אחוז הביטחון

אחוז הביטחון

אחרי שקיפות עורפית של 1.6 מ"מ +בדיקת דם יום שלאחרי תקינה, סקירת מערכות מוקדמת שהכל נמצא תקין עוד לא עשיתי חלבון עוברי אבל התוצאה שלו לא כל כך משנה עבורי(מבחינת המי שפיר) כי הוא לא מדד ממש אמין לפי הבנתי. לפי הרפואה היום בהנחה שחלבון עוברי תקין כמה אחוזים מגלים תסמונת דאוןלפי כל הבדיקות ביחד? האם קרה שלאור כל הבדיקות הללו הכל היה תקין ונולד תינוק עם המחלה? (אני יודעת שהיו מקרים של חלבון עוברי תקין והכל לא היה תקין) האם העובדה שאין עבר במשפחה משנה?או שהיא רק משנה שיש עבר! האם הנתונים של ההפלות כתוצאה ממי שפיר מעודכנים נכון להיום? האם זה נכון שההפלה כתוצאה מהבדיקה היא כאשר העובר חלש או לא בסדר מלכתחילה? אני יודעת שאלו הרבה שאלות אני כרגע בשבוע 17 ויש לי את שאלת השאלות האם לעשות מי שפיר!!!
 
תסמונת דאון

אחוז הגילוי של שקיפות ערפית = בדיקת הדם כ 85-87% (ז"א שלכ14% מהעוברים עם תסמונת דאון יהיו תשובות האומרות שהסיכון לתסמונת דאון נמוך ואין צורך לבצע דיקור מי שפיר).בסקירת מערכות ישנם ממצאים רק לכ 60% מהעוברים עם תסמונת דאון וליתר 40% לא יהיו סימנים באולטראסאונד. לפיכך, ברור שנולדו ילדים עם תסמונת דאון גם לנשים שהבדיקות הללו הראו על סיכון נמוך. נתוני ההפלות מעודכנים להיום, ואין קשר לעובר חלש או לא בסדר מלכתחילה, אלא הכוונה להפלה של עובר בריא כתוצאה מהבדיקה עצמה. לשאלה האחרונה אין לי תשובה. את צריכה לעשות את השיקולים שלך לבד ולהחליט.
 
אז עם משכללים הכל ביחד

את כל הבדיקות כלומר שקיפות+סקירה+חלבון עוברי כמה אחוז בטחון זה נותן? שאלה נוספת לגבי מי שפיר האם זה נכון שככול שהגיל יותר צעיר ככה הסיכוי להפלה ממי שפיר הוא נמוך יותר? האם במידה ויש איזה שהוא סיבוך כתוצאה מהבדיקה ניתן לטפל ולעזור (אם האישה מגיעה למיון) או שברגע שיש זיהום זה הסוף להריון.
 
שיקלול

אין שיקלול של הכל ביחד. באופן כללי אולי מגיעים לכ 90% רגישות אך אין באמת סטטיסטיקה משלבת את הכל ביחד למספר יחיד. אין הבדל בסיכון אם מבצעים את הבדיקה בשבוע 16+ או 19+, ומעל שבוע 16 הסיכון זהה. בדר"כ זהום מי השפיר מסתיים בהפלה. אם יש סיבוך אחר כמו ירידת מיים - לעיתים לאחר טיפול ההריון ממשיך ללא בעיה.
 
למעלה