אחוזון גבוה במשקל

justAguest

New member
אחוזון גבוה במשקל

היי,
בת כמעט שנתיים וחצי, בטיפת חלב אמרו שהיא באחוזון מאוד גבוה במשקל (מעל 95) וצריך לשים לב למשקל. הדגישו כי לא עושים דיאטה לילד בגיל הזה, אבל לשים לב לא לתת שטויות.
בבית היא לא מקבלת שטויות בכלל. מה שכן - היא מבקשת לא מעט אוכל.. יכולה לאכול מנה מכובדת של פסטה עם קציצות למשל ולבקש עוד. או לאכול כריך עם גבינה צהובה (2 פרוסות של לחם אחיד) ולבקש עוד כריך ולאכול את כולו..
בנוסף - בגן נותנים מלא שטויות (עוגות, ביסקוויטים, שוקו, חטיפים, פיצות). מצד אחד אני לא רוצה להבדיל אותה מהאחרים: הם יקבלו, והיא תסתכל עליהם? לא לעניין.. ומצד שני, זה לא טוב לה..
בקיצור - אשמח לשמוע -
א. מה לדעתכן עלי לעשות
ב. למי שיש ילדים בגיל הזה - איך נראות הארוחות בסופי שבוע בבית (כשיש לכן שליטה על הארוחות) - מה נותנות לאכול ובאיזו כמות?
המון תודה!

iameden

New member
גן שנותנים בו מלא שטויות הוא בעייתי בעיני

בלי קשר למשקל הילד אני לא חושבת שבגן צריך לתת שוקו, עוגות, עוגיות, חטיפים או פיצה על דרך קבע.

בנוסף אין בעיה שתאכל מנות מכובדות אבל אם אחרי מנה סבירה היא עוד רעבה, הייתי מציעה לה ירקות (חיים או מבושלים או כסלט), הייתי מציעה לה לשתות מים לפני שמקבלת עוד ואם כבר הייתי מוסיפה עוד חלבון אבל מוותרת על עוד פחממות.

כמו כן, אם מבקשת עוד כריך אפשר גבינה לבנה ולא צהובה... זה לא אומר שלא תוכל תקבל גבינה צהובה או חטיף או עוגה אבל כן להגביל כמויות של מה שפחות בריא.
ואולי בכלל כדאי לתת יותר גבינות מלאות, קוטג וכדומה ולהוסיף עוד ירקות ופירות לתפריט....

בגן אפשר לבקש לעשות אותו דבר.
זה לא כדי לעשות לה דיאטה אלא כדי להרגיל אותה להרגלי אכילה טובים יותר.

מה תדירות השטויות בגן?

אני לא בטוחה אם השאלה הראשונה שלך נוגעת גם לענייני הגן, אבל כמו המגיבה מעליי, גם לי יש קושי עם מה שאת מתארת על התזונה בגן.
כשהבת שלי היתה בת שנתיים וחצי, בגן שלה חילקו פתי בר. לא כל יום, אבל פעמיים או שלוש בשבוע, וגם זה היה יותר מדי בעיניי.

אני רואה איך אני וכל המבוגרים סביבי נלחמים במשקל העודף, באכילה רגשית, באכילה לא מרוסנת ובתזונה לקויה. אני לא חושבת שילדים רכים צריכים להתמודד עם כל זה מגיל כל כך צעיר ואני ככל הנראה הייתי בוחרת בגן אחר עבור הבת שלי.

אם תדירות החטיפים/שטויות/שתיה שאיננה מים בגן נמוכה יחסית - נניח פעם או פעמיים בשבוע, הייתי חושבת שאפשר להישאר בגן. אולי הייתי מנסה לבקש שיפסיקו לתת שוקו וחטיפים ולהשאיר את העוגות לחגים וימי הולדת בלבד.
אם התדירות גבוהה ואין עם מי לדבר, הייתי מוצאת גן אחר.

