור לגעת בהם. אותי הרגילו בבית שבתום שימוש בכלי, מיד לשטוף אותו.

tamarsharoni

New member
גם אני לא אוהבת לרחוץ כלים ובעלי לא אוהב

את תוצאות השטיפה שלי . יש בינינו הסכם בעל פה ,אני אשאיר לו את כל הכלים והוא , בשבילו זה סוג של ריפוי בעיסוק . אבל מיכיוון שאני ממש לא אוהבת להכנס למטבח ולראות שיש מלא כלים , אני משתמשת בחד פעמיים, הרבה פעמים עושה בהם שימוש חוזר , בעיקר בכוסות לשתייה חמה וקרה , צלחות של אוכל חלבי קר וסכום , לפי מידת הלכלוך . תפקידי להוריד כלים מהמיבש ולהכניס לארונות .

הדסהש1

New member
לנו היה מדיח כלים שנים..ובזמן האחרון בעלי נמאס

לו למלא או המדחי כי אנו רק 2..לכן מסרנו את המדיח לנזקקים..
ובעלי מדיח כלים...

tamarsharoni

New member
לנו יש מדיח קטן על השיש,

אך מכיוון שאנו מפרידים בשר וחלב , ואנו רק שנים , לוקח הרבה זמן למלא אותו ובינתיים הוא מסריח . לכן בעצם השבתנו אותו .

שרון א77

New member
טיפ. לתמר לכלים שבמדיח,,

גם לנו יש מדיח קטן, והפיתרון למניעת ריח -רע מהכלים שנמצאים כמה שעות במדיח:
מומלץ לרסס על הכלים מעט חומץ,אשר מונע את היווצרות הריחות בכלים שבמדיח.
&nbsp
-בנוסף, בזכות החומץ הכלים ובעיקר הסכו"ם יבריקו בסיום ההדחה,
וגם המדיח עצמו והצנרת יתנקו היטב.
&nbsp
אני העברתי קצת חומץ לבקבוק קטן עם שפריצר שמונח בצמוד למדיח,כך שזה מאוד נוח.
&nbsp

נימה3

New member
אני לבד בבית אין לי מדיח ולא מכונת כביסה

רוחצת את הכלים באין ברירה. כאשר יש לי אורחים בעיקר משפחה הם מדיחים את הכלים. את הכביסה אני מוסרת למכבסה מכבסת ביד רק לבנים.
- הערב מצאתי את עצמי לבד הזמנתי חברה ונגמור את השאריות שיש במקרר.
- מחר חוגגים אצלנו את חג השבעים יהיה שמח. יהיו אורחים אני אברך את הקבוץ בשם הותיקים. הרבה משתתפים בעיקר מהדור הצעיר. זה יפה.
שבת שלום

למעלה