אחוזי בניה-בקשה לעצת מומחה

• פותח הנושא ur720
  • פורסם בתאריך

ur720

New member
אחוזי בניה-בקשה לעצת מומחה

קראתי את כתבתו של מר בן-עזרא במעריב השבוע בנושא אחוזי בניה והתיחסות לחללים סגורים,והתעוררה אצלי שאלה : האם חוקי לסגור קומת עמודים בבית פרטי מכל הכיוונים ,ללא חלונות ודלת כך שיוצר חלל אטום -ואז שטח החלל לא יחשב באחוזי הבניה? הערה:קומת העמודים לא הייתה נשימוש וסגירתה מסיבות אסטטיות. אודה מאוד לתשובת מומחה או בעל נסיון.

BOLDER

New member
סגיר ללא פתח לחלל

בעיקרון כל שינוי חזיתות דורש הגשת תכנית לאישור הרשות המוניציפלית. אולם אם מפלש הכניסה אינו אסטטי ניתן לקבל אישור לסגירה הרמטית ללא שימוש ולכן ללא ארנונה. כמו כן אף ייתכן כי הינכם מחויבים על שטחים ציבוריים בגין קומת העמודים וכך תוכלו להקטין את עלויות הארנונה.יש לזכור כי הגשת תכנית שינוי חזיתות עלולה להתקל בהיתנגדות של הרשות ואז תצטרכו להגיש את התכניות לועדת ערר שליד הועדה המחוזית. בהצלחה קובי

ur720

New member
ועדת ערער

קובי תודה. האם מנסיונך יש סיכוי שועדת ערר תעזור אם הועדה המקומית מתנגדת ?

הדף לא נפתח, אם אפשר לקבל תאריך

שהכתבה התפרסמה? אבדוק בארכיון של העיתון. מה עשיתה בדיוק, בבית שלך? לא ברור לי. בכל מקרה, כל שינוי חיצוני של הבניין דורש היתר.

ur720

New member
הבהרה-סגירת קומת עמודים

קומת העמודים בבתינו (בית בודד)לא הייתה בשימוש ופגמה בצורה החיצונית של המבנה ,לכן סגרנו אותה אך לא לחלוטין.מכיון שהעריה דורשת שנהרוס את שבנינו או נגיש תוכנית ,אנו בדילמה.להרוס חבל ולהגיש תוכניתנחוייב בהיטל השבחה,לכן אנו שוקלים לאטום לחלוטין את קומת העמודים כך שהשטח לא יחשב לאחוזי הבניה . אני מקוה שהבהרתי את הבעיה ומאוד מקוה לקבל עצה שתעזור . תודה למתפרע .

ur720

New member
תוספת-פרסום הכתבה

הכתבה בנושא "קביעת אחוזי הבניה" התפרסמה במעריב במוסף בית וגן(אם אנני טועה) בשבוע שעבר .הכתבה של ד"ר אינג אברהם בן עזרא .

בכל מקרה, אתה חייב אדריכל, להגיש

בקשה להיתר בניה. הוא צריך לבדוק את כל האפשרויות. דעה אישית, אבל אני לא היחידה, שחושבת: כל חוק תכנון ובניה, בארץ קטסטרופלי! אז, גם יכול להיות, שאטמת כל הקומה - כמה שזה אבסורד - פתרון. אתמול, ביקשתי בפורום האדריכלים, שירשמו את עצמם, בלוח שלנו, שמשהוא רוצה/צריך לפנות לאנשי מקצוע, יכול לקבל אינפורמציה. מה שאני יכולה לעשות, לקרוא את הכתבה, ולבדוק את החוק. דוגמה טובה, לכל המשפצים/בונים: לא, בשום פנים ואופן לא לעשות זברים בלי פניה לאנשי מקצוע, ולא לעבור על החוק - אפילו, שהחוק לא ממש חכם !!!

למעלה