אחוזי בניה

זורי1

New member
אחוזי בניה

שאלתי בעבר אך כנראה שלא הצגתי את מלוא הנתונים.בניין משותף מדורג עם 12 דירות.לא נותרו אחוזי בניה לשטח הבניין.שכן ללא היתר בניה חפר מתחת לבניין כשלושה מטרים עומק והוסיף לדירתו שישים מטרים רבועים.עריית ירושלים תבעה את השכן,ופתחה לו תיק פלילי.כמו כן הוא קיבל צו הריסה,צו איסור שימוש,צו אי ביצוע עבודות,אי ציות למשפט.לאחר מכן השכן לקח אדריכל שיעשה לו תכניות בנייה.כיון שאין אחוזי בנייה בשטח הבניין הם הגישו טאבה חדשה.הם פעלו על פי חוק בהגשת הטאבה ואני היחיד בבניין שהתנגד.קיבלתי זימון לועדה המחוזית ובו הסברתי את התנגדותי.הם קיבלו חלק מהתנגדותי בעיקר שנויים אסטטים,אך אישרו את הטאבה.עד עתה השכן אף לא ביצע את מה שהועדה המחוזית הורתה לו לשנות.באם נניח שהועדה אישרה ויש לו כעת שישים מטרים נוספים בשטח שהיה שייך לכל דיירי הבניין,האם מגיע לי חלק מהשישים מטרים הללו האו בנה על אדמה שהיתה שייכת לכולם.ברצוני להדגיש שלא היו אחוזי בנייה והם נוצרו כתוצאה מהגשת טאבה חדשה,אך הקרקע משותפת לכל הדיירים.שאלות:1.כיצד אני פועל כעת בהתחשב שהשכן קבע עובדה מוגמרת.2.האם מגיע לי פצוי אמנם לא היו אחוזי בנייה ,אך הקרקע משותפת.3.באם ל10 בעלי דירות לא אכפת האם אני כדייר יחיד נגד הדייר שבנה ללא היתראוכל לפעול?תודה לכל תשובה אנא ענו במהירות האפשרית.

למעלה