אחותי

rain song

New member
אחותי

זה התחיל לאט. בחודשים הראושנים לא שמנו לב שהיא יורדת במשקל, אך בחודשיים האחרונים היא עשתה צניחה כל כך משמעותית, שזה נהיה מפחיד. כל ארוחה איתה נהיתה גיהנום. היא לא מוכנה לגעת בדבר מעבר לסלט [והסלט שלה מכיל רק מלפפונים], וכשהיא אוכלת ביס ממשהו אחר בקושי, זה רק אחרי צרחות אימה מאמא שלי. אחותי בת 14, גיל קריטי לכל הדעות כשזה נוגע לצמיחה. אמא שלי לקחה אותה למרפאה להפרעות אכילה, אך דווקא מאז שהן ביקרו שם [לפני שבועיים], המצב בבית החמירף ואחותי מתעקשת עכשיו להמשיך להיעלם. אין יום בלי ריבים נוראיים ביניהן, שלא לדבר על זה שאני לא מסוגלת לשבת ליידן כשהן אוכלות. אחותי כל הזמן טוענת שאין בעיה ושאמא שלי משוגעת [למען האמת הצרחות של אמא שלי התחילו להפחיד אפילו אותי], אך באותה המידה נראה שאם אמא שלי לא צועקת ככה, אחותי לא אוכלת כלל. ההורים שלי גרושים [הגירושים לא היו טראומתיים כלל למשפחה], ואמא שלי, שסופסוף התחילה לצאת עם גברים שוב, דיברה איתי לפני כמה ימים וסיפרה לי שהיא ניתקה קשר עם איזה בחור שיצאה איתו כי אין לה כוחות נפשיים לזה והיא רוצה להשקיע את כולה באחותי. קשה לי לשמוע את זה, כי כשאני הייתי בת 14 גם אני הייתי בדיכאון רציני והיא עצרה את חייה בשבילי. ועכשיו, כשהיא סופסוף חזרה לחיות, אני מפחדת שהיא תצטרך לעבור הכל שוב. אני בחופשת בגרות היום, התעוררתי לצרחות של אמא שלי על אחותי. אני לא רוצה לצאת מהחדר, אני לא רוצה להיות איתן, ואני כל כך דואגת להן.

אווי....כנסי..

אני מצטערת בשבילך.... נ.ב אני עושה על הפרעות אכילה עבודה-אני יכולה לשים את הסיפור שלך? אבל רק אם את רוצה!

rolan

New member
אחות יקרה../images/Emo20.gif

קראתי והתרגשתי עד דמעות זה כאילו הבת שלי (האחות הגדולה של אושר) שכותבת... כל כך מזכיר את מה שקרה אצלנו...
אני מציעה לך לעשות כמוה (כמו שעשתה בתי) - דברי עם אחותך שכנעי אותה לשמוע בקול אמא ולהיעזר במרפאה להפרעות אכילה. אצלנו זה עזר מאוד... בהצלחה

oehhe

New member
שירת הגשם

לפי כל הסימנים, אחותך אכן חולה, אינני יודע כמה את יודעת על המחלה הארורה הזאת (אפשר לקרוא הרבה ברשת), אבל זה עסק רציני ביותר, השלכות חמורות על איכות חייה (בעתיד הקרוב כמו גם ברחוק) על אורח ועל אורך חייה. אהבה סימפטיה והמון אורך רוח חייבות להשתלב בריפוי, למעשה הן הריפוי עצמו. אסור להקל ראש, צריך מיד לדאוג שאמא וגם אבא יבינו במה מדובר, לגרור אותם לקרוא חומר ולהוועץ במומחים. צריך כאן לירות בכל התותחים הכבדים ומיד, מדובר בדיני נפשות. oehhe לא, אני לא אנורקטי, אני סתם קצת רזה מדי.

אני יכולה לשלוח לך על המחלה...

ואני שוב שואלת אם אני יכולה לשים בעבודה שלי את מה שכתבת?

rain song

New member
שלחתי להם הרבה חומר בנושא

ול המשפחה, אפילו סבא וסבתא, נתרמו לעזרתה.

