אחותי המתעללת

• פותח הנושא 1ג2
  • פורסם בתאריך

1ג2

New member
אחותי המתעללת

יש לי אחות הגדולה ממני במספר קטן של שנים. לאורך כל החיים היא התעללה בי מילולית במיוחד. חשבתי שהיום לאחר כל כך הרבה שנים כ-30 שנה היא השתנתה. אך התאכזבתי לגלות שהיא נשארה כפי שהייתה. ניתקתי איתה את הקשר איתה, ואין לי כל כך הרבה אלטרנטיבות לחברה. מבקשת עצה

אחות כחברה לעומת אחות שמתעללת...

ברוכה הבאה לפורום
האמת שלפי מה שקראתי בהודעתך, זה מעולה שניתקתם את הקשר, כי נשמע שהיא פגעה בך ברמות שקשה לתאר אפילו. כתבת שאין לך אלטרנטיבות לחברה- מה לגבי קולגות לעבודה? מה לגבי להכיר אנשים דרך האינטרנט, לבוא למפגשים ולהצטרף לקליקה מסוימת? אפשר גם להכיר בכל מקום חברים. מדוע אחותך למרות יחסה היוותה עדיין חברה עבורך? שאלה שחשוב שתשאלי את עצמך.

1ג2

New member
אחותי המתעללת מילולית

כשאחותי התבגרה היא היתה לפעמים נחמדה. היא זאת שביקשה שנהיה בקשר אחרי שהתנתקנו למשך כ-10 שנים בעקבות פגיעתה בי. נוח שיש אחות ויש לאן ללכת לבקר מהמשפחה, לכן המשכתי את הקשר. לאחרונה היא שוב פגעה בי ועם כל הכאב ניתקתי את הקשר. ילדתי בגיל הבנות שלה, ולהן יש איזשהו קשר. אני מחפשת חברה חמימה ועוד תגובות לצורך הזדהות עם הכאב הזה. תודה מראש

.....

פגיעה מילולית היא בדיוק כמו פגיעה פיזית... תגידי,יצא לך פעם לדבר איתה
כאילו להגיד לה שההתנהגות שלה לא מקובלת,שהיא פוגעת בך,וכו.... אני מציעה שתנסי לפתוח איתה את הנושא הזה-ותראי,אולי יש לה גם משהו שיושב על הלב והיא רוצה להגיד לך אותו הרבה זמן. ואולי בדרך זו גם תגלי מאיפה באה ההתיחסות וההתעללות המגעילה הזו. בהצלחה
וברוכה הבאה
כאן כולם חברים ואחים של כולם

1ג2

New member
אחותי המתעללת

כך היא התייחסה אליי עוד מהילדות. הוריי לא אהבו אותי כי ציפו שיוולד להם בן אחרי הבת - אחותי שנולדה. לצערם נולדתי כבת שנייה וזוהי היתה אכזבה לדברי אימי. התייחסו אליי רע ואחותי אימצה את היחס הזה ולכן התעללה בי בעיקר מילולית. חשבתי שהיום אחרי שהתבגרה תשתנה, אך גיליתי בצורה כואבת שהיא נשארה אותה אחת

אם את מסוגלת לנתק איתה קשרים

כנראה שזה הפתרון הטוב ביותר עבורך, בעיקר אם אחותך לא משתנה ולא מבינה כמה היא פוגעת בך. אם את רוצה להשאר איתה בקשר וכן לנסות לפתור את הבעיה הזאת כדאי שתשבו לדבר, אולי עם אדם שלישי שיוכל לתת פרספקטיבה מבחוץ, אובייקטיבית.

אם זה עד כדי כך אני מציעה ש..

הפיתרון ההכי טוב זה להתנתק מהם... תבני לך חיים משלך =] אגב,בת כמה את?

1ג2

New member
תגובה

היום אני לא צעירה, מעל גיל 40. יש לי 3 ילדים ובעל. התנתקתי מאימי. עם אבי יש לי קשר טוב כי הוא השתנה. לפעמים המחשבות על העבר מכאיבות וגם על ההווה.

1ג2

New member
המשך

אכן, התנתקתי. מה עושים עם כל כל הרבה כאבים מכל מה שקרה?

אין הרבה מה לעשות...../images/Emo4.gif

רק להמשיך בחיים... מאחלת לך המון בהצלחה ואת מוזמנת תמיד להישאר ולספר לנו מידי פעם מה קורה,לפתוח דיונים וכו'...

למעלה