אחוזי נכות ואחוז עמלה

N u k

New member
אחוזי נכות ואחוז עמלה

שלום רב, נקבעו לי אחוזי נכות נמוכים על ידי רופא שמונה לבדיקתי. התאונה אינה תאונת עבודה. נקבעו לי על ידו 2% נכות. מהי משמעותם? לפי עורך הדין, אין להם משמעות כלל- אלא לקביעת גובה הפיצוי החד פעמי... אולם אלו הם אחוזי נכות "לצמיתות" - האם אין לכך חשיבות? בנוסף, מתוך הסכום שנקבע לי, מהו האחוז אותתו יגבה מני עורך הדין על טיפולו? הםא ישנו אחוז הקבוע בחוק? בתודה מראש.

נכות ושכ"ט

שלום רב, משמעותם של אחוזי הנכות, תלויה בעוצמת ההשפעה של המגבלה בחייך ובעבודתך. אולי מדובר בנכות אסטית ולכן אמר לך העורך דין שאין לה משמעות, והוא בעצם התכוון שאין להם משמעות תפקודית. זה לא אומר שאין להם משמעות בכלל (למשל יש להם משמעות רפואית, אך לא תפקודית). אם מדובר בתאונת דרכים, יש שכר טרחה קבוע בחוק, ואזי שכר הטרחה הוא : 8% לפני תביעה בביהמ"ש, 11% לאחר תביעה בביהמ"ש, ו- 13% בפס"ד של ביהמ"ש. אם מדובר בכל נזק גופני אחר, שכר הטרחה אינו קבוע בחוק. בברכה,

N u k

New member
הנה ההמשך:

לא ממובן לי... "תביעה בבימ"ש"? התביעה הגיעה לסיום... האם הכוונה שהיו דיונים בהם השתתף עורך הדין שלי- או שלא בהכרח? הכוונה בנכותת- האם לאחוזי הנכות ישנה משמעות *כלכלית* לגבי, או שברגע שאני מקבלת תא התגמול החד- פעמי אני מוותרת? זהו אחד הסעיפים בטופס שניתן לי לחתימה. מה דעתכם, מבינים ומקצוענים? :)

המשך

שלום רב, הבהרה בקשר לשכר הטרחה: ברגע שהתביעה הוגשה לביהמ"ש, וזה לא משנה אם לאחר ההגשה היו או לא היו דיונים - אז שכ"ט הוא 11%. אבל אם לאחר שהוגשה התביעה, התיק התנהל, במלואו, עד לסיומו בכך שביהמ"ש נתן פס"ד בעניין, ולא קודם לכן, בפשרה, אזי שכר הטרחה הוא 13%. בוודאי שלאחוזי הנכות יש משמעות כלכלית, ועל זה הרי את מקבלת פיצוי. אבל כמובן לאחר שנעשו כל החישובים מגיעים לסכום סופי אותו את מקבלת ובזה נגמר העניין. בברכה,

N u k

New member
ובמידה וההדיינות הייתה רק אל מול

חברת הביטוח? וכיצד ניתן לבדוק אם היה דיון בבית משפט או לא? האם שכ"ט כולל מע"מ?

למעלה