אחוזי נכות

סנגי

New member
אחוזי נכות

שלום רציתי לשאול אם אפשר לקבל אחוזי נכות על הפיבר והאם זה מוכר בביטוח אובדן כושר עבודה בפוליסות לי אישית התפרצה המחלה לאחר צליפת שוט קשה כיום אני שבר כלי אני לא מקבל אובדן כושר עבודה מפוליסה פרטית חברות הביטוח מוציאות לי את הדם בטירטורים האם ביטוח לאומי מכיר במחלה רשמית? כמה עולה חווות דעת של דוקטור בוסקילה? תודה

לסנגי שלום../images/Emo42.gif

אם הבנתי נכון, עברת תאונת דרכים (צליפת שוט) שבעקבותיה הנך סובל מפיברומיאלגיה.אם כך, אין אפשרות בתביעות לחברות הביטוח להגיש חוו"ד. ביקור פרטי אצל בוסקילה עולה כ-950 ש"ח , קצת פחות עם אתה חבר עמותת אס"ף... מכיוון שאסור לו מבחינה חוקית לכתוב חוו"ד הוא יכול רק לכתוב אבחנה מפורטת, שיש פגיעה משמעותית בתיפקוד וכו... לגבי ביטוח לאומי- יש אנשים שקיבלו אחוזי נכות, לאחרונה בגלל עבודה קשה של העמותה להעלאת המודעות יש יותר פתיחות והכרות עם התסמונת. מקווה שעזרתי קצת...תרגיש טוב ואל תתן להם לייאש אותך!!! שירלי

לסנגי- משהו נוסף...

העתקתי לך משהו שסיוון מפורום ynet כתבה...אולי זה יעזור "אני רוצה לבשר לכם בשמחה רבה שנודע לי שהמוסד לביטוח לאומי פירסם הנחיות לרופאי הועדות הרפואיות בנוגע לCFS ופיברומיאלגיה. פרסום ההנחיות הוא תוצאה ישירה של לחץ שהופעל על המוסד מצד העמותה. לצערי עדיין אין בידי את ההנחיות ואני לא בדיוק יודעת עדיין מה זה אומר. אולם אני בהחלט רואה בעצם פרסום הנחיות מהסוג הזה השיג אדיר! אין לי ספק שהעובדה שבעמותה יש למעלה מ550 חברים רשומים עשתה את שלה והם לא יכלו להתעלם מאיתנו. אני רוצה להודות לפרופ' בוסקילה ולדר' פריד על עזרתם ותמיכתם הפעילה במאבקנו זה. ושוב זה הזמן להודות לכל הפעילות בעמותה ולקרוא לכם לקחת חלק פעיל בעשיה שלנו! תאמינו לי רגעים כאלה של סיפוק שווים הכל! שלכם סיון ".

inbar53

New member
תשלום אובדן כושר

הי אני מקבלת אובדן כושר עבודה אחרי שביקרתי אצל רופא תעסוקתי של מכבי. הגעתי עם מכתב של בוסקילה (ביקור פרטי) לרופאה תעסוקתית והיא קבעה כי עלי לעבוד חצי משרה + ללא נסיעות ארוכות וכו. הגשתי לעבודה את המכתב והם הגישו לביטוח המנהלים שלי. במשך שנתיים שילמו לי ללא בעיה ואחרי שנתיים ביקשו שאבדק על ידי ראומטוללוג מטעמם (פרפסור דן כספי מאיכילוב, ורופא תעסוקתי. אחרי שבדקו אישרו המשך תשלום אובדן כושר עבודה. לגבי תביעת נכות לביטוח הלאומי רצוי להגיע עם מכתב מהראומטולוג שאת מטופלת - חשוב שייציין כמה שיותר את הפגיעה במצבך. חוות דעת רפואית הממליצה על אחוזי נכות עולה בין 2000-6000 שקל. כדאי לך לברר בין החברים למי יש חוות דעת משפטית וכמה זה עולה. אצל בוסקילה יקר מאוד אך הוא מוכר מאוד. תנסי גם את הרופאים האחרים. שיהיה לך יום נפלא

למעלה