לעניין השאלה השניה שלך, אני כבר לא זוכרת איך נראו הארוחות אצלנו בגיל 2.5, ובכל מקרה אנחנו היינו אז בדיאטת השמנה, אבל ממעט האוכל שתיארת, יש הרבה פחממות.
אני הייתי מנסה למתן את הפחממות ולהגביר את הירקות הטריים, פירות, וחלבונים.
מבחינת שתיה, מים בלבד ובכמות גדולה. כדאי לשתף את הילדה ולהסביר לה למה חשוב לגוון באוכל, ולמה אתם מקפידים על אוכל בריא.
אפשר גם לדבר על רעב ושובע ולהסביר שלפעמים הבטן כבר שבעה אבל הפה עדיין רוצה לאכול, אולי זה יעזור לכם להבין האם היא באמת רעבה כל הזמן או שבשלב מסויים האוכל מספק צורך שונה מרעב.
גם בגבינה צהובה, יש גבינות פחות שמנות. אנחנו נותנים גבינה עם 22% שומן והיתה תקופה שבה נתנו גבינה צהובה עם 15% שומן (ניסינו גם 9% אבל היה לה טעם ומרקם של פלסטיק). אפשר להציע גבינות רזות יותר ואולי לשלב אותן עם ירקות במקום עם פחממות - למשל מקלות פלפל ומלפפון שטובלים בגבינה לבנה.
אצלנו בגיל 3 בערך התפתחה העדפה מובהקת לפחמימות בארוחת הצהריים. כשהיא איתנו, מנת פחמימות נוספת מותנית בכך שהיא תאכל גם ממנת החלבון. כשהיא בגן היא אוכלת את הפחמימה בלבד ואנחנו מתגברים חלבונים בשאר הארוחות.
אם אתם מבלים את אחה"צ בפעילות רגועה, אפשר להמיר את הפעילות הרגועה בפעילות גופנית.

ועוד שני דברים:
1. אם במשפחות שלכם יש נטיה להשמנה, כנראה שהיא תהיה באחוזונים הגבוהים גם אם התזונה שלה תהיה "מושלמת" (במרכאות, כי בעיניי אין תזונה שהיא מושלמת באופן מוחלט). תמיד יהיו ילדים שיהיו בקצות הסקאלה, ולא תמיד זה בגלל שהם אוכלים רק במבה ושוקולד.
2. אתם יכולים לבקש הפניה לתזונאית של הקופה שמתמחה בילדים. אנחנו היינו במעקב דיאטנית במשך 3.5 שנים, ולמרות שלא הצלחנו לבצע את כל מה שהיא הציעה, הרגשנו שהמפגשים איתה עוזרים לנו ונותנים לנו רעיונות שלא חשבנו עליהם בעצמנו.

איך הגנטיקה אצלכם?

האם יש אנשים נוספים במשפחה שנוטים לאחוזונים הגבוהים? כמה ארוחות היא אוכלת ביום? נסי לתאר ארוחת בוקר וארוחת ערב שלה ביום רגיל ואת הארוחות בשבת. באיזה שבוע נולדה? האם במשקל תקין?איזה שינויי משקל עברו עליה במעבר לזחילה ולהליכה? כמה היא שותה ואיזה סוג נוזלים? האם היא פעילה פיזית? יש לה עוד אחים? איך המשקל שלהם? מסכימה עם מי שטענו שממתקים בגן הם רעה חולה שיש למגר - אבל מנסיוני בגנים של ילדיי (בעיקר בצהרונים)- אני מאמינה שכדאי לחפש סיבות נוספות לאחוזון הגבוה מעבר לשטויות שהיא מקבלת (ובהחלט הייתי מנהלת מאבק נגדן).

ובעין, לא על המשקל - איך לדעתך היא נראית?

איך אתם ההורים הייתם כילדים?
אם אני הייתי במקומך והייתי חושבת שיש סיבה לדאגה הייתי הולכת להתייעץ עם נטורופתית, לא תזונאית, יש הבדל גדול בין השתיים ובעיני מה שלעיתים מקובל לחשוב עליו כאוכל טוב הוא לא תמיד אכן מזין את הגוף.
&nbsp
&nbsp

justAguest

New member
אז דבר ראשון - תודה על כל התגובות!

כתבתן פחות או יותר אותו דבר, אז אענה בהודעה מרוכזת:
אני בהחלט לוקחת לתשומת ליבי את עניין תוספת הירקות בארוחה, אנסה לתגבר כל ארוחה בעוד ירקות. תודה רבה על עצה נהדרת!
לגבי דוגמא לארוחות שהיא מקבלת בבית:
בבוקר אם מתעוררת בין 5-6:30 - לפני הגן מקבלת יוגורט (3% ללא סוכר בכלל.. הטעם הרגיל והטבעי)+פרי
בימים האחרונים התעוררה ב-7:00 אז ניסיתי לתת רק אקטימל כי ארוחת בוקר בגן היא ב-8:45, חבל לי שתאכל 2 ארוחות..
אתמול זה עבד טוב, היום ביקשה גם אגס אז קיבלה (אגס+3/4 אקטימל).
כשחוזרת בערב מקבלת ב-18:00-18:30 ביצה (חביתה/ביצה קשה)+קוטג'+עגבניה+פרוסת לחם.
דוגמא לארוחה בסופי שבוע:
בבוקר - יוגורט טבעי+פרי
ארוחת ביניים (בדרך כלל בין 9-10) - כריך (עם גבינה צהובה/לבנה..פעם נתתי גם עם טחינה, היום מנסה קצת להפחית)
צהריים (בין 12:00-13:00) - פסטה עם קציצות/אורז עם עוף.. קיצר - ארוחה רגילה, כמו אצלנו - מנה בשרית+תוספת.. אנסה לשלב יותר ירקות
אחרי שנת צהריים (15:00-16:00) - פרי או יוגורט גמדים לבן (ללא תוספת סוכר) או ארטיק שהכנתי (פירות טחונים עם יוגורט)
ארוחת ערב 18:00-18:30 - לרוב ביצה, גבינות, עגבניה, פרוסת לחם

