הסברים והמלצות נוספים\ות:
המלצה שלי של תזונה בריאה ומאוזנת לגבר ממוצע :
ירקות רזים - כמה שיות ובלי שום הגבלה - כורוב עגבניה מלפפון גזר דלעת סלק חצילים חסה מלפפון קישואים תרד, עלי ביבי, קייל , סלרי פטרוזיליה וכן הלאה . אני ממליץ לאכול לפחות קילוגרם אחד שלם מכל הירקות האלה ביום רצוי אפילו שנים שלושה קילוגרם. ( כל פעם שאתה מרגיש רעב אתה יכול לאכול ירקות כאלה בלי להתחשבן)
ירקות ופירות שמכילים הרבה קלוריות -פירות שמנים או שמכילים הרבה עמילן רצוי להגביל בגלל הקלוריות :
למשל : אבוקדו - בריא מאד אבל מכיל הרבה שומן, אני ממליץ לאכןל רבע-חצי ביום ולא יותר.
בננה - אחד שניים בשבוע.
תפוח אדמה \בטטה מתוקה- מכיל הרבה עמילן , להגביל לאחד או חצי ביום ולא יותר .
פירות מתוקים מאד כמו מנגו אפרסמון אחד שניים בשבוע.
פירות פחות מתוקים, תפוח, תפוזים, אגסים, כשלושה ביום .
מקור לחלבונים עם מעט שומן יחסית , מוצרי חלב רזה - גבינה רזה אני ממליץ לאכול רק גבינה לבנה ורק שלושה אחוז או פחות משלושה אחוז..
בשר - דג סלמון בורי שיש בהם הרב האומגה 3 - 30 -50 גרם ביום עוף הודו - לאכול כ 100 גרם ביום ( חזה בלי עור אפשר גם יותר מ 100 גרם) .
דגנים וקטניות : אורז מלא (רצוי בסמטי) - כ50 גרם ביום , עדשים שעועית אפונה כ100 -200 גרם ביום.
ביצה - לאכול אחת ביום .
אגוזים ושקדים - מומלצים בעיקר: אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי דלעת , פיסטוק חלבי, ללא מלח - לא יותר מ 50 גרם אבל כל יום.
רצוי להמנע ככל האפשר מסוכר ( כולל דבש מולסה, ריבה ומתוקים), משמן (כל השמנים , כולל טחינה מרגרניה חמאה מיונז...), וממלח (כל סוגי המלח), מלחם (במיוחד לבן וומוצרי מאפה עוגות מקמח לבן), ומאוכל מעובד. מאלכהול, ממשקאות ממותקים. (כל אלה חוץ מזה שהם משמינים, וסותמים את העורקים, הם גם גורמים לביזבוז של מינרלים ויטמינים )
אם תאכל את כל זה אתה מקבל את כל מה שאתה צריך מבחינה תזונתית ובצורה מאוזנת והכי בריאה שיש.
רצוי לא לאכול סמוך לפני פעילות גופנית בגלל שזה גורם להרגשת מלאות וכבדות ומפריע לאימון אבל זה לא קריטי בכלל.
פילטיס ויוגה רצוי על קיבה ריקה ורצוי גם להתרוקן אבל לא קריטי.