אחותי כמעט עשתה לי התקף

אחותי כמעט עשתה לי התקף ../images/Emo23.gif

הגברת הצעירה הייתה היום בטיפול אסטתי בעיר אחרת אליו היא נוסעת באוטובוס בדרך כלל וגם חוזרת. היות שהיא הייתה אמורה כבר לסיים את הטיפול לפני שעה ועדיין לא התקשרה להודיע שהיא בדרך, אבא התקשר אליה והיא לא ענתה. הוא שאל אותי עד איזה שעות הם עובדים שם, ואני התקשרתי למכון לשאול ונאמר לי שהיא עזבה את המקום לפני כמעט שעה. התקשרנו אליה שוב ושוב והיא לא ענתה, לי כבר רצו בראש סרטים שקרה לה משהו בדרך לתחנת האוטובוס ואני לא אפרט אילו סרטים בדיוק, בזמן שאבא שלי העלה את האפשרות שגנבו לה את התיק, ואמר שבמקרה כזה הוא מניח שהיא תלך לדודה שלנו שגרה קרוב למקום ההוא, בעוד אני הנחתי שהיא תחזור למכון ותתקשר משם. בכל מקרה, אחרי עוד כמה נסיונות היא ענתה לפלאפון, הסבירה שהלכה להסתובב קצת בחנויות ולא שמעה את הצלצול של הפלאפון, ואמרה שהיא מייד הולכת לאוטובוס. נראה לי שהיא לא הבינה עד כמה דאגנו לה ושהיא הייתה צריכה להתחשב בשעה המאוחרת יחסית ולפחות להודיע לנו שהיא מסתובבת ותחזור מאוחר יותר. דיברתי איתה בפלאפון עד שהיא עלתה למונית שירות. עד כדי כך דאגתי לה. מה עושים איתה? אולי זה פולני מצידי, אבל אני כל כך דואגת לה בפעמים שהיא מסתובבת לבד. היו פעמים שהייתי מסיעה אותה לטיפולים האלו, אבל זה די מיותר כי היא ילדה גדולה ויודעת לנסוע לבד, אפילו שלפעמים מפשלת כמו היום...

gilad269

New member
נכון

שהיא היתה צריכה להתקשר,אבל זה קורה בעיקר במשפחות פולניות.הדאגה הזו שמכניסה אותך ללחץ.שעה שכבר היתה צריכה להיות בבית,ולא עונה לפלפון. מה שאפשר לעשות זה לסמוך עליה,לדאוג שלא תהיה לבד,ולדבר איתה ולבקש שתרים טלפון ותגיד הכל בסדר.

אבל אם היא לא עשתה את זה הפעם

מי ערב לכך שהיא תדע לעשות את זה בפעם הבאה? והארוע הזה הזכיר לי עד כמה אני דואגת לה ומפחדת שיקרה לה משהו רע. זה לא לעניין לשמור עליה כמו על ילדה בת 3, אבל לפעמים היא עושה לי חשק לעשות את זה.

gilad269

New member
אולי

היא לא מודעת עד כמה הענין הזה חשוב לכם.אני חושב שאחרי שיחה משפחתית,היא לא תעשה את זה פעם הבאה.

אני גם מאוד דאגנית לאחרים

ופעם אמרו לי שזו הבעעיה שלי ולא הבעיה של אלו ששוכחים להתקשר ולא מודיעים שהם מתעכבים ומאחרים. אז אני אומרת לכל מי שמכיר אותי שאני מבקשת שאם מאחרים או מתעכבים או מחליטים לשנות תוכניות להודיע לי כי אחרת זה מפחיד אותי וגורם לי לדאגה. עד היום זה עבד . מקווה שאחרי שיחה עם אחותך- זה יצליח גם לכן.

מוווותק ../images/Emo24.gif

מפולניה לפולניה
, ובתור אחות קטנה בעצמי, ממליצה לך מצד אחד כן לדאוג לה כאחות גדולה, כמו שצריך אבל מצד שני- לדעת להרפות. לא יודעת בת כמה היא, אבל בטוחה שאם היא נוסעת באוטובוסים לבד היא יודעת להסתדר בעצמה, ותני לה את הזכות להסתדר לבד. אני חושבת שאת צריכה להציע להורייך שישוחחו איתה על הסכנות שבדבר, ושיסכמו איתה בלי כעס אלא מתוך הבנה הדדית שפעם הבאה מתקשרים להודיע שמתעכבים. ובלי קשר, צריכה לדבר איתך, תוכלי להתקשר אליי

היא לא קטנה

היא כמעט בת 22, אבל היא לא ילדה רגילה, אפילו שהיא עצמאית ואחראית.

למעלה