אחוזי נכות וביטוח לאומי

aduvdav

New member
אחוזי נכות וביטוח לאומי

שלום, אז למי שזוכר ולמי שלא- לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים כהולכת רגל- רכב פגע בי. צד השמאלי שלי נפגע- לחי, זרוע וברך שמאל. לאחרונה נתקבלה פשרה עם חברת הביטוח, כמעט והסכמנו לקבל עד שהעורכת דין שלי התייעצה עם עו"ד בכיר יותר במשרד- הוא ראה אותי ואמר שהסכום לטעמו נמוך וצריך להמשיך קדימה. עכשיו הפרוצדורה לפי מה שהבנתי היא שממנים מומחה- פלסטיקאי, שיבדוק את הלחי, את הנפיחות שנותרה, והוא שיקבע לי אחוזי נכות. שאלתי היא האם לא ביטוח לאומי הוא הקובע זאת? כשקראתי את המקרה עם רוכבת האופנוע שקיבלה פיצוי על הצלקת ביד שלה, לא הבנתי איך זה שהרופא קבע 5% נכות, והשופטת על סמך מראה קבעה שזה 10% איך בדיוק הפרוצדורה הזאת עובדת? תודה מראש, עדי.

אחוזי נכות וביטוח לאומי

שלום רב, בביטוח לאומי אכן נקבעים אחוזי נכות, אך הוא לא הגורם היחיד, ואם התאונה שלך היא לא תאונת עבודה, הרי שאין קשר לביטוח לאומי. זו הפעם השניה שמדובר כאן על הרוכבת אופנוע הזאת, ואני ממש לא יודעת על מה מדובר, אבל הרופא קובע אחוזי נכות רפואית, ובביהמ"ש יכול להקבע אח"כ שהמשמעות התפקודית של אותה נכות היא גבוהה יותר או נמוכה יותר. בברכה,

aduvdav

New member
הבנתי, אז הרופא הוא המחליט

בסיפור שלי, כי זה לא קשור לת.עבודה, זה היה במסגרת הצבא. עכשיו אמרו לי שזה יקח לפחות חצי שנה-שנה עד שיהיה משהו חדש.. מזה אומר נכות?לפי מה זה נקבע? כי מבחינתי נכות זה אומר שיתוק, ותודה לאל אין לי את זה, אבל יש נפיחות ויש אי נוחות ולעיתים כאב, עפ"י מה נקבעת הנכות במקרים כאלו?

הרופא מחליט

שלום רב, הרופא קובע את הנכות הרפואית. נכות זה לא אומר שיתוק, זה אומר מגבלה, שקיים בגינה סעיף מתאים עפ"י מבחני הנכות. בברכה,

למעלה