היא שותה רק רק רק מים בבית (מסתבר שבגן קיבלו גם שוקו...), אבל היא לא שותה המון במהלך היום, אז אחרי המקלחת עדיין מקבלת בקבוק אבל!! עם חצי כפית מטרנה על 270-300 מ"ל.. זה נראה לי ממש זניח מבחינה קלורית.. היא שותה כמעט את כולו לפעמים, חשוב לי פשוט שתקבל נוזלים..
לעניין הגן - יש תפריט מסודר וקבוע, שנראה אחלה (חוץ מפעמיים בשבוע שכתוב שאחרי השינה יקבלו עוגה ופרי, ופעם אחת פתי בר ופרי..). אין פירוט לגבי תזונה ביום שישי, לפעמים עושים יום הולדת, לפעמים קבלת שבת.. אז או שמקבלים חלות או עוגת יום הולדת עם ארוחה שההורים מביאים (כריך עם חומוס/פשטידה וכו'..).
ביום שישי האחרון למשל שאלתי את הקטנה שלי (בת שנתיים) מה היא קיבלה לאכול היום בגן, (פתיחת שנה) והיא סיפרה שקיבלה שוקו וביסקוויט.. (היא לא יודעת מה זה שוקו בכלל.. זה רק מהגן), ואתמול סיפרה שקיבלה כריך עם שוקולד... ציינה שילד אחר קיבל כריך עם ריבה.. (היא מכירה שוקולד, ריבה, שוקולד, ביסקוויט - רק מהגן).
בתפריט כתוב - כריך ופרי.. אף אחד לא אמר שהכריך יכיל שוקולד או ריבה.. זה נוראי בעיניי. העניין הוא שיש הורים (ובאמת לא ברור לי למה) שמתנגדים לטענות שלי ואפילו מעודדים את זה - "אפשר לתת יותר שוקולד.. לא צריך להגביל את זה..". אני אפילו לא יודעת איך להתייחס לטענות כאלה. ואני לא חושבת שזה נכון גם שלכל הגן יתנו שוקולד ולבת שלי יתנו משהו אחר, היא רואה מה אחרים מקבלים.
מעבר לתזונה הגן הזה נפלא - היא מתפתחת מדהים, טוב לה.. חבל לי להעביר אותה. אין מושלם, ומי יודע איזו תזונה יש בגן אחר (כאמור, תפריט לא מעיד על כלום..). זה רק לדבר עם האחראיות, אבל שוב - יש הורים שמתנגדים (!!!!) לאוכל בריא.. לא יודעת מה לעשות עם זה :/
סליחה על החפירה והמון תודה על ההקשבה והעצות!

גם שלי באחוזון 100 וכל הזמן רעב

בן שנתיים וחודש, שוקל מעל 15 קג'.
בגן מסיים את האוכל ומחפש צלחת לגנוב ממנה.
היום בבוקר כדי להרגיע אותו בפרידה, הציעו לו עוגייה.
אמרתי שאנחנו נגד להתנחם באוכל, אבל די פסלו אותי.
אבל עד עכשיו היה חלק מהזמן עם סבתא שדחפה אוכל, אז מקווה שבגן עם הארוחות הקצובות כן יירזה קצת.

justAguest

New member
מזדהה לגמרי..

מה שכן - מסתבר שזה לא ממש ארוחות קצובות.. אם ילד מחפש אוכל נותנים לו ביסקוויט או במבה..
וגם תלוי מה נותנים לאכול בארוחות עצמן. למשל אצלנו נותנים ביסקוויטים, עוגות, כריכים עם שוקולד/ריבה. אני חייבת לעשות לזה סוף. אבל זה לא פשוט בכלל :/

ממה שכתבת נשמע שאתם מקפידים על התזונה

ושהיא אוכלת טוב בבית

וחושבת כמוך לגבי הגן, אם הוא נפלא וטוב לה שם אז זה חשוב מאוד.

למעלה