אופירA

New member
מנהל
קשה לשמוע בקול אמא

קשה לשמוע בקול אמא שהגישה שלה היא צרחות אימים. לאמא שמדברת כמו בן אדם ומשדרת אהבה ואיכפתיות יותר קל לשמוע. אני לא מכירה את אמא שלכן, אבל ההיגיון אומר שאמא שצורחת על הילדה שלה שהיא לא אוכלת, זו לא אמא שעד היום כיבדה את הילדה שלה ולא השתמשה בצרחות כשיטה להשיג דברים. זו אמא שכבר רגילה לצעקות ולאלימות מילולית כשיטה, וכעת - כשצריך להדגיש דברים - אי אפשר להסתפק בצעקות, וצריך לצרוח ולהשתולל. אני, במקום הילדה שלה, הייתי רק מתעקשת עוד יותר. באלימות משיגים רק קור פנימי יותר חזק. ובצורה כזו אי אפשר לאכול. האמת שבקושי אפשר לחיות. אבל אם אמא שלי היתה משנה את הגישה, הלב שלי היה נפתח, והייתי מסוגלת להתחיל לשמוע. אמא שלי לא השתנתה עד היום. היא בת 79, אני בת 42. אני את הבריאות שלי השגתי בכוחות עצמי (בעבודה קשה, בחומר ובלבנים). עם אמא אין לי אפשרות להיות בשום צורה של קשר. אני לא יכולה לשמוע אותה גם כשהיא לוחשת. מה היא הרוויחה בהתנהגות שלה? רולן, אני מדגישה את הנושא הזה כל הזמן, כי הפרעות אכילה מתפתחות ברוב המקרים ממערכת יחסים בעייתית בין הורים לילדה. את יודעת שאני לא באה לפגוע בהורים שאצלם זה לא ככה, ומודעת לכך שיש הורים מקסימים. אבל מי שייכנס לפורום הפרעות אכילה, יראה שאני לא מדברת מתוך המקרה הפרטי שלי...

rain song

New member
אני מבינה את מה שאת טוענת

אבל אמא שלי היא ללא ספק האדם הכי מדהים ורגוע שאני מכירה התקופה הזו קשה לכולנו, וכך היא בחרה להתמודד. [למרות שהיא הודיעה לי היום שהיא מתחילה לרסן את עצמה כי הוא רואה שזה לא עובד] אני מצטערת שהיא הצטיירה כאדם אלים, אבל אם כבר היא הדבר הכי רחוק מזה. בעיות עם הורים יש בכל משפחה, השאלה היא אם אפשר להאשים את כל החיים שלנו בקשר איתם?

rolan

New member
צר לי אופירה

שזאת החוויה שלך, באמת קשה וטוב שהצלחת להתגבר עליה ועל האחרות. אני חושבת שאת מסיקה מסקנות ולאו דווקא נכונות. דווקא ההגיון שלי אומר, שאמא שצורחת על ילדתה שתאכל, היא אמא בהיסטריה ובפחד. אין זה אומר שזו גישתה, התנהגות כזו בהחלט משדרת מצוקה עמוקה. רק מנסיוני אוכל לספר... כשחלתה בתי עברנו כאן ימים של גיהנום - מחד אני מנסה לגרום לה בכל מיני דרכים, לאכול, ומאידך אני זועקת וקוראת לעזרה כדי להציל את בתי, הרגשתי כאילו היא נעלמת לי ואאבד אותה. היו כאן בבית הרבה צרחות, בעיקר שלה (האמת), היה קשה מאוד והבית היה כמרקחה. לדעתי היה טוב אם האמא היתה נכנסת לכאן והיינו נותנים לה קצת עצות ורעיונות לפעולה.

rain song

New member
הבעיה היא,

שהיא מסרת להקשיב. לא רק לי, אלא לכל אדם שמדבר איתה. אני מקווה שאני משפיעה עליה אפילו קצת..

rolan

New member
דיבורים דיבורים

כל הזמן לדבר, לא לוותר. כדאי גם להכניס אותה לפורום הפרעות אכילה, שם יש הרבה נערות צעירות בגילה שיוכלו לספר לה קצת על המחלה...

