אחוזי נכות, אבטלה, ושיחרור מצה"ל

newKiticat

New member
אחוזי נכות, אבטלה, ושיחרור מצה"ל

אני עומדת בפני שיחרור בצה"ל- לאחר 21 חודשי שירות- זאת כאמור- על פרופיל 21, כשהשירות עצמו היה על תקן של התנדבות. לפני חודשיים נקבע לי בועידת עירעור ראשונה- 65% נכות. הוזמנתי לפגישה אצל עובדת סוציאלית- ואראה אותה כנראה בזמן הקרוב. האם לאחר שיחרורי- אני זכאית לדמי אבטלה? אם אקבל דמי אבטלה- ולאחר מכן יקבע לי קצבת נכות (שלמיטב הבנתי תבוסס על הפגישה אצל העובדת הסוציאלית, ועצם קבלת 65% נכות אינם מקנים קצבה)- האם יקצצו לי מהיכנשהו? האם הקצבת נכות תהיה רטארואקטיבית מתחילת הנכות עצמה? בנוסף- אם לא אקבל קצבת נכות (ועניין זה לא מטריד אותי)- האם כאשר אתחיל ללמוד בלימודים גבוהים בשנה הבאה- אהיה זכאית למימון- שכר הלימוד במשך 3 שנים לדוג'? (למיטב הבנתי, עצם היותי בעלת 20 אחוזי נכות בלבד- ללא קצבת נכות- היו מקנים לי בין כה וכה מימון שנת הלימוד השלישית).

haimra

New member
למיטב ידיעתי באם יש לך 65% נכות

הינך זכאית לשיקום במסגרת המל"ל,וזאת לאחר שתשלחי לאיבחון במימון המל"ל, לאחר האיבחון תגבשי ביחד עם העוסית שלך והמאבחנת ואלו לימודים את מתאימה הרווח הגדול מכך שבאם תמצאי מתאימה אזי המל"ל יממן את לימודיך ואת ההוצאות הנילוות,וכמו כן תקבלי דמי שיקום.לגבי שאר שאלותיך רצוי שתשאלי במל"ל הם המוסמכים לענות לך.בהצלחה.

למעלה