רוב המחוננים אינם גאונים
הכינוי "מחונן" דבק בילדים שמראים כישורים גבוהים לגילם. זה בהחלט יכול להשתנות עם השנים. יש ילדים שבגיל 6 מראים כישורים של ילדים בני 9 ואז הם נחשבים מחוננים אבל עד גיל 15 הם מראים כישורים של בני 16 בלבד ואז הם "סתם" מעל הממוצע אבל כבר בהכרח בצורה מרשימה במיוחד. מחוננים כמו גם ילדים אחרים יכולים לראות הצלחה בתחומים מסויימים ופחות באחרים. זה יכול לנבוע מסיבות שונות, הכל מעניין ומוטיבציה לנושא אבל גם כישור ונטיה לתחום. התווית "מחונן" לא אומרת על ילד בעצם שום דבר מיוחד כי היא מוגדרת סטטיסטית, כל מטרתה זה לנסות למצות מהילדים הללו את כישוריהם בצורה מתאימה יותר. אם רוב הילדים יש שיעור מסויים שבו הם טובים יותר, באחר הם טובים פחות, וביתר הם כמו רוב הכיתה, אצל מחוננים הם ברוב (אם כי לא בהכרח כל) התחומים הם טובים יותר, ולכן גוברים השיקולים הלימודיים על פני שיקולים אחרים (כמו חברתיים) ומנסים למצוא להם מסגרת מתאימה יותר (כיתה מיוחדת למחוננים, או מקפיצים כתה, או השלמות בקורסים אחרי הצהריים). הרי אם הילד ישתעמם בכל השיעורים הוא במקום למצות את הלימודים טוב יותר בגין כישוריו הוא יתחיל לזלזל או להשתעמם ודווקא להפסיד מחווית הלימוד. אני מרגיש שאת חשה קנאה באחותך. אני חושב שעליך דווקא לפרגן לה ולעודד אותה. את לא בתחרות איתה. יכולות לימודיות זה דבר חשוב בחיים, אבל זה לא הדבר היחיד. אני משוכנע שיש תחומים אחרים שאת יכולה להרגיש שאת ממצאת עצמך היטב, למשל, ספורט, אומנות כלשהי (ציור, פיסול), יכולות הנהגה (הדרכה בצופים) וכו. אם את מכירה את החומר שהיא מתקשה בו אולי תעזרי לה קצת ? ככה זה אחים כל פעם מישהו עוזר לאחר.