שולילי

New member
הנה גם האמא של rain song

נכנסתי לפורום לשאול שאלה ופתאום מצאתי את ההודעה של הבת שלי. עולם מוזר, נכנסים לפורום באינטרנט ומוצאים מסרים אישיים. תודה לכולם על ההתגייסות לענות לבת הגדולה שלי. היא מקסימה ודואגת ועוזרת ובטח קשה לה מאוד מאוד. להגנתי אני אומר שכן, צעקתי הרבה השבוע אבל באמת מתוך פחד אדיר וחוסר אונים. הבנתי לבד שזה לא זה ועכשיו חזרתי למקום הנכון - של אהבה ותמיכה. אם כי, לא קל להיות זאת שאחראית על האוכל שלה , מעין "שוטר" וגם זאת שאחראית על האהבה. זה תפקיד כפול שמבלבל אותה יותר מכל. אני עובדת על הנושא. הצעקות לא יחזרו כי הבנתי שההיסטריה מובילה אותי להתמקד בעצמי ופחד שלי בעוד שמי שזקוק לעזרה עכשיו זו הבת שלי. אפרופו עזרה, כמובן שאשמח לשמוע כל עצה. בניגוד למה שכתבה בתי, אני כן מקשיבה כל הזמן, פשוט לא רציתי לערב אותה יותר מידי במה שקורה אז לא "התייעצתי" איתה. יש לי גם שאלה פרקטית מיידית - דיברתי עם מרכז "נופית". יש חוות דעת על המרכז? האם הם שווים באמת את ההשקעה הכספית הגדולה? כרגע אנחנו פנינו למרפאה להפרעות אכילה ברמת השרון (של מכבי) והשרות שם טוב אבל איטי מאוד. תודה על הכל

rolan

New member
איזה יופי

ברוכה הבאה שולי
אני שמחה שהחששות נתבדו ואת באמת קשובה ורגישה. עכשיו דבר דבר...
קודם כל, עלייך לנסות לקחת את הכל בשלווה (למרות הלחץ שהמצב גורם לך). תנסי גם את ה"שיטור" בנושא האוכל לעשות בנועם ורוגע, כמו להוסיף לכל משפט כמה מילות חיבה והרגעה, כדי שלא תיבהל ממך ותבין שלמרות הדרישות והעמידה האיתנה שלך, את גם אמא רכה ואוהבת. לפעמים תוך כדי הפחד אנחנו נגררים לכעס ושוכחים שבעצם מדובר בילדינו והם רגישים וחולים. לעניין הטיפול, לא יודעת לעזור לך בעניין "נופית" אבל אנסה לברר עבורך. בנוסף אני חושבת שטוב תעשי אם כן תשתפי את בתך הבוגרת, זה יעזור לך ולה. תוכלי לקבל את תמיכתה החשובה עם בתך החולה והיא תרגיש מועילה ובטוחה מכיוון שמשתפים אותה ולא מסתירים ממנה דברים. כך עשינו עם בתי הבוגרת וזה היה רק לטובה. השארי אתנו ועדכני מה קורה.

rain song

New member
תודה בינתיים

תודה על התגובות. אני לא רגילה לשימוש בפורומים, אך נראה לי שהפעם זה יעזור. אני עוד בודקת לגבי נופית, וגם לגבי שניידר. אני מנסה,ודי מצליחה, באמת להזכיר לעצמי כי לה קשה בסופו של דבר. זה, כמו שידוע לכם, לא קל בכלל. יש חשק לנער אותה ולנער את כל השטויות מהראש שלה וזהו. זה כמובן לא יעזור, אבל זה מה שבא לעשות לפעמים. להתראות

rolan

New member
אני אמרתי

שאני צריכה לחפש את הכפתור שירד ל off כדי להחזיר אותו ל on. לאט לאט תמצאי את הכפתור הזה ותראי שהיא תשתף פעולה. הכי חשוב לא לוותר ומצד שני לאהוב לאהוב ולא לכעוס...

למעלה