אחוזי נכות נמוכים.

אחוזי נכות נמוכים.

לפני כמה ימים קיבלתי את אחוזי הנכות שנקבעו לי על ידי רופאה של בית המשפט לפי דעתי אחוזי הנכות נמוכים מאד. אני בן 29 לפני שנתיים נפצעתי בתאונת דרכים בשתי רגלים שברים פתוחים ,נותחתי ורגלי היו בגבס כ 6 חודשים עברתי ועדיין עובר תהליך של פיזאוטרפיה וטיפול פסיכולוגי רגל שמאל יותר נפוחה מרגל ימין ב 1 ס"מ בהיקף, כף רגל שמאל לא עולה ויורדת כמו שצריך ,ישנן 11 צלקות של חתכי ניתוח והתאונה אני לא יכול לרוץ ,לא לקפוץ יורד מדרגות רגל רגל וכמובן כאבים תמידים. בדוח הסופי רושמת הרופאה שאני צריך להחליף מקצוע עקב התאונה שאני מוגבל מאד בתיפקוד בבית ובחוץ ושאני צולע ושאני משתמש במקל הליכה. מצד אחד לפי קריאת הדוח הסופי רואים שהיא מתחשבת ויודעת על כל הסבל הכאב והמיגבלות,ומצד שני היא רשמה לי 15% אחוזי נכות לצמיתות לרגלים ,5% ליד ימין שיש לי שם מגבלות תנועה(מובן שיש גם אחוזי נכות זמניים על תקופת השיקום).שנראים לי מאד נמוכים עקב המגבלות הכאב והסבל. 1.מהן האפשרויות שלי מה ממולץ לי לעשות ? 2.אם אני הולך לרופא באופן פרטי האם זה יכול לעזור? 3.כיצד מחשבים את רמת הפציעה וחומרתה ,הנזק מסביב והופכים אותו לאחוזיי נכות? 4.איך זה מתבטא מבחינה כספית? תודה מראש.

קביעת אחוזי נכות

1. אפשר לשלוח שאלות הבהרה למומחית. 2. יכול לעזור אך ורק בהכוונה וייעוץ רפואי, כהכנה לשאלות הבהרה. לא יעזור מעבר לכך, מאחר שלא ניתן להציג חוות דעת בפני מומחה מטעם ביהמ"ש, בוודאי שלא חוו"ד פרטית. 3. אחוזי הנכות נקבעים בד"כ בהתאמה לטבלת אחוזי הנכות של המוסד לביטוח לאומי. המומחה מתאים את מצבך הרפואי, ע"פ המסמכים הרפואיים ובדיקה פיזית, לשיעור הנכות הנקוב בטבלה. 4. פיצוי עבור כאב וסבל ("עגמת נפש") נפסק בהתאם לנכות שנקבעה ע"י המומחה. פיצוי עבור הפסד כושר השתכרות נקבע בהתאם לנכות התפקודית (שמשמעותה - מה ההשפעה התפקודית של הנכות הרפואית), כתלות בגיל, מקצוע, שכר ממוצע וכיו"ב. כל מקרה לגופו.

למעלה