אחוזי נכות - משרד הביטחון

ronenvvv

New member
אחוזי נכות - משרד הביטחון

שלום רב, אני השתחררתי מהצבא כבר לפני שנתיים וחצי. בזמן השירות, הייתי חייל קרבי ביחידה מובחרת. לאחר שנה וחצי נפגעתי בגב התחתון ואושפזתי באיכילוב ועשיתי CT , שוחררתי עם 10 ימי גימלים וחזרתי לשירות מלא.לאחר שלושה חודשים קבלתי מכתב דחוף מאיכילוב שדורש ממני להפסיק כל פעילות ולהיפגש עם מומחה גב של איכילוב לבירור נוסף (2 פריצות דיסק בגב התחתון), מיד שהגעתי הוא נתן ל 30 ימי גימלים עד לועדה רפואית עם המלצה לשיחרור על 24 זמני. הועדה החליטה לתת לי פרופיל 45 ולחזור ליחידה. מאז שירתתי באותה יחידה, ועשיתי פעילות של תומך לחימה . מידי כל כמה זמן הייתי עושה פיזיוטרפיה, וחש בכאבים בגב . לאחר השיחרור שקלתי תביעה אבל ירדתי מהרעיון מסיבות אישיות, לא רציתי להתחיל לתבוע מערכת בירוקרטית כזאת, זה הציק לי לתבוע את צהל.אבל בתקופה האחרונה אני חש בכאבי גב חוזרים , עד החודש האחרון שאני ממש סובל מכך, ואני שוקל על להגיש תביעה. מה אתם אומרים? האם זה יהיה תהליך עם מסובך ללא על תוצאות, או שיש באמת סיבה לתבוע!? תודה רבה לכולם, רונן

מה גרם לפגיעה?

תאונת דרכים בזמן השירות או פעילות במסגרת תפקידך הצבאי? אם מדובר בתאונת דרכים במהלך השירות, אתה יכול לבחור בין תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים לבין תביעה לפי חוק התגמולים - נכים. אם לא מדובר בתאונת דרכים, אתה יכול להגיש תביעה רק במסגרת חוק תגמולים - נכים, שאותה אתה יכול להגיש תוך שלוש שנים מיום השיחרור. אחרי שלוש שנים תחול על התישנות על התביעה ולא תוכל לתבוע את צה"ל. ההליך הוא לא ממש מסובך. צריך למלא טפסים ולפנות לועדה שתקבע את אחוז הנכות. לעיתים יש צורך לערער על החלטת הועדה לועדת עררים או לבית משפט. קשה לענות לך על סיכויי התביעה במסגרת פורום. עליך להוועץ עם עורך דין.

ronenvvv

New member
נתונים...

כמובן שלא תאונת דרכים, אלא נפילה על בזנט בזמן פעילות מבצעית, הייתי משותק על הרצפה לשעה עד שהכאב קצת חלף לעיניי כל הצוות והמפקדים. 3 שנים עוברות במרץ 2006, יש לי מספיק זמן, נכון? אם יש פגיעה מוכחת, יש דוח פגיעה, עדים, בזמן פעילות צבאית, הורדת פרופיל ל45 עם המלצה על 24 זמני, אי-אפשר להגיד שבטוח יש לי סיבה לתביעה, אני לא רוצה סתם לבחוש את העיניין. תודה רבה על התגובה המהירה.

yg28

New member
התיישנות

אם יש דו"ח פגיעה ניתן להאריך את תקופת ההתיישנות. פנה לעו"ד העוסק בתביעות מול קצין התגמולים עם כל החומר, רצוי גם עם פרטי העדים, ותגיש מיד תביעה. בהחלט יש לך עילת תביעה.

ronenvvv

New member
אני אשמח להמלצות!

אם אפשר פה , או אולי בפרטי אפשר לשלוח המלצות לעו"ד טובים בנזיקין מול משרד הביטחון!!!!!

גר1חדש

New member
תנסה לשאול גם בפורום נכי צה"ל בתפוז

אולי שווה לנסות למצוא שם אדם עם רקע דומה לשלך וללמוד מהנסיון שלו. יש עו"ד אחד, נכה צה"ל בעצמו, שמשתתף בפורום ומתעסק בכאלה תביעות. כמדומני ששיחה ראשונית גם לא עולה כסף או לא עולה הרבה. שמו עומר יעבץ עומר יעבץ - צחי ביטון, משרד עורכי דין בצלאל 10, ת.ד 3452, רמת גן 52136 טלפון (רב קווי) 03-5758482 פקס 03-5759601 כרגע עומר בחופש אבל דבר עם צחי.

למעלה