אחורים לשעור בביה"ס

jack1963

New member
אחורים לשעור בביה"ס

שלום עינת! ביתי נוהגת לאחר לעיתים קרובות לשעורים בביה":ס(בחזרה מההפסקות),איך אפשר לחנך אותה להמנע מהרגל זה שמאד מרגיז את המורים וחבל...

שאלות שיעזרו לי לענות לך

שלום לך ז'ק, באיזו כיתה בתך? האם האיחורים חדשים, או מאפיינים אותה? האם הילדה בדרך כלל אחראית? האם למקומות אחרים כמו לחוגים היא גם מאחרת? איך המידע הזה(של האיחורים לשיעורים) היגיע אליכם? איך הגבתם? עינת גבע, מכון אדלר.

jack1963

New member
הבהרות בנוגע לאיחורים

שלום סופר נני ביתי בכיתה ח',בדרך כלל אחראית אך קצת מעופפת. היא מאחרת לפעילויות רבות אבל בחטיבה מקפידיפ על כך. באסיפת הורים הגבנו בכעס והבטחות לעונשים שיבואו במידה והתופעה תימשך מה לעשות?

כיוון מחשבה ועוד שאלות ...

שלום רב שובך, התנהגות היא שפה. ילדים מדברים ומתקשרים איתנו באמצעות ההתנהגות. אני שואלת את עצמי ואותך מה הילדה אומרת בהתנהגותה? נדמה לי שהילדה מנסה להעביר מסר (באופן לא מודע) אני אבחר, אני אחליט ואני אקבע את התנהלותי. הילדה מביעה את הצורך שלה לשלוט על חייה, ומוחא על ניסיונות אחרים (מורים והורים) לכפות עליה סדר יום, עשייה וכו', בבחינת "אתם לא תחליטו עלי". האם כיוון החשיבה שאני מציגה מדבר להגיון שלך? האם אתם חווים את הצורך בשליטה גם במקומות אחרים בחיי יום יום בבית? האם יש לילדה תחומי אחריות בבית? האם היא "אדון" לעצמה? מתעוררת לבד בבוקר? מתארגנת בזמן? מארגנת את הילקוט וכו' בעצמה? או יש מישהו שמזכיר לה את מטלותיה וחובותיה? תשובות לשאלות אלה יעזרו לי לתת לך הדרכה מותאמת. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה