אחוזי נכות

אחוזי נכות

שלום לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים והייתה לי פריקה של עצם הבריח בכתף, הפריקה נקראת ACJ טופלתי בפיזיותרפיה ועכשיו אני מתפקדת כרגיל. לא עברתי ניתוח להחזרת העצם למקום מכיוון שנאמר לי שאפשר לתפקד כרגיל ככה, אלא אם כן אני ספורטאית שמרימה משקולות כדרך קבע ואז תהיה לי רגישות באיזור. כרגע יש רק פגם אסתטי- בליטה נראית לעין, אבל גם אם הייתי עוברת ניתוח היה פגם אסתטי- צלקת. רציתי לדעת האם יש סיכוי לקבל אחוזי נכות על כזה דבר?

ישרXל

New member
ככלל זה לא נקרא נכות.. אבל יש לך

אבל זה תלוי בעו``ד שלך. אם את רוצה לתבוע בשביל פיצויים יש סיכוי יותר גדול שתוציאי. אבל בשביל הביטוח לאומי רוב הסיכויים שלא תצליחי. וגם אם תוציאי כמה אחוזים בודדים זה לא יתן לך שום משמעות אפקטיבית מלבד אולי תו נכה לרכב. שזה עוזר מאד במקומות חניה.. אבל זה כבר חשבון שלך אם שווה לך המאבק. עוד נקודה לעניין תביעת פיצויים. שמעתי שיש שופט בירושלים שתביעות פיצויים שמתבססות על נכות הוא מפיל הכל.. פשוט הוא נכה עם 70 אחוז על כסא גלגלים.. אז הוא לא מצדיק תביעות שהם גם בד``כ מנופחות..

Acct

New member
ייתכן.

ממליץ להיות בטיפול אורתופדי, לכל הפחות,ובתום שנה מהתאונה לשקול הגשת תביעה לבית המשפט. יתכן, כי יש לבעיה שלך, או תהיה בעתיד השלכה על התפקוד, בבחירת מקצוע והן בעבודה השוטפת, טיפול בילדים ועוד. כל אדם וגופו הוא. אם את כבר לא סובלת מהפגיעה, מומלץ בכל זאת לא להזניח את המשך הטיפולים. גם לעניין האסטתיקה יש משמעות, בייחוד אם את אשה, וגם העובדה שעדיין לא נשואה יכולה לתרום. אם זה קרה במסגרת הצבא - יש לכך משמעות. רצוי כבר עכשיו לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, אם עדיין לא עשית כן.

למעלה