אחזקת עיפרון/עט/טוש

נועה0908

New member
אחזקת עיפרון/עט/טוש

שלום, יש לי תאומים בני 3 וחצי. אחד מחזיק טוש/עיפרון בצורה הנכונה וכמו גדול כבר ואילו השני עדיין מעדיף להחזיק את הטוש מלמעלה. אם אני מתקנת הוא מחזיק כמו גדול. אבל השאלה שלי - מתי אמורים להחזיק בצורה נכונה טוש/עט ? האם רצוי לתקן או לא ? האם יש דברים שכדאי לעבוד עליהם על מנת לשפר את יכולת הציור והכתיבה מאוחר יותר. תודה

נאוה ר

New member
בגיל 3 שנים

יש אחיזה מאוד דומה לאחיזה הנכונה. באופן כללי לא כדאי לתקן. כדאי לנסות למצוא מאיפה הקושי. האם יש עוד דברים שקשה לו? איך הוא בגן? מה הוא מצייר? האם בונה בקוביות ? משחיל חרוזים? איך הוא אוכל?

נועה0908

New member
תשובה

שלום ותודה, בעיקרון אין עוד דברים שקשה לו הוא מצייר בסדר - עיגולים קוים ולאחרונה אפילו דדברים עם משמעות כמו עץ. בגן הוא בסדר. בונה ממש יפה בקוביות ולגו משחיל חרוזים ואוכל עם מזלג או כפית. תודה כי פעם אחרונה שהייתי בטיפת חלב בגיל שלוש היא הסתכלה על האחזיה שהיא כאילו עוטפת את העיפרון מלמעלה ואמרה שזה לא תקין ולעבוד איתו על אחיזה מה שלי נראה קצת מוזר משנייה הסתכלות. תודה

נאוה ר

New member
נועה שלום

אפשר משנייה הסתכלות לראות שאחיזה לא נורמטיבית. צריך יותר זמן כדי לדעת למה והאם יש לזה משמעות. כרגע לפי דברייך אין לזה משמעות. אז אם את מאוד מודאגת תני לו לעזור לך בדברים שדורשים כוח יד כמו בצק, חותכני עוגיות, לערבב, אקדח מיים וכו'. ואפשר דברים שדורשים את קצות האצבעות כמו הדבקת מדבקות, צבעי אצבעות,פטריות בלוח וכו'. ואם בגיל 3.5 זה לא ישתפר מעצמו תתיעצי עם הגננת ותפני לאבחון ריפוי בעיסוק.

למעלה