אחותי באה לארץ סוף סוף

justme007

New member
אחותי באה לארץ סוף סוף

לא יוצא לי כמעט לבוא לפורום כי אני רוב הזמן בחו"ל וגם אבא בנוסף לאמא היה חולה השבוע, אז שניהם ביחד לקחו לי את כל הזמן שזה מאוד קשה. אחותי שגרה בארה"ב מגיעה לארץ אחרי ש-12 שנה היא לא הייתה פה. אמרתי לה שהיא חייבת לבוא לארץ כל עוד שאמא מכירה. אבא מפחד שהיא תבוא ותראה את אמא ככה ושהיא תברח, נראה לי בגלל זה אבא היה חולה השבוע, כי הוא מתרגש מאוד וגם מאוד מפחד ומתבייש מהבת שלו שככה תראה את אמא. הכנתי את אחותי שלא תהיי מופתעת, אבל רוב הזמן הזה אף אחד מהמשפחה לא רצה להדאיג אותה אז לא סיפרו לה את כל הפרטים. היא לא יודעת מה מצפה לה, ואני מפחדת שהיא לא תעבור איזה התמוטטות עצבים או משהו כי היא מאוד רגישה. יש למישהו הצעות? או מישהו עבר מקרה דומה? - איך מתנהגים עם אחותי? כי אנחנו כבר רגילים לאמא, אבל היא לא, היא חושבת שאמא "שוכחת", אבל לא מבינה שאמא רזתה ושאמא היא בעצם ילדה קטנה ומפוחדת. יש לי שבוע וחצי לפני שהיא באה וכל עצה תתקבל בברכה

הההמממ.... האין החיים שלך מסובכים

מספיק מבלי שתטריחי את עצמך בשאלות שהיא צריכה לשאול את עצמה? היא יודעת שאמא חולה ובחרה שלא להגיע. בשום מקרה, ודאי, היא לא מצפה שאחרי 12 שנה כל האנשים שהיא הכירה ישארו אותו הדבר, לא? מעבר לזה, האם לא סיפרת לה כל הזמן את האמת? למה? הרבה יותר קל פשוט לחוות דרכך את המחלה מראשיתה ועד עכשיו. תנסי לומר לה, בעדינות, שהמצב של אמא מורכב, מה עוד את יכולה להגיד לה?

justme007

New member
היא לא בחרה שלא להגיע

פשוט לא יצא לה, כי היה לה בעיה עם הויזה וגם יש לה שם ילדים אז זה לא קל. ברור שסיפרתי לה את האמת, אבל יש לי אחים שאפילו שהם חיים פה בארץ 2 רחובות מאמא לא ממש טורחים ללמוד את המחלה - הייתי צריכה לנער אותם כדי שיבואו לפה. אחותי פשוט עדינת נפש, אני מפחדת שהיא תקבל את זה קשה

ענתי44

New member
ג'סטמי סליחה שאני מגיבה באיחור

אבל, אני מבינה לליבך. ותמיד יש לי את הדקירה באמצע הלב כשאני רואה את הפנים המיוסרות של מי שלא ראה את אמא שלי הרבה זמן וחוטף אגרוף כאב בבטן. את עשית את הדבר הנכון, כשסיפרת לה ותיארת בפניה את מה שקורה וגם את זה שהזמנת את אחותך לראות את אמא. יש דברים שאי אפשר למנוע מהזולת גם אם מאוד רוצים. לא תוכלי למנוע בפניה את הכאב. המשבר והבכי. אבל תוכלי להיות שם בשבילה. גם לתווך בינה ובין אמא, להחליק עיניינים, גם לאמא אם לא תכיר אותה וגם לאחותך למקרה שלמשל תתעמת עם אמא לגבי פרטים לא נכונים למשל תתעקש שהיום לא יום שישי. וגם אחרי המפגש עם אמא, תהיי שם, תחבקי אותה ותעודדי, תדברי איתה על רגשותיה פשוט תהיי שם עבורה ועבור אמא

justme007

New member
אני שמחה שהיא באה עכשיו

כי אמא עדיין מזהה אותנו ואולי זה ההזדמנות האחרונה שתהיי לאחותי להיות עם אמא בזמן איכותי לפני שהיא תכנס עמוק לתוך המחלה ולא תהיי איתנו. אני יודעת שזה משהו נורא לומר, אבל זאת המציאות, קשה עד כמה שתהיי, עדיף עכשיו מאשר לבוא שאמא תשאל אותה מי היא. אני רק מקווה שאמא תזהה אותה, כי בראש היא זוכרת אותה אחרת, אנשים משתנים ב12 שנים. אני רק מקווה שהאמרה שאמא תמיד מזהה את ילדיה תעבוד, אחרת גם אני לא יעמוד בזה. מקווה ענתי שאמא שלך מרגישה יותר טוב.

למעלה