אחוזי נכות.

33 אבי

New member
אחוזי נכות.

נפגעתי בגב בתאונת דרכים . יום לפני התאונה ניגשתי לרופא והתלוננתי על כאבים בגב עם הקרנה לרגל. למחרת קרתה לי התאונה. סבלתי מכאבי גב וכעבור חצי שנה אושפזתי עם פריצות דיסק ורגל רדומה. רופא מטעם בית משפט קבע לי 10% נכות שלדעתו רק 5$ מתוכם מהתאונה. אני מרגישה כאבים עזים וההפרעה בתפקוד היא יומיומית.השאלה האם יש דרך לערער על קביעתו של הרופא ?(שעלתה לי כ6000 ש"ח) אני מרגישה כי אחוזי הנכות אמורים להיות גבוהים בהרבה לעומת מה שקבע הרופא . תודה.

אחוזי נכות

שלום רב, אם מדובר במומחה שביהמ"ש מינה, ולא מומחה מטעמך, הדרך לערער או לשנות מקביעתו של המומחה הרפואי מטעם ביהמ"ש, היא באמצעות שאלות הבהרה שעורך הדין שלך יפנה אליו, או חקירת המומחה הרפואי בביהמ"ש. לא ברור לי למה את שילמת על המומחה, האם זו הייתה תאונת עבודה? בברכה,

33 אבי

New member
תודה .והסבר

זו היתה תאונת עבודה. ליוויתי תלמידי הסעה והאוטובוס בלם ואני עפתי בתוך האוטובוס. האם יש הבדל לגבי התשלום למומחה? עורך הדין אכן ערך שאלות הבהרה. השאלה איך אפשר לערער בכל זאת? יש לי פגישה עם הועדה של הביטוח לאומי. תודה על המהירות.

הסבר נוסף

שלום שוב, אם מדובר בתאונת דרכים ותאונת עבודה, והנפגע בוחר לפנות ראשית לביהמ"ש, לפעמים ביהמ"ש נוטה להטיל את עלות המומחה על הנפגע, היות ובד"כ העלות מוטל על חברת הביטוח. אם מדובר בערעור על קביעת המומחה של ביהמ"ש, הדרכים שרשמתי אלו הם הדרכים. אם מדובר בקביעה של ועדה ראשונה של ביטוח לאומי, יש זכות ערעור לועדת ערר. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה