אחוזי נכות על עין אחת

המתבלטת

New member
אחוזי נכות על עין אחת

שלום . ברצוני לשאול כמה אחוזי נכות נותנים על עין אחת שלא רואה מלבד אולי קצת אור. עם גלאוקומה. קטרט. פזילה. מועמדת להשתלת קרנית אבל כנראה שלא תהיה השתלה מאחר ולא נותנים הרבה סיכויים להצלחה והאם יש טעם להוציא אחוזי נכות האם זה עוזר במשהו הנחה וכד'. אני עובדת במשרה מלאה למרות הכאבים וחוסר הנוחות והקושי לתפקד מול מחשב בעין אחת.

יודע מה אחוזי הנכות אצל אגף השיקום -

30%. לגבי ביטוח לאומי, אשתדל לבדוק יותר מאוחר. מכל מקום, כמי שמסתובב עם עין אחת שיש לה שרידי ראיה, רואה אור בלבד, פזילה קשה וסינוור חזק כבר 25 שנים, לא ברור לי למה לא נוח לך לתפקד מול מחשב. דווקא מסך מחשב, שהוא דו מימדי ולא תלת מימדי, לא צריך להוות בעיה. רק בריאות!

nitsanal

New member
30% נכות גם מביטוח לאומי - לא מקנה שום זכות

גם אני רואה בעין אחת ובזמנו עברתי את התהליך הדי מתיש של קביעת אחוזי נכות בביטוח לאומי היות וחשבתי שאוכל לקבל איזשהו סיוע בלימודים / בתוכנת הקראה למחשב היות ואני קוראת המון מאמרים ומאוד קשה לי לשבת שעות מול המחשב. כאמור, גיליתי שאחוזי נכות כאלו לא מקנים שום זכות. ֿ אם תספרי מה בדיוק הקושי שלך בעבודה מול מחשב אולי אוכל לתת לך כמה טיפים מנסיוני (תוכנות הגדלה, אופציות נגישות, תוכנות הקראה). אצלי עיקר הקושי הוא התעייפות מהירה מאוד של העין ולכן התארכות פרק הזמן לקריאת טקסטים ארוכים כי אני עושה המון הפסקות והרבה פעמים קפיצה לא נכונה של העיניים בין השורות מה שגם כמובן מכרחי לחזור אחורה ומאט את הקריאה.

למעלה