אחותי,יהיה בסדר..

אחותי,יהיה בסדר..

אני יודעת שהוא לבד כבר המון שנים, יודעת שזה קשה, יודעת שזה מרגיש מאוד "בודד"..אני יודעת הכל, תאמינו לי,אבל זה אבא שלי לעזאזל! ושאחותי הקטנה רצה אליי,שעל פניה לא מפסיקות לזלוג הדמעות, שהיא באה אליי ומביטה בי בעיניי עגל,מספרת לי שלאבא יש "מישהי", שאבא שיקר לה, ולמה היא מספרת לו הכל והוא מסתיר,ולמה למה למה!ואני...עדיין בהלם,מנסה לעכל את הבשורה ובאותו הזמן להיראות רגועה ונינוחה,לנסות ולהסביר לה שזה הכל לטובה,שאבא שלנו לבד כבר המון שנים..שזה בעצם דבר טוב! אבל אבא עדיין נשוי..וזה הופך הכל ל"רומן מכוער" והעלילה מסתבכת לי בראש. ולמה אני כ"כ מסתבכת?הרי המצב פה פשוט וכולם מנסים לסבך פה הכל! כל אחד במצבו היה מנהל רומן- איך אפשר לחיות עם החולת נפש הזאת?! כשהיא לא בבית החולים עם כל המשוגעים של העולם אז היא בבית,יושבת, מעשנת וישנה..זו המהות היחידה של חייה.. פלא שהוא מתעב אותה?? פלא שאף אחת משלושת בנותיה לא מסוגלות לשאת את המחשבה שאותו דם זורם בעורקינו..?? ומה חשבת "אמא"??מה חשבת?? שבאמת תצליחי להפוך אותו לאומלל?באמת חשבת שכולם הם חסרי אופי כמוך?עלובים ומרושעים?? אני מביטה בך ולא מסוגלת להאמין מהיכן שאבת את כל הרשעות הזו..מפחדת שיום אחד אהפןך כמוך..מפחדת פחד מוות! ומה עושים עכשיו??..מה עושים..?אני שונאת לרחם על עצמי,שונאת זאת אפילו יותר מאשר את המצב הקיים!אבל קשה לי קצת..קשה לי להביט באבא שלי..

וואו איזה סיפור

איזה סיפור עצוב,אני חושבת שנורא קשה לילד לדעת שאבא מנהל קשר בזמן שהוא נשוי. יחד עם זאת אני מרגישה שיש לכם כעס עצום על אמא ועל כך שהיא חולה . אמא חולה וסובלת מאד ולך קשה להבין זאת ואולי לרחם.אני בהחלט מבינה את הכעס ,כל ילד רוצה משפחה בריאה ומאושרת אבל מכאן ועד אשמה כל כך כבדה יש מרחק רב. אולי כשתגדלו תבינו יותר,אני מצטערת לשמוע על הסבל שאתם עוברים בבית הקשה הזה,אבל ברור לי שגם אביכם לא מקל עליכם.....וגם לו יש חלק בהתנהלות הדברים.

הבהרה קטנה

תודה על התמיכה ,אבל הייתי חייבת להבהיר משהו-לאבא שלי אין שום קשר לקושי שלנו- ההיפך! אין אבא מקסים ממנו בכל העולם הזה.. אנחנו אוהבות אותו מאוד,תלויות בו ומעריצות אותו! אם לא אבא שלי,אין לי מושג איך היינו מחזיקות מעמד..

את כתבת שהוא שיקר לאחותך

מסתיר ומנהל קשר נוסף. אחותך פגועה ממנו ומרגישה את הכאב,אולי אחותך רואה את התמונה קצת שונה ממך? אולי היא מזדהה עם האמא החולה? אם אביך נשאר במערכת ולקח אחריות על המשפחה כולה ,הוא צריך לדאוג לבריאותכם הנפשית גם,וכאן אני מכוונת את חלקו באושרכם.

סיפור של מבוגרים

כך אני מתרשמת. אני מבינה שגם אחותך עברה את גיל 18. ומותר להסביר לה שכל אדם חי את חייו הוא , מתוך נסיון לא לפגוע ביקיריו. ולעתים זה לא ממש מצליח. במיוחד אם ליקירים אלה יש צפיות מוגזמות . למשל שההורה יתקרב לדרגת קדושה זו או אחרת. מאד כואב לחיות עם אדם הלוקה בנפשו. לעתים זה משאיר את בן הזוג בודד (כמו שאת הקפדת לתאר)וצריך חיזוק. ואהבה . ולא רק מבנותיו. אז פשוט תשדלי את אחותך להתחשב באבא - כמו שהיא מצפה שהוא יתחשב בה.

*יערית

New member
אבא שיקר..

אבא אומלל אבא לבד כבר שנים אמא לא אמא פחד לידמות לה שלושתכן לא מבינות איך הדם שלה עובר בעורקיכן מה הפלא שמתאב אותה... ולעומת זאת אחותך פגועה מהשקר שלו..ואת כ"כ מבינה את הרצון שלו לאהבה ולאחיזה באושר מאשר המציאות המטורפת אל מול עיניו.. אולי להתגרש כרגע זה לא רעיון כ"כ טוב כי אמך חולה, אולי הוא חושב עליכן יותר מידיי...ואת עיניני האהבה הוא משאיר מחוץ לתחום שלכן..חיי חיים כפולים ואני בטוחה שזה קשה לו כפי שקשה לכן הידיעה. זה לא רומן מכוער אן זאת מציאות חייכן וחייו, זוהי גאולה. ותחשבי על כך....חיזקו ואימצו

למעלה