אחות בקנדה

mayaz5

New member
אחות בקנדה

שלום לכולם , יש לי כמה שאלות בנושאי ההגירה. האם יש הקלות לאחיות בנושאי ההגירה? האם יש צורך לפנות לעורך דין או שניתן לעבור את התהליך לבד? הבעיה היא שעדיין לא צברתי מספיק נסיון (שנה של משרה מלאה ) כמו כן יש לי שאלה בנוגע לבעלי , כאשר הוא בעל מקצוע בתחום מסוים עם נסיון של 4 שנים , אבל אין לו שום תעודה , האם יש לזה משקל כולשהו? מודה מראש לכולם וסליחה אם השאלות כבר נשאלו בעבר.

mayaz5

New member
ועוד שאילה בנוגע למוסדות חינוך

האם בתי ספר וגני ילדים ללא תשלום ? האם בתי ספר ציבוריים ברמה טובה (לעומת הפרטיים) שוב תודה

תשובות לכל השאלות יחד

כן, לאחות קל יחסית להגיע לקנדה במהירות ללא צורך בהליך PR ארוך. מוצאים מעסיק, בתי חולים כאן משוועים לאחיות, עושים מבחן קנדי של קבלת תואר RN קנדי (המבחן באנגלית), ומקבלים רשיון עבודה. לאחר עבודה של כמה חודשים, אם בית החולים נותן מכתב כוונות להעסקה קבועה, אפשר לבקש ולקבל PR שהיא תושבות קבע בקנדה תוך זמן קצר מאד. בתי הספר הציבוריים במרבית אזורי טורנטו וגם בלא מעט איזורים אחרים הם חינם והם טובים מאד. גני ילדים הם בתשלום, אבל כאחות שתרוויח כ 60,000 דולר לשנה תשלום של 8000 דולר לשנה לגן אינו צריך להוות בעיה. בעל עם ניסיון עבודה אך ללא שום דיפלומה על תיכונית, לא יכול להיות מבקש ראשי ב PR . תהליך ה PR דורש בחינת IELTS באנגלית ואת צריכה לקוות אם יש לך BA בסיעוד, תוכלי לקבל ציון מספק בבחינה כדי לקבל את ה PR עבודה בקנדה מוסיפה 15 נקודות במבחן ההגירה, מה שמאפשר למי שמקבל ציון בינוני באנגלית לעבור את הסף הנדרש להגירה.

mayaz5

New member
ממש תודה ועוד משהו קטן

אחד הדברים שמאוד מדאיגים אותי אישית זה חוסר קרובי משפחה או או מכרים כך שאם לדוג' נחליט לנסוע - אין לי מושג לאן. חשבתי על טורונטו (הכי קל להגיע מתל אביב) או אולי וונקובר , ולאחרונה קראתי בפורום על ויניפג . הגורם המכריע מבחינתי זה התמיכה שניתן לקבל בשלבים הראשונים של המעבר מהקהילה היהודית , האם הבנתי נכון שבויניפג הם עוזרם הכי הרבה? האם תוכל להמליץ על מקם מסוים מבחינת מזג אוויר , נופים , תמיכת הקהילה וכו' תודה

העזרה למהגרים בכל הקהילות היא פחות או יותר

זהה, יש גופי קהילה שעוזרים, מסבסדים לפעמים מעונות יום, וכיוצא בזה. היתרון של קהילת ויניפג על האחרות היר שהקהילה מסייעת לקבל PR יותר מהר מהליך פדרלי. את כאחות במקצוע לא צריכה את העזרה הזו כיון שאת יכולה למצוא מעסיק שייאפשר הליך אקספרס שהוא עוד יותר קצר מתהליך ויניפג. מה שמשאיר לך את השאלה איפוא יותר כדאי לגור. הייתרון של טורונטו וסביבתה הוא קהילה ישראלית גדולה מאד, מה שיכול לבשר או ניכור, או הזדמנויות נוחות למציאת חברים שיהוו תחליף מסויים למה שאת עוזבת בישראל. בקהילה קטנה כמו בוויניפג כמות הישראלים קטנה יותר, כך שעניין הניכור לא קיים מצד אחד אבל כמות ההזדמנויות למגש יותר קטנה. אבל העיקר בעיני זה הטיסה הישירה מישראל, ולכן אני בעד טורונטו (ואני גם מתפרנס מאלה שמגיעים לפעמים....) אבל זו באמת שאלה של טעם. בוונקובר יש מזג אויר נפלא, אבל שוב בעני זה העניין של הטיסות ואם החורף למדנו להסתדר ואנחנו אפילו מאד נהנים מהחלקה על קרח ומסקי.

dannyk27

New member
אני מוכן להתערב איתך

שאף קהילה יהודית בקנדה לא עוזרת כמו הקהילה של וויניפג. ראשית מעצם הענקת התמיכה החוקית למהגרים הפוטנציאליים הם קושרים את עצמם במידה כלשהי לטיפול במהגר לאחר הגעתו. שנית לקהילה מערכת של יועצים כולל עובדים סוציאליים חלקם ישראלים המטפלים בצורה מקצועית במהגרים המגעים לכאן משלב ההתאקלמות הראשוני שכולל מקום מגורים/מלון דירות (במחירי corporate) דרך סיוע בחינוך, עזרה במציאת ריהוט, עזרה במציא בעבודה, עריכת מפגשים בנושאים שונים להכרת הסביבה הגיאוגרפית והתרבותית ועד למסיבות לילה סוערות. אני ישמח אם אשמע על עוד קהילות עם תרומה דומה.

מסיבות לילה סוערות???

נשמע שעושים חיים במניטובה, וזה עוד לפני שגילו בה סימני חיים!

למעלה